Primul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins, miercuri, ca inadmisibil, apelul declarat pentru Matei Strugurel, de avocat, împotriva sentinței penale nr. 1034/10.12.2020 a Judecătoriei Buzău.
Judecătoria Buzău l-a condamnat pe Matei Strugurel la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă.
Pe 10 decembrie, Matei Strugurel a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor de către Judecătoria Buzău. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, bărbatului i-a fost interzisă exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea. De asemenea este obligat la plata a 550 de lei cheltuieli de judecată.
Raed Arafat: Nu cred că vorbim despre discriminare dacă se limitează accesul celor nevaccinați în anumite locațiiȘeful DSU Raed Arafat a declarat, miercuri, că limitarea accesului în anumite locaţii al persoanelor nevaccinate anti-COVID ar putea fi o soluţie „intermediară” închiderii spaţiilor respective, în cazul creşterii incidenţei, susţinând că nu este vorba de discriminare.
„Eu vă dau un exemplu: dacă avem creşterea incidenţei, de exemplu, peste 3 la mie şi măsura care era luată înainte era să închidem restaurantele în interior, ca să nu închizi restaurantele în interior poate vii cu o soluţie intermediară prin care să spui: da, le lăsăm în interior, dar cu o condiţie: cei care intră acolo sunt cei vaccinaţi. Poate asta este o soluţie, decât să spunem la restaurante: 'Închideţi-vă până scade incidenţa sub 3 la mie!'. Este o logică aici şi este o abordare reală şi este, de fapt, modul în care beneficiem de arma care o avem în mâna noastră acum şi care este vaccinarea şi care chiar dacă doi vaccinaţi, unul dintre ei e pozitiv şi transmite la celălalt, ştim că celălalt, cel mai probabil, va rămâne cu o formă foarte uşoară a bolii. Deci, cam asta este logica. Nu pot să vă spună cum, ce măsuri vom lua, dar v-am dat un exemplu logic cum poate să fie aplicat acest lucru”, a explicat Arafat, potrivit Agerpres, întrebat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, în legătură cu măsura limitării accesului pentru persoanele nevaccinate în anumite locaţii aglomerate.
Întrebat despre argumentele pentru care o persoană nevaccinată nu ar putea merge în weekend la mall dacă poartă mască medicală, Raed Arafat a spus: „Argumentul este foarte simplu, este supraaglomerarea zonelor respective”.
„În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat o ordonanţă de urgenţă pe care am anunţat-o de ceva vreme, era blocată la avizare, am deblocat-o, prin care vom da posibilitatea unităţilor administrativ-teritoriale să se împrumute de la Trezoreria statului. (...) Ordonanţa reglementează posibilitatea accesării de împrumuturi la dobânzi de 1% până la 1,5%, în funcţie de perioada de rambursare contractată de până la 3 ani şi, respectiv, de până la 5 ani. Este o ordonanţă aşteptată de multe din UAT-urile din România”, a precizat Cîţu, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului.
Comentarii articol (0)