Ministerul Culturii: Patru scenarii pentru accesul publicului la spectacole și concerte
Ministerul Culturii ia în calcul elaborarea unui set de patru scenarii pentru accesul la evenimente culturale, a anunțat ministrul Bogdan Gheorghiu luni seară, la B1TV.
Scenariile luate în calcul pentru accesul la evenimente culturale au fost enumerate de ministrul Culturii:
- prin prezentarea unei dovezi de vaccinare anti-COVID-19;
- prin prezentarea unui test negativ efectuat cu maximum 48 de ore înainte;
- prin prezentarea unui document medical care să ateste imunizarea conferită de trecerea boală;
- prin testare rapidă înainte de evenimentul respectiv, situație care se aplică persoanelor care nu se încadrează în celelalte trei variante.
Financial Times: Ţările cu un ritm lent de vaccinare împotriva COVID vor avea o redresare economică slabă
Ţările cu multe cazuri noi de COVID-19 şi un ritm lent de vaccinare vor înregistra o redresare economică slabă, semnalează luni publicaţia Financial Times, potrivit Agerpres. FMI şi ONU avertizează că statele sărace afectate de consecinţele economice şi sanitare ale pandemiei riscă să se confrunte cu o criză a datoriilor.
Şansele unei redresări economice globale coordonate în urma pandemiei au scăzut, întrucât desfăşurarea lentă a vaccinării şi noul val de infectări în unele ţări au ca efect „perspective de creştere puternic divergente”, potrivit analizei FT.
Principalul impuls al creşterii economice în anul 2021 va fi capacitatea fiecărei ţări de a controla pandemia, astfel că economiile cele mai avansate le vor depăşi în lunile următoare pe cele emergente la capitolele creştere economică, indicatori financiari şi încrederea investitorilor, conform indicelui Brookings-FT.
În ultimele şase luni, datele economice ale economiilor emergente s-au înrăutăţit faţă de cele obişnuite de când a început elaborarea acestui indice în anul 2012, în timp ce randamentele economiilor avansate au crescut odată cu redresarea pieţelor financiare.
Germania şi Italia au fost principalii parteneri comerciali ai României în 2020
Germania şi Italia au fost în anul 2020 principalii parteneri comerciali ai României, atât în ceea ce priveşte exporturile cât şi importurile de bunuri, arată datele publicate luni de Eurostat.
În 2020, Germania, prima economie europeană, a fost destinaţia spre care s-au îndreptat 23% din exporturile României, urmată de Italia (11%), Franţa (7%), Ungaria (5%) şi Polonia (4%), notează Agerpres. România a exportat anul trecut în Germania bunuri în valoare de 14,1 miliarde euro şi spre Italia bunuri în valoare de 6,6 miliarde euro.
În ceea ce priveşte importurile României, în anul 2020, din nou Germania este pe primul loc cu 21%, urmată de Italia (9%), Ungaria (7%), China (6%) şi Polonia (6%). Anul trecut, România a importat din Germania bunuri în valoare de 16,7 miliarde euro şi din Italia bunuri în valoare de 7,1 miliarde euro.
Comentarii articol (0)