Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Prețurile la mâncare în Estul Europei au explodat. Ce soluții caută guvernele pentru a rezolva crizaGuvernele din Europa Centrală și de Est se străduiesc să prevină furia cetățenilor din cauza creșterii vertiginoase a prețurilor la alimente. În timp ce mulți dintre cetățenii din Serbia, Macedonia de Nord, Polonia, Ungaria și România se chinuie să-și permită alimente de bază, unii politicieni au propus soluții pe care criticii le aseamănă cu politicile din epoca comunistă, scrie Politico Europe.
Inflația a făcut ca costurile produselor de bază să crească în toată Europa și nu numai, dar problema este deosebit de gravă în Europa Centrală și de Est, unde salariile sunt în general mai mici decât în Vest.
În noiembrie, cea mai recentă lună pentru date comparabile, prețul mediu pentru alimente și băuturi nealcoolice în UE a crescut cu 2,9% față de anul precedent, potrivit Eurostat. În multe țări din această zonă, creșterea a fost de aproximativ două ori mai mare decât această rată – 5,4% în Ungaria, 6,1% în Polonia, 6,2% în România și 6,8% în Bulgaria.
Rafila: Nu așteptăm pasiv ca oamenii să se îmbolnăvească. Vom depăși 100.000 de teste, implicit va crește numărul celor depistațiMinistrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri că în perioada următoare va crește numărul persoanelor confirmate cu coronavirus, deoarece, pe de o parte, tulpina nouă este mult mai transmisibilă și, pe de altă parte, pentru că a crescut capacitatea de testare, săptămna viitoare aceasta urmând să ajungă la 100.000 de teste pe zi.
"Nu așteptăm pasivi că oamenii să se imbolnăvească și să se interneze, ci am adoptat această strategie de facilitare a testării aproape de domiciliu l populației, organizarea centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților și trimiterea pentru asistență medicală spitalicească doar a celor care au nevoie. Peste 3.200 de cabinete de medicină de familie au semnat contracte cu casele județene și au început să testeze".
Lovitură pentru Sony, după cea mai mare tranzacție de pe piața jocurilor video. Grupul japonez a pierdut 20 de miliarde de dolariAcţiunile grupului japonez Sony Group Corp., producătorul consolelor de jocuri video PlayStation, au scăzut miercuri cu 13% la bursa de la Tokyo, după ce rivalul american Microsoft Corp. a anunţat preluarea dezvoltatorului de jocuri video Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari, informează Bloomberg.
Preluarea Activision Blizzard, cea mai mare tranzacţie încheiată vreodată în sectorul jocurilor video, face din Microsoft, producătorul consolelor de jocuri video Xbox, a treia mare companie de gaming din lume în funcţie de venituri şi a şters 20 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a Sony într-o singură zi.
Jocurile video sunt responsabile pentru aproximativ 30% din veniturile Sony. Grupul nipon depinde de abonaţii plătitori care utilizează consolele PlayStation pentru a avea acces la un portofoliu de jocuri exclusiviste, conform Agerpres.
Comentarii articol (0)