ACCES GRATUIT
Revista presei
Cât de sigur este să călătorim cu avionul în această perioadă. Explicațiile comisarului european Adina Vălean
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Cât de sigur este să călătorim cu avionul în această perioadă. Explicațiile comisarului european Adina Vălean“Toți experții europeni din punctul de vedere al domeniului medical și de siguranță în aviație ne spun că în această perioadă a răspândirii virusului, călătoria cu avionul nu reprezintă un risc foarte mare, în sensul în care nu avem indicații sau studii care să arate un număr mare de infectări din cauza călătoriei cu avionul.Atâta vreme cât recomandările Comisiei Europene, date la începutul pandemiei din primăvară, sunt respectate, riscurile sunt minime: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, limitarea mișcărilor în aeroport sau în avion.Știm că avioanele au un sistem de filtrare a aerului foarte important care, teoretic, nu favorizează răspândirea virusului prin aerul din cabină.Toate acestea duc la un risc mic de transmitere a virusului, dacă aceste reguli sunt respectate.Atunci când călătorul ajunge la destinație, ceea ce face la destinație, cât de mult păstrează regulile indicate de autorități în privința reducerii numărului de contacte personale sau de a sta excesiv în aglomerație, dacă respectă alte reguli care sunt deja recunoscute, ca purtarea măștii, spălatul des pe mâini – toate acestea împreună pot face ca experiența post-călătorie să nu fie una care nu duce ulterior la creșterea numărului de îmbolnăviri din cauza călătorilor.Noi, la Comisia Europeană, dezvoltăm un formular paneuropean privind localizarea pasagerului care poate ajuta autoritățile în a identifica eventual călătorii care au stat în apropierea unei persoane care s-a infectat sau care a purtat virusul, astfel încât chestiunea de urmărire a posibililor contacți poate fi ușor facilitată la nivelul statelor membre”, a afirmat Adina Vălean.
CE propune noi reguli pentru rețelele sociale și alte companii online, inclusiv sancţiuni dacă nu respectă drepturile cetățenilorComisia Europeană a propus, marţi, o serie de măsuri în domeniul digital, vizând principalele companii online active la nivelul Uniunii Europene, care riscă o serie de sancţiuni dacă încalcă drepturile cetăţenilor sau reglementările concurenţiale, potrivit Mediafax.
"Comisia Europeană a propus astăzi o reformă ambiţioasă în spaţiul digital, un set complet de noi reguli pentru toate serviciile digitale, inclusiv pentru reţelele de socializare online, pentru zone ale pieţei online şi pentru alte platforme care operează în Uniunea Europeană: Legea Serviciilor Digitale şi Legea Pieţelor Digitale", anunţă Executivul UE, într-un comunicat publicat pe site-ul propriu.
"Valorile europene sunt în centrul ambelor propuneri. Noile reglementări vor proteja mai bine consumatorii şi drepturile acestora în sfera online, urmând să conducă la pieţe digitale mai corecte şi mai deschise pentru toată lumea", subliniază Comisia Europeană.
"Noile reglementări vor interzice condiţiile incorecte impuse de platforme online (...). Cele două propuneri se află în centrul ambiţiei Comisiei Europene în privinţa Deceniului Digital European", precizează instituţia.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)