Din cauza prețurilor la gaz, românii se întorc la încălzirea cu lemne.
Creșterea prețurilor la gaz îi face pe mulți români săcaute soluții alternative pentru iarnă. Unii încearcă să își izoleze locuințele, alții pur și simplu pun bani deoparte. E de menționat în acest context că în țara noastră, mai mult de jumătate dintre gospodării nu sunt branșate la rețeaua de gaze și se încălzesc cu lemne sau alți combustibili solizi.
Domnul din imagini este pensionar și are o casă pe care iarna trecută a încălzit-o doar cu gaz metan. Facturile au fost, însă, atât de mari, încât anul acesta a decis să schimbe sursa de încălzire.
Rusia estimează că prețul de export al gazelor va fi mai mult decât dublu în 2022.
Rusia estimează că preţul său mediu de export al gazelor va fi mai mult decât dublu anul acesta, la 730 dolari per 1.000 metri cubi, înainte de a scădea gradual până la finalul lui 2025, deoarece exporturile prin gazoducte sunt în declin, se arată în previziunile Ministerului Economiei consultate de Reuters.
Fluxurile de gaze din Rusia, principalul furnizor al Europei, s-au situat la un nivel redus anul acesta, după ce o rută a fost închisă când Moscova a trimis trupe în Ucraina, în februarie, iar unele state europene nu au mai primit gaze ruseşti, după ce au refuzat să plătească pentru ele în ruble. De asemenea, sancţiunile au dus la o dispută privind echipamentul folosit pentru gazoductul Nord Stream 1. Ca rezultat al acestor evoluţii, preţul gazelor a crescut.
Comentarii articol (0)