Cele mai importante abateri pe care inspectorii ANPC le-au descoperit, îndeosebi la spațiile de cazare, au fost:
- utilizarea unor produse expirate;
- utilizarea unor produse refrigerate și ulterior congelate, fără ca operatorul să fie autorizat în acest sens;
- utilizarea unor produse cu miros și aspect alterate;
- depozitarea materiilor prime în ambalaje de transport alături de alte materii prime în frigiderele din blocul alimentar.
- utilizarea unor frigidere insalubre, cu urme de resturi alimentare lipite pe tăvile de inox, grăsimi;
- pardoseală murdară, neigienizată cu urme de resturi alimentare;
- utilizarea unor tăvi și ustensile de bucătărie în stare avansată de degradare, cu urme de rugină, arsuri rezultate de la coacere, îmbâcsite, depozitate pe suprafețe cu praf;
- lipsa menționării alergenilor din lista meniu;
- utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate;
- lipsa informațiilor din camerele de cazare, pentru turiști;
- condiții igienice de cazare necorespunzătoare (lenjerii și perne neigienizate cu urme fire de păr, cu urme de uzură);
- prosoape insuficiente în camere;
- mobilier și mochetă deteriorate, în camere;
- gresie și mobilier deteriorate, în băi;
- prize smulse din perete;
- lipsa unor avize de funcționare pentru diverse activități.
- 39 amenzi contravenționale, în valoare de 372.000 lei;
- 35 de avertismente;
- oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor, pentru 15 operatori economici;
- propunere de suspendare a activității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru un operator economic.
Comandamentul de iarnă al ANPC are loc la nivelul întregii țări, până la finalul anului.