O criză sanitară are paradoxal și efecte de prevenție în sănătate. Consumul de zahăr scade abrupt. Închiderea a tot ce înseamnă locuri publice de distracție, de la cinematografe la stadioane, a făcut ca cererea mondială să scadă pentru prima dată în ultimii 40 de ani.
Bloomberg scrie că marii producători simt o scădere a vânzărilor, iar giganți precum Coca-Cola, Pepsi și Nestle resimt puternic schimbarea. Chiar dacă economiile încep treptat să se redeschidă, este neclar cât de repede îşi va reveni consumul, având în vedere că veniturile sunt în scădere, iar şomajul a crescut.
Industria zahărului avea oricum un moment dificil. Ritmul de creştere a cererii a încetinit în ultimii ani din cauza schimbării obiceiurilor de consum.
Numărul mașinilor înmatriculate în primele cinci luni a scăzut cu 33%
Cinci luni consecutive de scădere pe piața auto din România. Doar în luna mai din 2020, scăderea a fost de aproape 45% față aceeași lună a anului trecut. În schimb au fost creșteri la vânzări pentru autoturismele full electrice.
În România s-au înmatriculat luna trecută 8.609 autovehicule. Sunt cu 44,6% mai puține înmatriculări față de luna mai a anului trecut, dar totuși cu 63,4% mai multe față de luna aprilie.
Dacă ne uităm la datele de la începutul anului și până acum, vedem o scădere de 33% a pieței auto, față de aceeași perioadă din 2019.
Consiliul Județean Cluj a lansat un concurs de soluții pentru dezvoltarea și implementarea unui sistem informatic integrat menit să digitalizeze serviciile instituției în raport cu cetățeanul. Câștigătorul concursului va încheia un contract de peste 2,8 milioane de lei pentru implementarea serviciilor.
„Concursul de soluții are ca scop selectarea celei mai bune propuneri în vederea dezvoltării, implementării și mentenanței unui sistem informatic integrat în cadrul proiectului SMART TERRITORY, compus din trei aplicații informatice: Atlas Teritorial, Ghișeu Unic, Digitalizare Arhivă, pentru atribuirea contractului de servicii. În urma concursului se va proceda la atribuirea contractului, prin procedura de negociere, cu concurentul declarant câștigător al concursului de către juriu.
Concursul își propune implicarea comunității din domeniul IT pentru a dezvolta împreună o soluție software inovatoare care să asigure digitalizarea administrației publice de la nivelul Consiliului Județean Cluj, în scopul de a debirocratiza radical relația cetățean - instituție publică, de a ridica nivelul serviciilor la standardele erei digitale și de a rupe bariera mentală a reticenței administrației la schimbări inovative”, arată un comunicat al Consiliului Județean.
Comentarii articol (0)