ACCES GRATUIT
Câştigul salarial mediu net a fost de 3.365 lei în luna februarie
avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 3.365 lei în februarie. În ce sectoare au scăzut salariile și unde au crescutCâştigul salarial mediu nominal net a fost de 3.365 lei în februarie 2021, mai mic cu 30 lei (-0,9%) faţă de ianuarie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate luni. Față de februarie 2020, salariul mediu net a crescut cu 5,1%.
În luna februarie 2021, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5.497 lei, cu 52 lei (-0,9%) mai mic decât în luna precedentă.
Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) - 8.047 lei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante - 1.747 lei.
Florin Cîțu: Va fi menținut sistemul fiscal actual, iar taxele și impozitele nu vor creștePremierul Florin Cîţu a anunțat că va fi menținut sistemul fiscal actual, iar taxele și impozitele nu vor crește, în scopul sprijinirii economiei în această perioadă.
„Pentru însănătoșirea economiei românești este nevoie să susținem investițiile publice și private, inclusiv prin continuarea măsurile începute în cursul anului 2020 prin care am salvat locuri de muncă, să restructurăm companiile de stat și să digitalizăm sectorul public. Vom menține regimul fiscal și categoric nu vom crește taxe sau impozite. Sunt obiective asumate de Guvern și așteptate de mediul de afaceri”, este declarația premierului postată pe pagina de Facebook a Guvernului, după întâlnirea pe care a avut-o azi cu cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini.
Criza alimentară la care omenirea se aștepta în 10-15 ani vine mai devreme. Economist: În România nu vor fi vremuri foarte bunePrețurile alimentelor au crescut pentru a zecea lună la rând. În martie, a ajuns la cel mai înalt nivel după luna iunie 2014. Calculele au fost făcute de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și se bazează pe un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. "Este o pre-perioadă pentru ceea ce numim criza alimentară care se va declanșa. Iată că se declanșează mai devreme", a declarat profesorul de economie Mircea Coșea.
Preţurile la alimente înregistrează cea mai lungă perioadă de creştere din ultimul deceniu, ceea ce are o pondere foarte mare în calcularea inflației.
"E o pre-perioadă a ceea ce numim criză alimentară care se va declanșa. Omenirea are în vedere o criză alimentară care va începe în 10 sau 15 ani. Iată că începe mai devreme. Sunt cauze interne și externe. În lume, prețurile alimentelor cresc pentru că sunt schimbările climatice foarte rapide. Acum 2 ani a fost criza măslinelor, care a însemnat scădere bruscă a producției de ulei de măsline. S-a întâmplat și la carnea de pui, pe plan mondial prețul acesteia crește”, a explicat Mircea Coşea.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)