ACCES GRATUIT
Record pe piața imobiliară din București în 2020, în ciuda pandemiei
avocatnet.ro și Digi24.ro vă prezintă cele mai importante știri ale dimineții.
Articolul continuă mai jos
Record pe piața imobiliară din București în 2020, în ciuda pandemieiCu tot contextul dificil, 2020 se anunță anul recordurilor pentru livrările de locuințe în București. În total s-ar putea ajunge la 16.000 de noi unități scoase pe piață, peste nivelul de anul trecut, cel care stabilise nivelul istoric. Creșterea față de anul trecut ar fi de circa 8%, arată un studiu al companiei de consultanţă imobiliară SVN.
Pentru anul viitor ar fi peste 9.000 de apartamente şi case în diferite stadii de dezvoltare în Capitală şi împrejurimi care ar putea fi livrate.
SVN arată că ar fi necesari aproximativ 8,3 ani de plată prin salariul mediu pe economie pentru achiziția unui apartament cu două camere de 50 de metri pătrați, la un preț mediu de 1.350 euro/ metrul pătrat util. Durata este în scădere față de începutul anului trecut când erau necesari aproape 9 ani. În 2008, erau necesari 33 de ani. Iar studiul este făcut raportat la salariul mediu pe economie, pe când venitul mediu în București este cu circa 30% peste cel național. Pe cale de consecință, și perioada s-ar reduce cu o treime.
Ministrul Finanțelor: Agenția Moody's a menţinut ratingul de ţară pentru RomâniaMinistrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat miercuri că agenţia de rating Moody's a menţinut ratingul de ţară pentru România în evaluarea pe care a făcut-o.
„În această perioadă, toate cele trei agenţii de rating, Moody's, Fitch şi Standard and Poor's, fac o evaluare a ratingului de ţară pentru România. Prima dintre cele trei a fost Moody's, care a menţinut ratingul de ţară pentru România. În raportul de evaluare se spune foarte clar că Guvernul a reuşit să câştige încrederea atât a pieţelor financiare, cât şi a agenţiilor de rating prin măsurile pe care le-a luat. Bineînţeles că a fost o discuţie prezentată despre ce se întâmplă cu punctul de pensie şi au apreciat decizia luată de acest Guvern, dar, cel mai important, în finalul raportului se spune foarte clar că menţinerea ratingului de ţară în viitor depinde foarte mult de continuitatea acestor politici responsabile implementate de Guvern în anul 2020. Urmează agenţia de rating Fitch şi după aceea S&P, bineînţeles, aşa cum am spus de fiecare dată, suntem în discuţii... suntem foarte transparenţi”, a declarat miercuri Florin Cîţu, în cadrul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres.
Adina Vălean: Vrem să punem la punct un protocol unic de testare COVID pentru cei care călătoresc cu avionul în UEComisia Europeană a adoptat astăzi noi recomandari pentru statele membre referitoare la testările de COVID-19 și propune o procedură uniformă de testare pentru cei care călătoresc într-un stat membru și un formular unificat de localizarea pasagerilor. Astfel, autoritățile ar fi mai relaxate, iar oamenii și-ar putea relua călătoriile în străinătate, a spus Vălean.
„În întreg sectorul de transporturi, dar în special în cel legat de aviație, pierderile sunt enorme. Am pus la dispoziție măsuri de natură economică pentru ca statele membre să ajute în această perioadă aeroporturile și companiile aeriene. Cu toate astea, cifrele sunt dramatice, sunt cu 70 la sută zboruri mai puține decât anul trecut la aceeași dată. Asta ar putea duce la închiderea aerorpoturilor, gărilor care nu se mai pot susține din punct de vedere economic. De aceea am recomandat azi statelor membre să asigure minima conectivitate la nivel european, să le ajute aeroporturile pentru a menține deschise rutele. Este nevoie, pentru cei care trebuie să călătorească și în condiții de criză”, a spus Vălean la Digi24.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)