Cu alte cuvinte, nu o persoană nominalizată de angajator se ocupă de completarea şi transmiterea datelor în registru, ci acest lucru se realizează de către prestatorii de servicii.
Hotărârea îi obligă însă pe angajatori să le spună, practic, și celor de la ITM despre cine se ocupă de Revisal. Iar asta într-un termen destul de scurt de la data încheierii acestor contracte de prestări servicii.
„Angajatorii prevăzuţi la art. 1 lit. a) (privați - n.red.) au obligaţia de a notifica, în scris, inspectoratul teritorial de muncă, în a cărui rază teritorială îşi au sediul/domiciliul, despre încheierea contractelor de prestări servicii prevăzute la alin. (5), precum şi datele de identificare ale prestatorului, în termen de 3 zile lucrătoare de la data încheierii contractului de prestări de servicii”, prevede hotărârea, fiind atașată și o amendă între 3.000 - 6.000 de lei pentru netransmiterea acestor date - fapta e deseori menționată de inspecțiile din țară pe lista neregulilor găsite în urma controalelor.
Notă: Un model pentru această notificare e pus la dispoziție chiar de Inspecția Muncii și este atașat mai jos.
Implicit, modificarea prestatorului atrage după sine obligația de a notifica în mod corespunzător ITM-ul. Există însă o limitare - prestatorul nu poate desemna la rândul său un alt prestator („Prestatorii prevăzuţi la alin. (5) nu pot subcontracta, la rândul lor, serviciile de completare şi transmitere a datelor în registru încredinţate de angajator”). Cu alte cuvinte, modificarea prestatorului se face prin încheierea de către angajator a unui nou contract de prestări servicii, cu o altă entitate. Același termen de trei zile se aplică.
În fine, atunci când avem o persoană nominalizată de angajator pentru a se ocupa de Revisal,
un model pentru desemnarea acesteia este prezentat aici.