Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de grefier la instantele judecatoresti si la parchetele de pe langa acestea a fost publicat in Monitorul Oficial in data de 04.04.2007
Consiliul Superior al Magistraturii
Regulament
din 01/03/2007
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 233 din 04/04/2007
privind organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a posturilor vacante de grefier la instantele judecatoresti si la parchetele de pe langa acestea
CAPITOLUL I
Dispozitii generale
Art. 1. - Organizarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de grefier la instantele judecatoresti si la parchetele de pe langa acestea se aproba de catre Consiliul Superior al Magistraturii atunci cand, din cauza numarului mare de posturi vacante, activitatea instantelor judecatoresti sau a parchetelor nu se poate desfasura in conditii normale.
Art. 2. - Concursul se desfasoara la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie, curtilor de apel si parchetelor de pe langa curtile de apel, potrivit dispozitiilor prezentului regulament, in colaborare cu Scoala Nationala de Grefieri si sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii.
Art. 3. - (1) La concursul de ocupare a posturilor vacante de grefier la institutiile prevazute la art. 2 au dreptul sa participe persoanele care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) au cetatenie romana, domiciliul in Romania si capacitate deplina de exercitiu;
b) nu au antecedente penale, nu au cazier fiscal si se bucura de o buna reputatie;
c) cunosc limba romana;
d) sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;
e) au studii superioare juridice, studii medii sau studii superioare de alta specialitate;
f) poseda cunostinte de operare pe calculator sau de dactilografiere.
(2) Pentru indeplinirea conditiei prevazute la alin. (1) lit. e) in vederea numirii in functia de grefier statistician este necesara absolvirea de studii superioare economice, studii superioare juridice sau studii medii economice.
(3) Pentru indeplinirea conditiei prevazute la alin. (1) lit. e) in vederea numirii in functia de grefier documentarist este necesara absolvirea de studii superioare juridice, studii superioare de administratie publica sau filologice ori studii medii.
Art. 4. - (1) Consiliul Superior al Magistraturii aproba organizarea concursului in urma examinarii propunerilor motivate formulate de instantele si parchetele prevazute la art. 2, dupa consultarea prealabila a Scolii Nationale de Grefieri. Instantele si parchetele vor arata numarul posturilor de grefier vacante, nivelul studiilor, numarul grefierilor in functie, precum si volumul de activitate raportat la numarul total al grefierilor pe instante si parchete.
(2) Numarul posturilor vacante de grefier pentru care se organizeaza concurs se aproba prin hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie, curtilor de apel si parchetelor de pe langa curtile de apel, separat pentru posturile de grefier cu studii superioare juridice si posturile de grefier cu studii medii sau superioare de alta specialitate.
(3) Tematica si bibliografia pentru concurs, precum si taxa de concurs se aproba anual, prin hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea instantelor si parchetelor prevazute la alin. (2), dupa consultarea Scolii Nationale de Grefieri.
(4) Cuantumul taxei de concurs se stabileste in functie de cheltuielile privind inchirierea salilor de concurs, plata membrilor comisiilor, precum si orice alte cheltuieli ocazionate de activitatile de organizare a concursului.
Art. 5. - (1) Numarul posturilor vacante de grefier pentru care se va organiza concurs, data, locul de desfasurare, taxa, tematica si bibliografia de concurs se afiseaza la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie, la sediile curtilor de apel sau ale parchetelor de pe langa curtile de apel in raza carora exista posturile vacante si se publica pe paginile de internet ale acestor institutii, precum si pe cea a Scolii Nationale de Grefieri, cu cel putin 45 de zile inainte de data concursului.
(2) Anuntul privind organizarea concursului se va publica si intr-un cotidian central sau, dupa caz, intr-un cotidian local de catre institutiile prevazute la alin. (1).
CAPITOLUL II
Inscrierea candidatilor
Art. 6. - Dosarele de concurs se depun la comisia de organizare a concursului constituita la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, curtea de apel sau parchetul de pe langa curtea de apel in raza carora exista posturile de grefier vacante, cu cel putin 20 de zile inainte de data concursului.
Art. 7. - Cererile tipizate de inscriere la concurs se elaboreaza de Scoala Nationala de Grefieri si se inainteaza institutiilor prevazute la art. 6, la nivelul carora se organizeaza concursul, odata cu tematica si bibliografia pentru concurs.
Art. 8. - (1) Taxa de inscriere la concurs se plateste la casieria Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie, curtii de apel sau a parchetului de pe langa curtea de apel la care se face inscrierea.
