Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Secretar de stat în Ministerul Energiei: Am avut o iarnă uşoară. Preţurile la gaze şi energie ar putea să scadă în viitorul apropiatPreţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă în viitorul apropiat, deoarece România a avut o iarnă uşoară, afirmă George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei. El spune că, datorită temperaturilor bune, a fost extras mai puțin gaz din depozite față de anul trecut.
„Întrebarea despre preţurile pentru gaze şi energie electrică în viitorul apropiat nu este una uşoară. Este o problemă de cerere şi de ofertă şi dacă cererea va rămâne ridicată în viitorul apropiat preţurile nu vor coborî, dar ca urmare a faptului că până acum noi am avut o iarnă uşoară, un sezon de iarnă uşor, cu temperaturi bune, care ne-au făcut să luăm din depozitele de gaze o cantitatea mai mică de gaz - dacă vom compara cu extracţia de gaze de anul trecut - un consum mai mic de gaze înseamnă că preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă în viitorul apropiat ca urmare a acestui trend de consum”, a declarat marți secretarul de stat George Niculescu, citat de Agerpres.
Raport: Majoritatea statelor lumii nu au înregistrat progrese semnificative în reducerea corupției în ultimul deceniuMarea majoritate a statelor lumii nu au înregistrat progrese semnificative în ce priveşte reducerea corupţiei în ultimii 10 ani, relevă Indicele de Percepţie a Corupţiei (IPC) 2021 lansat marţi de Organizația Transparency International, care semnalează, în paralel, o intensificare a abuzurilor împotriva drepturilor omului şi un declin al democraţiei, potrivit unui comunicat de presă al acestei organizaţii.
Indicele de Percepţie a Corupţiei reflectă modul în care experţi independenţi şi din mediul de afaceri percep corupţia existentă în sectorul public din 180 de state şi teritorii. Clasamentul este întocmit prin acordarea de puncte, de la 0 la 100, în care 0 înseamnă „foarte corupt”, iar 100 „deloc corupt”.
Potrivit Transparency International, 86% dintre ţările analizate nu au înregistrat progrese semnificative sau chiar au regresat în ultimii 10 ani.
România a început negocierile pentru intrarea în OECDConsiliul OECD a decis astăzi să deschidă discuțiile pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică cu șase candidați: Argentina, Brazilia, Bulgaria, Croația, Peru și România.
Înființată în 1961, OCDE este un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării şi evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi stabilităţii sociale. Cei 38 de membri ai OCDE (din care majoritatea europeni - 23) sunt state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.
Conform unui comunicat de presă, decizia
„vine ca urmare a deliberărilor atente ale membrilor OECD pe baza dovezilor din Cadrul pentru Luarea în Considerare a Posibililor Membri și a progreselor făcute de către cele șase state de la primele cereri depuse pentru calitatea de membru OECD”.
„Foile de parcurs individuale pentru procesul detaliat de evaluare vor fi pregătite de acum, dacă acele țări confirmă aderarea la valorile, viziunea și prioritățile reflectate în Declarația de Viziune a OECD la a 60-a Aniversare și a Declarației Consiliului Ministerial adoptate anul trecut".
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)