Prin abrogarea Legii 64/1995 odata cu intrarea in vigoare a Legii insolventei nr. 85/2006 , s-a reglementat noul cadru legislativ al procedurii falimentului societatilor comerciale. Astfel, in prezent, procedura falimentului societatilor comerciale este ghidata de prvederile legii nr. 85/2006.
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
In schimb, societatile comerciale care nu se afla in stare de insolventa, dar care, totusi, hotarasc sa isi inceteze activitatea, vor urma procedura dizolvarii si lichidarii statuata in Legea 31/1990.
Astfel, trebuie urmate cateva etape obligatorii:
1. In I-a etapa, societatea comerciala hotaraste in cadrul Adunarii Generale a Asociatilor dizolvarea societatii comerciale inaintea expirarii duratei de functionare hotarata in Actul constitutiv, in baza prevederilor art. 227 alin. 1 lit. b) din Legea 31/1990. 2. In a II-a etapa, societatea comerciala, dupa expirarea unui termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a hotararii de dizolvare, numeste prin hotararea AGA lichidatorul societatii si depune datele de identificare ale acestuia la Registrul Comertului. 3. In a III-a etapa, societatea comerciala, avand incheiat bilantul final de lichidare, bunurile fiind deja atribuite in cotele legale catre asociati, este radiata din Registrul Comertului.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.
Evenimente online oferite abonaților avocatnet.ro premium complet
Comentarii articol (0)