Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Românii vor plăti cu cel puțin 70 de lei în plus pentru masa de Paște în 2022. Care sunt produsele cu cele mai mari scumpiriRomânii vor plăti în 2022 pentru masa de Paște mai mult cu cel puțin 70 de lei. În coșul de cumpărături nu există nici măcar un produs care să coste la fel ca anul trecut, toate sunt mai scumpe. Mielul intră în categoria delicateselor din cauza prețului tot mai ridicat. Un kilogram costă cu 35% mai mult față de 2021.
În magazinele mari, un kilogram de carne de miel costă 50 de lei, cu 17,5 lei mai mult față de anul trecut. Și pentru un cozonac vom lăsa mai mult în supermarket cu 11 lei, pentru că au crescut preţurile pentru materia primă. Gospodinele vor plăti în plus și pentru ouă, dar și pentru vopseaua cu care să le înroșească. Această tradiție de Paște ne costă acum cu 6 lei în plus, în condițiile în care pentru ouă vom plăti mai mult cu 58% față de anul trecut și aproape dublu pentru vopsea.
Pâinea și lactatele, în topul scumpirilor
Prețul unei băuturi răcoritoare a ajuns la 6,5 lei, față de 5 lei cât costa Paștele trecut. Și prepararea pascăi acasă este mai costisitoare anul acesta pentru că prețul ingredientelor a crescut pe linie, fie că vorbim de făină, zahăr, ulei, stafide, sau brânză. Cel mai mult vom lăsa la casă pentru ulei, care costă cu aproape 5 lei în plus, dar și pentru făină, al cărei preț a urcat cu mai bine de o treime.
Ţinutul Buzăului a devenit oficial geoparc internaţional UNESCOȚinutul Buzăului a obținut miercuri validarea oficială ca geoparc internațional UNESCO, fiind astfel recunoscut drept teritoriu cu valori naturale și culturale de importanță globală.
Membrii Biroului Executiv al UNESCO, reuniți la Paris, au votat pentru includerea Ținutului Buzăului pe lista geoparcurilor internaționale, fapt ce va oferi numeroase oportunități pentru dezvoltarea regiunii.
„Ținutul Buzăului, cu cele 18 comune componente, devine după 16 ani de efort comun Geoparc Internațional UNESCO, cel mai amplu proiect de dezvoltare locală pentru județul Buzău, reprezentativ pentru zona Munteniei și pentru întreaga Românie. Ținutul Buzăului, aflat la limita dintre dealuri și munți, este un teritoriu complet rural care se întinde pe o suprafață de peste 1000 de kilometri pătrați și are o populație de circa 43.000 de munteni.Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți sunt printre cele mai renumite atracții ale acestei regiuni pitorești din zona de curbură a Carpaților”, au anunțat reprezentanții echipei care a făcut demersurile necesare pentru validarea oficială, citați de Mediafax.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (1)