(2) Pentru incasarea taxei se va utiliza chitantier separat de cel folosit pentru activitatea curenta.
(3) Chitantele se intocmesc in trei exemplare, dintre care originalul va fi predat candidatului. Sumele astfel obtinute se vor vira la Consiliul Superior al Magistraturii, prin ordin de plata.
(4) Taxa de inscriere la concurs se restituie candidatilor care au fost respinsi pentru neindeplinirea conditiilor de participare la concurs, precum si candidatilor care se retrag din concurs anterior afisarii listelor cu rezultatele verificarii indeplinirii conditiilor de participare la concurs. Cererea de restituire se depune la instanta sau parchetul care organizeaza concursul si se solutioneaza in termen de 30 de zile de la inregistrare.
Art. 9. - (1) La inscriere candidatii vor primi formularul cererii tipizate, precum si tematica si bibliografia aprobate pentru concursul la care participa.
(2) Dosarul de concurs va cuprinde urmatoarele documente:
a) cerere tipizata;
b) actul de identitate (copie);
c) diploma de bacalaureat sau, dupa caz, de studii superioare (copie);
d) certificatul de cazier judiciar;
e) certificatul de cazier fiscal;
f) curriculum vitae;
g) adeverinta medicala din care sa rezulte ca este apt pentru exercitarea functiei;
h) chitanta de achitare a taxei de inscriere la concurs.
(3) Certificarea copiilor de pe actele prevazute la alin. (2) lit. b) si c) se face de catre un membru al comisiei de organizare a concursului, prin aplicarea mentiunii "Conform cu originalul."
Art. 10. - (1) Verificarea dosarelor candidatilor privind indeplinirea conditiilor prevazute la art. 3 se realizeaza de comisia de organizare a concursului.
(2) Lista candidatilor admisi si a celor respinsi se afiseaza si se publica cu 7 zile inainte de data concursului, in conditiile art. 5 alin. (1).
(3) Candidatii respinsi in urma verificarii dosarelor pot formula contestatii in termen de 48 de ore de la afisare la instantele sau parchetele care organizeaza concursul.
(4) Contestatiile vor fi solutionate, prin hotarare definitiva, de comisia de organizare a concursului, in 24 de ore de la depunere, rezultatele fiind comunicate de indata, in conditiile art. (5) alin. (1).
CAPITOLUL III
Comisiile de concurs
Art. 11. - (1) Comisia de organizare a concursului, precum si comisia de elaborare a subiectelor, comisia de corectare a lucrarilor si comisia de solutionare a contestatiilor se numesc prin hotarare a colegiului de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, al Directiei Nationale Anticoruptie ori al curtii de apel sau al parchetului de pe langa curtea de apel care organizeaza concursul, la propunerea compartimentului de specialitate.
(2) Pentru sustinerea probei practice de verificare a cunostintelor de operare pe calculator sau de dactilografiere, colegiile de conducere prevazute la alin. (1) numesc o comisie constituita din un judecator sau, dupa caz, un procuror, informaticianul sef ori conducatorul compartimentului pentru tehnologia informatiei si comunicatiei si primul grefier sau grefierul sef, dupa caz.
(3) Nu pot fi numite in comisii persoanele care au sotul sau sotia, rude ori afini pana la gradul al patrulea inclusiv in randul candidatilor. Toti membrii comisiilor completeaza declaratii in acest sens. Daca incompatibilitatea se iveste ulterior desemnarii membrilor comisiilor, persoana in cauza are obligatia sa se retraga si sa comunice de indata aceasta situatie presedintelui comisiei, in vederea inlocuirii sale.
