Buna ziua,
as vrea sa ajut doi batrani macar cu un sfat dar nu sunt de competenta asa ca apelez la bunavointa dumneavoastra. Acestia au avut o fiica care a decadat acum 2 ani si jumatate. Fiica a fost casatorita de doua ori. In urma primei casatorii a rezultat un copil. Cand s-a casatorit a doua oara, parintii au vandut apartamentul, au mai pus ceva banuti si s-au mutat impreuna intr-un apartament mai mare, in contract fiind stipulata o clauza de habitatie. Pana aici totul bine si frumos dar de aici incep ciudateniile. Tinerii au vrut sa se mute la casa. Se vinde apartamentul, se cumpara casa dar dispare din contract clauza de habitatie. Din cate spune doamna, casa a fost cumparata de fiica dansei, sotul fiind mandatar (nu stiu ce inseamna asta). Fiica din prima casatorie nu a fost adoptata legal de tatal vitreg. Mama moare. Tatal vitreg se recasatoreste dupa 2 ani si impreuna cu noua sotie le da ultimatum batranilor ca intr-o saptamana sa paraseasca casa pentru ca vor sa o vanda iar fiicei i-au explicat ca are dreptul la 1/8 din mostenire. Din ce am mai citit pe net am vazut ca totusi ar fi o cota mai mare. Lamuriti-ma si pe mine ce ar trebui sa faca acesti batrani impreuna cu nepoata sa nu ajunga in strada in miezul iernii.
Cu sincere multumiri.
Din păcate din ceea ce spuneţi, faţă de actualul imobil bătrânii nu mai au nici un drept, ci doar copilul care îşi moşteneşte mama cu o cotă de 3/4 din bunurile acesteia. Consultaţi un avocat cu toate contractele in faţă, undeva trebuie să găsiţi o soluţie şi să vedeţi cum a dispărut acea clauza de habitat a bătrânilor, dacă s.a renunţat in mod expres la ea sau este o omisiune a notarului şi atunci puteţi cere instanţei să constate existenţa acestui drept, dacă imobilul era bun comun sau propriu ptr că dacă puteţi dovedi că era un bun propriu, cota copilului ar fi de 3/4 din întregul bun şi nu doar din jumătate cum ar fi in cazul bunului comun.
Mostenire
olympya
buna ziua!
va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)
Succesiune
branca
buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii ce trebuie facuti pentru a putea face succesiunea la um imobil. Imobilul a apartinut tatalui meu, el a murit ... (vezi toată discuția)
Succesiune
labuta
Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)