Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Rafila: Certificatul digital Covid trebuie să devină operaţional înainte de o creştere abruptă a numărului de cazuriMinistrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că există la nivelul INSP o variantă tehnică privind certificatul digital Covid, care urmează să fie dezbătută în cadrul coaliției. Rafila a mai spus că e nevoie ca măsurile autorităților
"să frâneze răspândirea variantei Omicron", iar documentul ar trebui introdus înainte de o nouă creștere a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19.
El a menţionat că această variantă va fi dezbătută în cadrul coaliţiei, urmând să fie luată o decizie politică. Rafila a apreciat că documentul ar trebui să devină operaţional înainte să existe
"o creştere abruptă a numărului de cazuri".
"Noi avem o variantă tehnică, lucrată la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Ea va fi dezbătută la nivelul coaliţiei şi se va lua o decizie politică, pentru că, până la urmă, e o decizie politică. Nu pot să vă dau un orizont de timp, pentru că noi am propus. Acum, decizia e de natură politică, ea trebuie votată în Parlamentul României. În mod normal, ar trebui ca acest document să fie operaţional înainte de o creştere abruptă a numărului de cazuri", a spus el.
„Marele Canion” de pe Marte ascunde „cantități semnificative de apă”, susțin oamenii de științăMarte are propria sa versiune a Marelui Canion, iar oamenii de știință tocmai au descoperit că impresionanta formațiune marțiană găzduiește „cantități semnificative de apă”, potrivit Agenției Spațiale Europene, citată de CNN.
O mare parte a materialului de lângă suprafața canionului Valles Marineris, versiunea Planetei Roșii a Marelui Cani0n, ar putea fi formată din molecule de apă. Canionul marțian este de zece ori mai lung, de cinci ori mai adânc și de 20 de ori mai lat decât Marele Canion din Statele Unite.
Volumul de apă nou descoperit se află sub suprafața planetei și a fost detectat de ExoMars Trace Gas Orbiter (TGO), o misiune comună a Agenției Spațiale Europene și Roscosmos, cu ajutorul orbiterului FREND.
Migranţii devin tot mai importanţi pe piaţa muncii, arată un studiu al OIMNumărul migranţilor care lucrează departe de casă a crescut rapid în ultimii 10 ani, iar banii trimişi de aceştia în ţările lor însumează mai mult decât totalul investiţiilor străine şi ajutorului pentru dezvoltare pentru aceste ţări, indică un studiu al Centrului pentru analiza migraţiei din cadrul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) citat marţi de dpa, potrivit Agerpres.
Numărul lucrătorilor migranţi de pe plan mondial a fost de aproape 170 de milioane în 2020, de peste trei ori mai mulţi decât în 2010, potrivit OIM, care citează datele Organizaţiei Internaţionale a Muncii.
Străinii reprezintă 5% din forţa de muncă globală, în creştere de la 2% în 2010.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)