Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Zboruri cu avionul mai periculoase. Turbulențele din aer ar putea deveni mai dese și mai graveCei mai mulți oameni care au mers cu avionul au trecut prin turbulențe în timpul zboului. Acestea au loc atunci când avionul zboară prin curenți de aer care se ciocnesc și care se mișcă la viteze foarte diferite. Acestea ar putea deveni un fenomen tot mai des întâlnit, relatează CNN.
Turbulențele severe îl pot pune în pericol chiar și pe cel mai experimentat pilot și pot face ca cinci minute să pară o eternitate. De obicei, rezultatul este doar o călătorie accidentată, dar în cele mai grave cazuri, turbulențele pot provoca pagube și fracturi.
Turbulențele sunt cauza principală a rănirii însoțitorilor de bord și a pasagerilor, conform Administrației Federale a Aviației, și este unul dintre cele mai comune tipuri de accidente aeriene. Acestea costă companiile aeriene americane, din cauza rănilor, întârzierilor și pagubelor, până la 500 de milioane de dolari pe an, potrivit Centrului Național pentru Cercetare Atmosferică.
Comisia Europeană ar putea cere tuturor statelor membre să prezinte planuri în care să arate cum fac economie la energia electricăComisia Europeană analizează posibilitatea de a cere statelor membre planuri de reducere a consumului de energie electrică, dar înainte de a lua o decizie în acest sens Bruxelles-ul va avea discuții cu cele 27 de țări.
Această posibilitate - care nu are legătură cu acordul voluntar al statelor de a reduce cu 15 la sută consumul de energie electrică - va reprezenta una dintre temele pe care le vor aborda miniştrii energiei din ţările Uniunii Europene la reuniunea extraordinară convocată la Bruxelles în 9 septembrie, unde, de asemenea, se va discuta despre posibilitatea decuplării preţului gazelor de cel al energiei electrice și de impunerea unui plafon al prețului la gaze, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.
Pe de altă parte, potrivit unor surse europene citate de EFE, Comisia Europeană nu are încă în vedere date concrete pentru prezentarea unei propuneri formale a unui mecanism de urgenţă destinat să limiteze influenţa costului gazelor în formarea preţurilor la energie electrică, aşa-numita decuplare a prețului, anunţată luni de preşedinta Comisiei Europene.
Analiză: Românii au atitudini predominant pro-occidentale, după mai mulți ani de narative antioccidentaleCentrul pentru promovarea Participării și Democrației (CPD), din cadrul SNSPA, a realizat o evaluare comparativă a datelor din mai multe sondaje de opinie realizate din 2019 până în prezent.
Concluziile arată că publicul român este dominat de atitudini pro-occidentale. Peste jumătate dintre români au încredere în Vest, în timp ce încrederea în Rusia s-a prăbușit după începerea războiului.
Centrul pentru promovarea Participării și Democrației (CPD), din cadrul SNSPA, a realizat o evaluare comparativă a datelor din mai multe sondaje de opinie realizate în trei momente diferite – înainte de pandemia de Covid-19 (2019), după doi ani de influență a pandemiei, a restricțiilor și a tuturor controverselor media (2021), respectiv, după începerea războiului din Ucraina (2022), arată un comunicat de presă.
Comentarii articol (0)