Art. 12. - Comisia de organizare a concursului se compune din presedinte si cel putin 2 membri si exercita urmatoarele atributii principale:
a) asigura publicitatea concursului;
b) inregistreaza si verifica cererile si documentele anexate, necesare inscrierii, si completeaza baza de date privind concursul;
c) verifica respectarea conditiilor de participare la concurs, pe baza actelor din dosarele candidatilor;
d) solutioneaza contestatiile formulate de candidati in urma verificarii dosarelor;
e) asigura publicarea listei finale a candidatior admisi si a celor respinsi pentru participare la concurs;
f) asigura tiparirea tezelor de concurs;
g) stabileste ora de incepere a concursului;
h) asigura redactarea borderourilor, a proceselor-verbale, precum si a altor tipizate necesare in organizarea si desfasurarea concursului;
i) repartizeaza candidatii in salile de concurs;
j) intocmeste listele cuprinzand persoanele care vor asigura supravegherea candidatilor ce vor sustine probele scrise;
k) verifica identitatea candidatilor la intrarea acestora in salile de concurs;
l) numeste cate un responsabil de sala dintre persoanele cu atributii de supraveghere. Acestia nu pot fi sot/sotie, rude sau afini pana la gradul al IV-lea inclusiv cu candidatii;
m) asigura multiplicarea subiectelor de concurs;
n) asigura distribuirea plicurilor sigilate cu subiecte in salile de concurs, astfel incat la ora de incepere a concursului acestea sa poata fi desfacute in prezenta candidatilor;
o) verifica exactitatea si corectitudinea transcrierii pe tabla a subiectelor, atunci cand este cazul;
p) completeaza borderourile de predare-primire a lucrarilor de la candidati, consemnand numarul de pagini pentru fiecare disciplina;
q) completeaza procesul-verbal de desfasurare a probelor scrise;
r) asigura securizarea lucrarilor scrise;
s) numeroteaza lucrarile de concurs pe fiecare materie si le preda pe baza de proces-verbal presedintelui comisiei de corectare;
s) procedeaza la deschiderea lucrarilor, dupa primirea acestora de la comisia de corectare;
t) intocmeste si asigura publicitatea tabelului nominal cu rezultatele concursului, in ordinea descrescatoare a mediilor;
t) asigura primirea contestatiilor si transmiterea lor catre comisia de solutionare a contestatiilor;
u) asigura securizarea lucrarilor de concurs in vederea corectarii contestatiilor;
v) asigura predarea pe baza de proces-verbal a lucrarilor contestate catre comisiile de solutionare a contestatiilor, dupa resigilarea acestora;
w) asigura completarea bazei de date prin introducerea notelor finale din borderouri;
y) intocmeste si asigura publicitatea tabelului final cu rezultatele concursului.
Art. 13. - (1) Comisia de elaborare a subiectelor este compusa din presedinte si cate 2 membri pentru fiecare materie de concurs.
(2) Membrii comisiilor de elaborare a subiectelor nu pot face parte din comisiile de corectare si comisiile de solutionare a contestatiilor.
(3) Comisia de elaborare a subiectelor este formata din judecatori, procurori, cadre didactice universitare, grefieri cu studii superioare juridice sau alti specialisti. In masura in care este posibil, in comisiile de elaborare a subiectelor vor fi numiti si formatori ai Scolii Nationale de Grefieri.
(4) Comisia de elaborare a subiectelor exercita, in principal, urmatoarele atributii:
- elaboreaza subiectele si baremele de corectare pentru fiecare proba de concurs;
- asigura redactarea subiectelor de concurs in concordanta cu tematica si bibliografia aprobata, in raport cu nivelul studiilor, precum si cu durata probei scrise;
- preda comisiei de organizare a concursului, cu cel putin doua ore inainte de desfasurarea probei scrise, subiectele si baremele de corectare, in plicuri sigilate.
#PAGEBREAK#
Art. 14. - (1) Comisia de corectare este compusa din presedinte si cate 2 membri pentru fiecare materie de concurs.
(2) Comisia de corectare este formata din judecatori, procurori, cadre didactice universitare, grefieri cu studii superioare juridice sau alti specialisti. In masura in care este posibil, in comisiile de corectare vor fi numiti si formatori ai Scolii Nationale de Grefieri.
(3) Comisia de corectare are urmatoarele atributii principale:
a) corecteaza lucrarile pe baza baremelor de corectare definitive;
b) completeaza si semneaza borderourile de notare;
c) inscrie, sub semnatura presedintelui comisiei, notele pe lucrarile de concurs;
d) preda comisiei de organizare, pe baza de procesverbal, lucrarile de concurs notate, in vederea intocmirii tabelului nominal cu rezultatele concursului, in ordinea descrescatoare a mediilor.
Art. 15. - (1) Comisia de solutionare a contestatiilor este compusa din presedinte si cate 2 membri pentru fiecare materie de concurs.
(2) Comisia de solutionare a contestatiilor este formata din judecatori, procurori, cadre didactice universitare, grefieri cu studii superioare juridice sau alti specialisti, in raport cu nivelul studiilor pentru care se organizeaza concurs.
