Banca Mondială prevestește cea mai gravă recesiune economică la nivel global din ultimii 150 de ani
Economia mondială se va contracta cu 5,2% în 2020, potrivit unei estimări a Băncii Mondiale. Estimarea emisă luni subliniază că pandemia de COVID-19 a avut un impact "rapid şi masiv", în ciuda măsurilor de asistenţă financiară fără precedent, potrivit AFP şi Reuters.
Banca Mondială vorbește despre "cea mai profundă" recesiune de la al Doilea Război Mondial. Numărul de state ale căror economii vor avea de suferit în acest an prefigurează cea mai gravă criză economică din ultimii 150 de ani, potrivit instituţiei.
„Mai multe măști în ocean decât meduze” - gunoaiele coronavirusului ajung în ocean
Activiștii pentru mediu avertizează că pandemia de coronavirus duce la o creștere masivă a poluării oceanelor accentuând problema deșeurilor din plastic aruncate în apă, una care deja amenință viața marină de ceva vreme, relatează The Guardian. Măști sanitare plutind în apă precum meduzele și mânuși de latex pe fundul oceanul - așa arată poluarea oceanelor pe perioada pandemiei.
Organizația franceză non-profit Operation Mer Propre, ai cărei activiști se ocupă de adunarea deșeurilor și resturilor aruncate pe Coasta de Azur au început să avertizeze asupra comportamentului oamenilor în ceea ce privește aruncarea măștilor și altor astfel de consumabile.
Restaurantele din România au început să aplice „taxa Covid-19”. Reacția Fiscului
După modelul țărilor din Vest sau SUA, unii patroni de restaurante din România au intrus aşa numita „taxă de coronavirus”. Taxa este practicată în SUA, dar a fost preluată și de o serie de ţări europene, spre exemplu Danemarca. Administraţia Naţională de Administrare Fiscală spune că taxa nu are niciun suport legal.
"Taxa aceasta nu are niciun suport legal. Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, preţul unui serviciu", au declarat surse ANAF.
Scenariu pentru reluarea cursurilor în toamnă: Ore ținute în cort, în curtea școlii
Distanțarea socială în școli ar putea fi respectată cu ajutorul corturilor sau al containerelor. Este unul dintre scenariile luate în calcul de ministrul Educației. Monica Anisie a recunoscut că, din toamnă, atunci când toți copiii vor reveni în bănci, va fi imposibil de păstrat distanța. Școlile nu au suficient spațiu pentru ca numărul de elevi dintr-o clasă să poată fi micșorat.
Spațiu în plus ar putea fi obținut prin montarea unor corturi sau containere în curți. Acestea sunt însă propuneri, o decizie finală încă nu a fost luată.
Comentarii articol (0)