Profesorul Alexandru Rafila recunoaște că este o problemă ca un copil să stea șase ore cu masca pe față și de aceea trebuie găsită o soluție pentru ca elevul să stea, în aer liber măcar, și fără mască. O altă soluție ar putea fi masca textilă, a arătat profesorul Rafila la Digi24.
El a explicat că masca textilă este recomandată pentru copiii sănătoși, în timp ce masca medicală este recomandată pentru copiii care au alte afecțiuni cronice, ce le-ar putea pune în pericol sănătatea, pentru că ei ar putea să facă infecții care să se complice.
„Un copil e foarte greu să utilizeze masca atât timp și cred că (...) masca textilă este mai ușor de purtat, este mai simpatică. Dacă o facem adaptată școlii, adaptată copiilor, cred că este o foarte bună soluție”, a spus Alexandru Rafila, miercuri seara, la Digi24.
Este bine să fie organizate niște momente în care elevii să-și dea masca jos, să poată respira, să poată vorbi, dar în acele momente trebuie să fie respectată distanțarea, a precizat Rafila.
Italia, prima țară din Europa lovită de pandemie, unde trăiesc și muncesc 1,2 milioane de români, a intrat în recesiune. Italia nu este singura țară europeană care are probleme economice în urma pandemiei. România ar putea găsi o oportunitate în acest context, în sensul de a investi, de a crea facilități și locuri de muncă și de a păstra în țară românii care au rămas fără locuri de muncă în Italia, Spania sau Germania, a explicat la Digi24 analistul economic Iancu Guda.
"Faptul că italienii nu își revin atât de repede ar putea fi o oportunitate pentru România. Românii de acolo pot veni în țară, depinde de guvernul din România să îi aducă în țară pe românii care lucrează în afară.
Înainte de pandemie, toți antreprenorii din România zbierau că nu mai au oameni. Acum au oameni, dar ce fac cu ei?
E o oportunitate pentru România să creeze locuri de muncă prin investiții, să fim competitivi. Revenirea a aproximativ un milion de români în țară a fost un punct-cheie care a ajutat ca economia să nu se prăbușească la fel de mult în România ca în alte țări. Acești oameni au mâncat, s-au îmbrăcat, au creat consum, care nu s-a prăbușit așa repede", a explicat analistul economic Iancu Guda.
Protestele bulgarilor au dat peste cap traficul prin vama Giurgiu
Un protest față de guvernul bulgar a îngreunat traficul de marfă prin punctul de frontieră Giurgiu - Ruse. Șoferii de TIR-uri spun că de obicei formalitățile durează foarte mult acolo, dar miercuri, timpul de așteptare s-a dublat.
Din cauza problemelor din orașul vecin, pe partea românească s-a format o coadă de sute de TIR-uri. În unele camioane era marfă perisabilă ce ar fi trebuit să ajungă de urgență la destinație.
Șoferii abia mai rezistă să stea în cabine.
Comentarii articol (0)