(3) Comisia de solutionare a contestatiilor are urmatoarele atributii principale:
a) recorecteaza lucrarile a caror notare a fost contestata, pe baza baremelor de corectare definitive;
b) completeaza si semneaza borderourile de notare;
c) inscrie, sub semnatura presedintelui, notele finale pe lucrarile de concurs;
d) preda pe baza de proces-verbal lucrarile de concurs, notate, comisiei de organizare, in vederea intocmirii tabelului final cu rezultatele concursului, in ordinea descrescatoare a mediilor;
e) solutioneaza contestatiile la bareme.
CAPITOLUL IV
Organizarea si desfasurarea concursului
Art. 16. - (1) Examinarea candidatilor se face prin sustinerea unei probe practice eliminatorii de verificare a cunostintelor de operare pe calculator sau de dactilografiere, precum si a unei probe scrise, cu subiecte distincte, pentru posturile vacante de grefier cu studii superioare juridice sau pentru ocuparea posturilor vacante de grefier cu studii medii si studii superioare de alta specialitate.
(2) Verificarea cunostintelor de operare pe calculator sau de dactilografiere se face de catre comisia prevazuta la art. 11 alin. (2) si se noteaza cu "admis" sau "respins". Candidatii declarati admisi la proba practica eliminatorie participa la sustinerea probei scrise.
(3) Pentru concursul organizat in vederea ocuparii posturilor vacante de grefier proba scrisa se sustine la urmatoarele discipline:
1. procedura penala;
2. procedura civila;
3. organizare judiciara.
Art. 17. - Subiectele de concurs si baremele de corectare vor fi elaborate in ziua concursului si vor fi transmise presedintelui comisiei de organizare.
Subiectele de concurs vor fi multiplicate, puse in plicuri separate si sigilate.
Art. 18. - (1) Comisia de organizare a concursului afiseaza pe usa fiecarei sali de concurs tabele nominale cu candidatii repartizati in sala.
(2) Candidatii trebuie sa fie prezenti in sala de concurs cu cel putin o jumatate de ora inainte de inceperea probei scrise, accesul acestora avand loc pe baza actului de identitate, potrivit listelor intocmite pentru fiecare sala, in care se va mentiona prezenta sau absenta candidatilor. Dupa verificarea identitatii, fiecare candidat va pastra la vedere actul de identitate pana la predarea lucrarii scrise.
(3) Candidatii care nu se vor afla in sala la momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai sustine proba respectiva.
(4) Inainte de comunicarea subiectelor candidatii isi inscriu numele si prenumele pe coltul foii care urmeaza sa fie lipit la predarea lucrarii, dupa care se aplica stampila instantei sau parchetului care organizeaza concursul.
(5) Ora stabilita de comisia de organizare pentru inceperea probei scrise va fi aceeasi pentru toate salile in care se desfasoara concursul. Plicurile cu subiectele de concurs vor fi inmanate de presedintele comisiei de organizare fiecarui responsabil de sala, in prezenta cate unui candidat din fiecare sala, cu un sfert de ora inaintea inceperii probelor scrise.
(6) Pe toata durata desfasurarii probelor scrise, in salile de concurs au acces persoanele care supravegheaza desfasurarea probelor, membrii comisiei de organizare si persoanele desemnate cu aplicarea stampilei pe coltul indoit al colilor, destinate probei scrise. Accesul altor persoane este interzis cu desavarsire.
(7) In vederea elaborarii lucrarii scrise, candidatii vor primi coli de hartie avand stampila instantelor sau parchetelor care organizeaza concursul. Se va putea folosi numai cerneala de culoare albastra sau pasta de culoare albastra.
(8) In sala de concurs, candidatii nu pot avea asupra lor mijloace de comunicare la distanta si niciun fel de aparate electronice. Incalcarea acestei dispozitii atrage eliminarea din concurs.
(9) Timpul maxim destinat pentru elaborarea lucrarilor scrise este de 3 ore, calculat de la comunicarea subiectelor. Dupa redactarea lucrarilor, candidatii le predau responsabililor de sala si semneaza in borderoul de predare a lucrarilor, dupa mentionarea numarului de pagini.
(10) Daca examinarea se face in mai multe sali, se va intocmi cate un borderou pentru fiecare sala. Responsabilii de sala predau lucrarile comisiei de organizare a concursului, care le inscrie in borderoul centralizator, pe baza unui proces-verbal.
(11) Pe toata durata desfasurarii probei scrise este interzisa parasirea salii de concurs de catre candidati. In cazuri exceptionale, parasirea temporara a salii de concurs se va putea face numai cu insotitor.
