ACCES GRATUIT
Revista presei
Parlamentul European a aprobat bugetul UE pe următorii șapte ani și condiționarea accesului la fonduri de respectarea statului de drept
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Parlamentul European a aprobat bugetul UE pe următorii șapte ani și condiționarea accesului la fonduri de respectarea statului de dreptParlamentul European (PE) a aprobat, miercuri, următorul cadru financiar multianual (CFM), adică bugetul UE pe perioada 2021-2027. Votul PE confirmă acordul Consiliului European. Eurodeputații au negociat suplimentări bugetare pentru programe precum EU4Health (sănătate), Orizont (cercetare), Erasmus+ (educație). De asemenea, europarlamentarii au aprobat regulamentul menit să protejeze fondurile UE împotriva utilizării abuzive de către guvernele UE care încalcă principiile statului de drept.
Noul buget a fost suplimentat pentru a finanța principalele programe ale UE cu 15 miliarde de euro.
Această creștere este rezultatul eforturilor de negociere ale Parlamentului de a stimula 10 programe emblematice ale UE în următorii șapte ani pentru a proteja mai bine cetățenii în contextul pandemei de COVID-19, pentru a oferi oportunități generației următoare și pentru a conserva valorile europene.
Datorită acestui compromis, în termeni reali, Parlamentul European triplează pachetul financiar pentru EU4Health, asigură echivalentul unui an suplimentar de finanțare pentru Erasmus+ și se asigură că finanțarea cercetării va continua să crească.
Probleme fără precedent pentru avioanele întoarse în curse după ce au stat blocate la sol timp îndelungatCompaniile aeriene sunt atenționate să verifice cu atenţie avioanele care sunt reintroduse în serviciu după ce au stat blocate la sol în perioada pandemiei de COVID-19. Numărul fără precedent al aeronavelor blocate la sol a dus la o explozie a problemelor legate de pregătirea piloţilor, mentenanţă şi cuiburile de insecte care blochează senzorii avioanelor, transmite Reuters.
Potrivit Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATA), numărul de aterizări cu probleme a crescut exploziv în acest an.
Alarmate de datele IATA, companiile de asigurări au început să adreseze întrebări companiilor aeriene dacă piloţii lor fac o pregătire suplimentară cu accent pe aterizări, scrie Agerpres.
Pregătirea piloţilor nu este însă singura îngrijorare. Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a raportat o "tendinţă alarmantă" cu privire la numărul de rapoarte cu privire la date incorecte cu privire la viteză şi altitudine furnizate de senzorii avioanelor cu prilejul primului zbor al unui avion care a stat mai mult timp blocat la sol.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)