Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Restricţiile de pe podul de la Feteşti nu vor fi ridicate până în Paşti. Grindeanu anunță că lucrările continuă și în luna maiLucrările la podul de la Feteşti continuă, iar restricţiile rutiere nu vor putea fi ridicate până la Paşti, aşa cum era planificat, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
„S-au găsit probleme în momentul în care au decopertat. Au găsit probleme de structură, probleme mai grave decât se aşteptau şi de aceea nu s-a putut respecta. Se lucrează. În momentul în care s-a decopertat şi s-a văzut structura şi-au dat seama că e nevoie de lucrări mai ample faţă de cât şi-au planificat iniţial. Trebuia să fie restricţia până în Paşti, din ce mi-au spus va mai dura probabil şi pe parcursul lunii mai o săptămână-două”, a spus Grindeanu, potrivit Agerpres.
El a dat asigurări că, atunci când va începe sezonul estival, excluzând minivacanţa de 1 Mai, nu vor mai fi restricţii.
FMI și-a revizuit în scădere prognoza privind creșterea economică a României, la jumătate din estimarea din toamnăFondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit semnificativ estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 4,8% cât estima în toamnă până la 2,2%, arată cel mai nou raport „World Economic Outlook", publicat marţi de instituţia financiară internaţională.
Conform noilor prognoze ale FMI, economia românească va încetini de la un avans de 5,9% în 2021, până la 2,2% în 2022, pentru ca anul viitor să accelereze până la 3,4%.
Proiectul de buget pentru anul 2022 a fost configurat pe o creştere economică de 4,6%.
Comparativ, Bulgaria ar urma să înregistreze o creştere economică de 3,2%, în timp ce economia Ungariei şi cea a Poloniei vor înregistra un avans de 3,7% în acest an, conform Agerpres.
Preţul gazelor naturale în Europa a revenit la nivelul anterior invaziei ruseştiPreţurile de referinţă la gaze naturale în Europa şi-au continuat marţi declinul, coborând la cel mai scăzut nivel înregistrat de la invadarea Ucrainei de către Rusia, pe fondul încălzirii vremii şi al semnalelor de la Kremlin că plata în ruble este aşteptată abia în luna următoare, scrie Bloomberg.
La Bursa de la Amsterdam, cotaţiile futures la gaze au coborât marţi dimineaţa chiar şi cu 12%, până la 84 de euro pentru un Megawatt-oră, cel mai redus nivel înregistrat după data de 23 februarie, cu o zi înainte de debutul invadării Ucrainei.
Marţi a fost a doua şedinţă consecutivă de scădere a preţurilor, după declinul de 9,2% înregistrat în ziua de 14 aprilie, înaintea vacanţei de Paşte.
Comentarii articol (0)