(12) Orice frauda dovedita se sanctioneaza cu eliminarea din concurs. In aceste cazuri, responsabilii de sala intocmesc un proces-verbal in care consemneaza constatarile facute si masurile luate, iar lucrarea se anuleaza cu mentiunea "frauda". Procesul-verbal se comunica presedintelui comisiei de organizare a concursului.
Art. 19. - Presedintele comisiei de organizare a concursului va preda lucrarile pe baza de proces-verbal presedintelui comisiei de corectare.
Art. 20. - (1) Corectarea lucrarilor se face pe baza baremelor definitive. Baremele de corectare se afiseaza la centrele de concurs cu 15 minute inainte de incheierea probei scrise. In termen de 24 de ore de la afisare candidatii pot face contestatii la bareme, care se depun la comisia de organizare a concursului si se solutioneaza in 24 de ore de catre comisia de solutionare a contestatiilor. Baremele definitive stabilite in urma solutionarii contestatiilor se afiseaza de indata la sediile institutiilor care organizeaza concursul si se publica pe paginile de internet ale acestora.
(2) Fiecare lucrare scrisa se verifica independent de 2 membri ai comisiei de corectare si se noteaza separat cu note de la 1 la 10, conform baremului de corectare. Nota 1 se acorda in situatia in care punctajul obtinut este mai mic sau egal cu aceasta nota. La notarea lucrarilor se apreciaza atat continutul acestora, cat si respectarea regulilor gramaticale si modul de exprimare al candidatilor.
(3) Dupa terminarea verificarii lucrarii, fiecare corector trece, sub semnatura, nota in borderoul de notare. La corectare nu se fac insemnari pe lucrare. Un corector nu are acces la borderoul celuilalt.
(4) Presedintele comisiei de corectare verifica borderourile si semnaleaza diferentele mai mari de un punct dintre notele acordate de cei 2 corectori. In acest caz solicita recorectarea lucrarii.
(5) Dupa verificarea mentionata la alin. (4) cei 2 corectori calculeaza nota finala, care reprezinta media aritmetica a notelor obtinute, cu doua zecimale, pe care o inscriu, sub semnatura, in borderoul de notare.
(6) Pe timpul verificarii, lucrarile nu vor fi dezlipite, pastrandu-se secret numele candidatului. In prezenta tuturor membrilor comisiei de corectare, se inscrie pe fiecare lucrare nota finala trecuta in borderou de catre presedintele comisiei de corectare, sub semnatura acestuia.
(7) Membrii comisiei de organizare a concursului vor completa baza de date prin introducerea notelor finale din borderouri, dupa care se procedeaza la deschiderea lucrarilor.
(8) Dupa deschiderea lucrarilor, comisia de organizare a concursului procedeaza la corelarea numerelor lucrarilor cu numele candidatilor si la centralizarea notelor obtinute la cele trei materii de concurs si calculeaza media generala.
(9) Pe baza mediei generale obtinute, comisia de organizare a concursului intocmeste tabelul de clasificare a candidatilor si ia masuri pentru afisarea acestuia la sediul institutiei organizatoare a concursului, precum si pentru publicarea pe pagina de internet a acesteia.
Art. 21. - (1) Candidatii nemultumiti de notele acordate la concurs pot face contestatii, care se depun la instantele si parchetele care au organizat concursul, in termen de 48 de ore la data afisarii rezultatelor.
(2) Dupa centralizarea contestatiilor, comisia de organizare a concursului resigileaza si renumeroteaza lucrarile a caror notare a fost contestata. Lucrarile astfel securizate se predau de presedintele comisiei de organizare a concursului, pe baza de proces-verbal, presedintelui comisiei de solutionare a contestatiilor.
(3) Comisia de solutionare a contestatiilor recorecteaza lucrarile a caror notare a fost contestata, pe baza baremelor definitive, in termen de cel mult 5 zile.
(4) Fiecare lucrare contestata se verifica independent de 2 membri ai comisiei de solutionare a contestatiilor si se noteaza separat cu note de la 1 la 10, conform baremului de corectare. Nota 1 se acorda in situatia in care punctajul obtinut este mai mic sau egal cu aceasta nota.
(5) Dupa terminarea verificarii lucrarii, fiecare corector trece, sub semnatura, nota in borderoul de notare a lucrarilor contestate. Nu se fac insemnari pe lucrare. Un corector nu are acces la borderoul celuilalt.
