Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Tinerii, nepregătiți pentru piața muncii, dar și nemulțumiți de condiții: „Prea multă muncă, prea puține pauze, prea mică plata”Lumea întreagă se confruntă cu o criză a competențelor. Un raport al Comisiei pentru educație și UNICEF arată că aproape trei sferturi dintre tineri din 92 de țări, printre care și România, nu au competențele necesare angajării. Doar în țara noastră avem aproape 800 de mii de tineri care intră pe piața muncii fără a avea competențe digitale minime. Angajatorii afirmă acest lucru, dar atrag atenția și că noua generație nu mai are ambiție.
- Prea multă muncă, prea puține pauze, prea mică plata.- Programul de 8 ore ar fi convenabil dacă poți să îl faci de acasă, dar asta nu e posibil în toate domeniile, deci nu e chiar convenabil sau plăcut.- Ideal ar fi... 8 ore, din care și o oră pauză, sau o oră și jumătate.... Cred că oamenii ar da un randament mai bun cu un program mai micuț.Peste un milion de tineri români cu vârste cuprinse între 15-24 de ani au probleme de citire sau de înțelegere a unui text simplu, arată raportul celor de la Comisia pentru educație și UNICEF. Mai mult de atât, 800 de mii de tineri ajung pe piața muncii fără să aibă cunoștințe digitale minime.
- Știu să lucrez în majoritatea dintre ele, mai puțin în Excel. Excel-ul îmi dă bătăi de cap...„Căldura roșie” lovește Europa: „Apocalipsa meteo” anunțată pentru 2050 vine în această săptămânăO prognoză ipotetică făcută pentru anul 2050 și realizată în urmă cu doi ani de un grup de meteorologi britanici va deveni valabilă încă din această săptămână, ca urmare a valului de căldură fără precedent care a lovit deja Europa în această perioadă, informează CNN.
Meteorologii de la institutul național de meterologie al Marii Britanii au decis în vara lui 2020 să realizeze un „scenariu climatic” și să emită o prognoză de temperatură pe termen foarte lung - trei decenii, mai exact.
Practic, oamenii de știință au încercat, pe baza modelelor matematice, să estimeze cum va fi vremea în Regatul Unit pe data de 23 iulie 2050.
Consumul de energie electrică a fost mai mic în primele patru luni ale anului în România față de 2021Consumul naţional de energie electrică a fost mai mic cu 5,2% în perioada ianuarie - aprilie 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată ultimul raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).
Consumul clienţilor casnici a fost în scădere cu 3,2%, în timp ce consumul industrial a fost mai mic cu 6,3%.
Producţia de electricitate şi a fost şi ea în scădere cu 6,4% în perioada ianuarie - aprilie 2022, conform Agerpres.
Cea mai mare cantitate de energie electrică a fost produsă în hidrocentrale - 30% din total, în centrala nucleară de la Cernavodă - 22%, turbine eoliene - 18% şi centralele pe gaz - 9%.
În acelaşi timp, importurile de energie electrică au scăzut cu 13%, iar exporturile, cu 27%.
Comentarii articol (0)