avocatnet.ro și Digi24.ro vă prezintă cele mai importante știri ale dimineții.
Raed Arafat: Este posibil ca la restaurante să se intre cu praguri, cum este la școliRaed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat vineri seara la Digi24 că este posibil ca activitatea restaurantelor să fie organizată în funcție de anumite praguri, după sistemul aplicat în acest moment școlilor.
„Se discută de praguri și e posibil să se intre cu praguri, cum este la școli, de exemplu”, a spus Raed Arafat, la Digi24.
„Faptul că suntem la 1,5 nu înseamnă că ce e sub 1,5 e perfect. Acesta e un prag care a fost stabilit. Peste el am început să luăm măsuri. Sunt țări care iau măsuri sub acest prag. Faptul că unii încă sunt la 1 la mie nu trebuie să stea cu picioarele în apă rece să spună totul e perfect, și ei trebuie să vadă cum pot să oprească, să nu crească mai departe. Chiar dacă se stabilesc praguri, dacă se trece peste ele tot vor trebui luate măsuri”, a completat șeful DSU.
Pierzătorii colaterali în pandemie. Contractele amânate sau anulate au adus cu ele pagube financiare uriașeUltimele restricții adoptate de Comitetele pentru Situații de Urgență au afectat nu doar industria HoReCa. Mai multe sectoare care deservesc restaurantele, cafenelele, hotelurile și cluburile au intrat în colaps. Patronii de localuri nu au fost în stare să își plătească furnizorii de produse. Contractele amânate sau anulate au adus cu ele pierderi financiare și de personal uriașe.
Spre exemplu, din martie până în octombrie, vânzările unui distribuitor de alimente pentru industria HoReCa au scăzut cu 40 de procente. Produse speciale pentru restaurante, cum ar fi sosul de roșii pentru pizza sau băuturile alcoolice au rămas blocate în depozit.
Compania deschisă în urmă cu 30 de ani avea în această perioadă 800 de clienți în București și Constanța. Acum numărul lor a scăzut radical.
Preţurile petrolului au crescut cu aproape 10% într-o săptămână, în cel mai mare salt săptămânal din ultimele luniPreţurile petrolului se îndreaptă spre cele mai mari câştiguri săptămânale de la începutul lunii iunie, în urma reducerii livrărilor cauzate de o furtună în Golful Mexic şi o grevă a lucrătorilor în Norvegia, anunţă Reuters, preluat de Mediafax.
Petrolul Brent a scăzut cu 27 de cenţi la 43,07 dolari pe baril vineri dimineață, iar West Texas Intermediate (WTI), referinţa din SUA, a scăzut cu 28 de cenţi la 40,91 dolari barilul.
Ambele valori se îndreaptă spre câştiguri de aproximativ 10% în această săptămână, prima creştere în ultimele trei săptămâni.
Compania petrolieră norvegiană şi sindicatele au declarat că se vor întâlni cu un mediator numit de stat, în încercarea de a pune capăt unei greve. O escaladare ar putea tripla scăderea în livrări, dacă nu se ajunge la o soluţie până pe 14 octombrie, la aproximativ 934.000 de barili pe zi.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (3)