avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate karmaa

Activitate karmaa

Răspuns la discuția concediu fara plata
Multumesc
Răspuns la discuția concediu fara plata
Nu le amestec dar, fiind unul in continuarea celuilalt o sa am mai putine zile de efectuat, intrucat la inceperea concediului fara plata eu termin deja de efectuat toate zilele din concediul legal de odihna si deci nu voi mai avea de unde recupera.
Răspuns la discuția concediu fara plata
mai am de efectuat 10 zile si apoi intentionez sa-mi iau 15 zile de concediu fara plata in prelungire, din aceasta cauza vreau sa stiu cum se calculeaza, sa nu depasesc numarul de zile. Va multumesc
Buna ziua, Stiu ca zilele de concediu fara plata se scad proportional din concediul legal de odihna, insa am o nelamurire. Mi-am luat 12 zile de concediu fara plata in prelungirea concediului de odihna pe acest an. ele se scad din aceste zile sau din concediul pe anul viitor? In ultimile 12 luni nu am avut nici un alt fel de concediu. Va multumesc.
Discuție Succesiuni
Buna ziua,
as vrea sa ajut doi batrani macar cu un sfat dar nu sunt de competenta asa ca apelez la bunavointa dumneavoastra. Acestia au avut o fiica care a decadat acum 2 ani si jumatate. Fiica a fost casatorita de doua ori. In urma primei casatorii a rezultat un copil. Cand s-a casatorit a doua oara, parintii au vandut apartamentul, au mai pus ceva banuti si s-au mutat impreuna intr-un apartament mai mare, in contract fiind stipulata o clauza de habitatie. Pana aici totul bine si frumos dar de aici incep ciudateniile. Tinerii au vrut sa se mute la casa. Se vinde apartamentul, se cumpara casa dar dispare din contract clauza de habitatie. Din cate spune doamna, casa a fost cumparata de fiica dansei, sotul fiind mandatar (nu stiu ce inseamna asta). Fiica din prima casatorie nu a fost adoptata legal de tatal vitreg. Mama moare. Tatal vitreg se recasatoreste dupa 2 ani si impreuna cu noua sotie le da ultimatum batranilor ca intr-o saptamana sa paraseasca casa pentru ca vor sa o vanda iar fiicei i-au explicat ca are dreptul la 1/8 din mostenire. Din ce am mai citit pe net am vazut ca totusi ar fi o cota mai mare. Lamuriti-ma si pe mine ce ar trebui sa faca acesti batrani impreuna cu nepoata sa nu ajunga in strada in miezul iernii.
Cu sincere multumiri.
Răspuns la discuția cota indiviza
Multumesc mult pentru raspunsurile primite. Actul a fost facut in 2000, bunicii mai traiesc inca si locuiesc acolo (nu locuim in aceeasi localitate). Stiu ca trebuie facuta iesirea din indiviziune dar nu stiam cum se procedeaza. Actul de partaj voluntar si dezmembrare nu mai implica instanta dupa cum se subintelege dar se poate inregistra la cadastru? ca au umblat parintii mei pe drumuri cateva saptamani si nu au reusit sa-l inregistreze...si e doar un trotuar care inconjoara casa...:(
Discuție cota indiviza
Bunicii mei mi-au facut act de vanzare-cumparare pe casa lor. In actul notarial se spacifica si ca am dreptul la 1/2 indiviza din terenul aferent casei (casa fiind un duplex, proprietarul de drept fiind decedat avand ca descendenti 2 copii care nu au facut iesirea din indiviziune). Deoarece nu pot face inregistrarea la cadastru,cum se procedeaza legal pentru rezolvarea problemei ?
Răspuns la discuția probleme mari cu administratorul
inainte de a plati un avocat (mai ales ca nu stam pe roze dupa atatea luni fara salar) incercam sa aflu ce sanse are de a recupera ceva
Buna ziua,
Prietenul meu este asociat la o firma(firma are 3 asociati - administator fiind alt asociat, salariat in cadrul firmei pe post de director comercial. El este un tip foarte credul iar administratorul foarte persuasiv. Inca din toamna anului trecut societatea a inceput sa aiba problebe cu plata salariilor la timp. In luna februarie toti angajatii (10) au fost fortati sa semneze cereri de concediu fara plata sub pretextul ca vine un control de la ITM si sa fie cu atele in regula. In acea cerere nu s-a precizat numarul de zile de CFP. In luna iulie administratorii au decis sa so;icite insolventa firmei si s-a numit un lichidator. Acesta a intocmit desfacerea contractelor de munca a angajatilor. In toata aceasta perioada, toti angajatii au fost solicitati si prezenti la serviciu. Conf. art. 56 lit. c din CM, inteleg ca CIM inceteaca "de la data la care persoana juridica isi inceteaza ezistenta" si nu inainte. Cum poate sa-si recupereze salariile datorate pe aceasta perioada? Daca il da in judecata in timpul procedurii de insolventa ce sacse are? Se poate actiona in judecata administratorul pentru dol? Poate fi considerata o concediere colectiva si sa beneficieze de niste drapruri banesti?
In alta ordine de idei am intrat in posesia bazei de date de contabilitate (data chiar de administrator). In una din luni, administratorul (care nu este salariat) este trecut cu incasare drepturi salariale (de fapt a marit salariile, le-a dat marite cu o luna mai tarziu iar diferenta pe luna in curs i-a bagat pur si simplu in buzunar). Ce este de facut?
La finele anului trecut, societatea s-a inregistrat cu profit mare. La finele anului nu s-au dat dividende. In schimd s-au dat in timpul anului celorlalti 2 asociati. Mai pe la mijlocul anului gasesc ca de fapt i s-au dat si lui vre-o 500 mil ca sa acopere o datorie la firma, bani care teoretic au fost depusi de prietenul meu dintr-un cont de la BRD. El nu are nici un cont acolo si nu a facut niciodata nici o depunere. Iar datorii fata de firma nu a avut niciodata.
Ce poate face inainte de a se inchide procedura de insolventa sa-si ca sa recupereze din bani? Se poate constitui parte civila alaturi de cesionari?
Care este totusi raspunderea civila a administatorului? Inteleg ca Lichidatorul este bun amic cu contabilul asa ca mari verificari la actele contabile nu or sa fie...