Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Avertisment FMI: Va fi un an 2022 dificil şi un an 2023 şi mai dificil, cu un risc crescut de recesiuneDirectorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a avertizat că instituţia îşi va revizui din nou în jos estimările privind creşterea economiei mondiale, din cauza unor factori precum războiul din Ucraina, restricţiile introduse în China şi inflaţia ridicată, transmite Bloomberg.
Perspectivele pentru acest an şi anul următor vor fi revizuite în jos la finele acestei luni, când FMI va da publicităţii raportul World Economic Outlook Update, a scris miercuri şeful FMI, Kristalina Georgieva, pe blog, fără a oferi cifre concrete.
"Perspectiva rămâne extrem de incertă. Va fi un an 2022 dificil şi, posibil, un an 2023 şi mai dificil, cu un risc crescut de recesiune", a notat Georgieva, potrivit Agerpres.
Avertismentul lansat de FMI vine după ce, în luna aprilie, instituţia şi-a revizuit, în jos, estimările privind creşterea economiei mondiale în acest an, până la 3,6%, faţă de avansul de 4,4% preconizat înainte de războiul din Ucraina.
În plus, avertismentul vine înainte de reuniunea miniştrilor de Finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din ţările G20, care va avea loc vineri şi sâmbătă în Bali, Indonezia.
Tanczos Barna: Protecţia mediului nu este doar obligaţia unor state. Toate ţările trebuie să îşi asume un rol, e interesul nostru comunProtecţia mediului nu este obligaţia doar a unor state, ci toate ţările trebuie să îşi asume un rol, susţine ministrul Mediului, Tanczos Barna, care va conduce în SUA delegaţia României la reuniunea Forumului Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă.
"Voi sublinia, la New York, că toate obiectivele de dezvoltare durabilă trebuie să fie în concordanţă cu caracteristicile economice şi sociale ale comunităţilor noastre locale", a transmis ministrul.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, citat de Agerpres, în perioada 5-18 iulie 2022, la New York, are loc cea de-a 10-a reuniune a Forumului Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă, organizată sub auspiciile Consiliului Economic şi Social al ONU.
Euro a valorat miercuri pentru scurt timp mai puțin de un dolarMoneda euro a coborât miercuri, pentru scurt timp, sub pragul simbolic de un dolar, o situaţie fără precedent după luna decembrie 2002, afectată de politica Fed de majorare agresivă a dobânzilor şi îngrijorările cu privire la riscul de recesiune în zona euro, transmite Reuters.
La scurt timp după publicarea unor date statistice care arată o creştere accelerată a inflaţiei în SUA în luna iunie, ceea ce deschidea calea unei politici monetare şi mai restrictive din partea Rezervei Federale americane, moneda euro se tranzacţiona pentru 0,9998 de dolari în jurul orei 12.45 GMT, o premieră de la introducerea sa în circulaţie. A revenit apoi la 1,0024 dolari.
"Raţionalizarea gazelor naturale, aşteptata recesiune, sunt toate motive solide pentru a fi pesimist cu privire la euro", este de părere Stuart Cole, economist la Equiti Capital în Londra. Potrivit economistului, aceşti factori vor îngreuna sarcina Băncii Centrale Europene de a majora costului creditului, ceea ce va adânci şi mai mult diferenţele de dobândă dintre SUA şi Europa.
Comentarii articol (0)