Ca urmare, Parlamentul European a decis, in ciuda lungilor discutii cu presedintia cipriota a UE, sa nu participe la negocierile finale privind bugetul pe 2013.
In urma acestei decizii, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a hotarat sa suspende negocierile "din cauza lipsei acordului intre Parlament si o parte din statele membre privind finantarea unor proiecte foarte importante", precum Erasmus. "Nu este o catastrofa, insa se poate inca ajunge la un acord inainte de sfarsitul anului", a mentionat Schulz.
Presedintele comisiei pentru bugete de la Parlamentul European, care este si negociatorul sef din partea Parlamentului, francezul Alain Lamassoure, de la Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat), a explicat ca "din octombrie, nu mai exista finantare pentru programe importante, precum Erasmus, ajutorul umanitar, fondul social, fondurile de coeziune, dezvoltarea rurala si cercetarea".
"Din pacate, desi multe state membre au ajuns la un acord, sunt inca tari care il refuza. Prin urmare, statele care au nevoie de ajutor UE, precum Grecia, Spania, Italia, Portugalia si Irlanda, vor ramane fara bani la sfarsitul anului 2012. Dorim sa reincepem negocierile pe o baza mai buna, pentru a ajunge la un acord la sfarsitul lunii decembrie“, a adaugat Lamassoure.
Comentarii articol (1)