(6) Presedintele comisiei de solutionare a contestatiilor verifica borderourile si semnaleaza diferentele mai mari de un punct dintre notele acordate de cei 2 corectori. In acest caz solicita recorectarea lucrarii, in conditiile prevazute la alin. (3)-(5).
(7) Dupa verificarea mentionata la alin. (6) cei 2 corectori calculeaza nota finala, care reprezinta media aritmetica a notelor obtinute, cu doua zecimale, pe care o inscriu, sub semnatura, in borderoul de notare a lucrarilor contestate. Nota finala nu poate fi mai mica decat nota contestata.
(8) Pe timpul verificarii, lucrarile nu vor fi dezlipite, pastrandu-se secrete numele candidatului, numarul lucrarii, precum si nota acordata de catre comisia de corectare. In prezenta tuturor membrilor comisiei de solutionare a contestatiilor se inscrie pe fiecare lucrare nota finala trecuta in borderou de catre presedintele comisiei de solutionare a contestatiilor, sub semnatura acestuia.
(9) Membrii comisiei de organizare a concursului vor completa baza de date prin introducerea notelor finale din borderouri, dupa care se procedeaza la deschiderea lucrarilor.
(10) Dupa deschiderea lucrarilor, comisia de organizare a concursului procedeaza la corelarea numerelor lucrarilor cu numele candidatilor si la centralizarea notelor obtinute la cele trei materii de concurs si calculeaza media generala.
(11) Pe baza mediei generale obtinute, comisia de organizare intocmeste tabelul de clasificare a candidatilor, pe care il afiseaza la sediul institutiei care organizeaza concursul si il transmite spre publicare pe pagina de internet a acesteia.
Art. 22. - (1) Pentru a fi declarat admis la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de grefier cu studii superioare juridice sau de grefier cu studii medii ori cu studii superioare de alta specialitate, candidatul trebuie sa obtina cel putin nota 5,00 (cinci) la fiecare materie de concurs si cel putin media 6,00 (sase), sa indeplineasca conditiile privind buna reputatie si sa fie apt din punct de vedere medical.
(2) Verificarea bunei reputatii se realizeaza de catre persoana desemnata de presedintele instantei sau de conducatorul parchetului care a organizat concursul.
(3) Sunt declarati admisi candidatii care indeplinesc conditiile prevazute la alineatele precedente, in ordinea descrescatoare a mediilor, in limita locurilor scoase la concurs la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, al Directiei Nationale Anticoruptie, curtilor de apel sau parchetelor de pe langa acestea.
(4) La medii egale au prioritate candidatii care au obtinut nota cea mai mare, in urmatoarea ordine: procedura penala, procedura civila, organizare judiciara.
(5) Pe baza mediei finale obtinute, comisiile de organizare intocmesc tabelele finale cu candidatii declarati admisi pentru fiecare instanta si parchet care a organizat concursul si iau masuri pentru afisarea tabelelor la sediile institutiilor mentionate si publicarea lor pe paginile de internet ale acestora.
CAPITOLUL V
Dispozitii finale
Art. 23. - Candidatii declarati admisi potrivit art. 22 alin. (3) sunt numiti, in conditiile legii, in posturile vacante de grefieri pentru care s-a organizat concursul, prin decizie, de catre presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie ori de presedintele curtii de apel sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel, in a caror circumscriptie urmeaza sa isi desfasoare activitatea.
Art. 24. - (1) Dispozitiile prezentului regulament, cu exceptia celor cuprinse in art. 4 alin. (1) si (2), se aplica si pentru ocuparea posturilor de grefier vacante temporar.
(2) Rezultatele concursului organizat in conditiile prezentului regulament pot fi valorificate pentru ocuparea posturilor ce se vacanteaza temporar, in termen de un an de la data afisarii si publicarii acestora potrivit art. 22 alin. (5).
Art. 25. - Tematica si bibliografia pentru primele concursuri ce urmeaza a se organiza in temeiul prezentului regulament se aproba de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a regulamentului.
Art. 26 - (1) Dosarele de inscriere la concurs, precum si lucrarile candidatilor declarati admisi vor fi predate in termen de 15 zile de la afisarea rezultatelor finale, pe baza de proces-verbal, conducatorului compartimentului de resort al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie, curtii de apel sau parchetului de pe langa curtea de apel, pentru care s-a organizat concursul, pentru a fi depuse la dosarele profesionale ale acestora.
(2) Borderourile de corectare, procesele-verbale si celelalte documente ale concursului vor fi pastrate in arhiva instantelor sau parchetelor care au organizat concursul.
Comentarii articol (0)