avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate danye

Activitate danye

Răspuns la discuția Probleme cu inmatricularea
pot sa preiau actele asa cum sunt si, in baza certificatului vanzare-cumparare, sa definitivez procedura pe numele meu
Pai daca actele sunt pe numele altei persoane nu cred ca veti putea face acest lucru.
Cred ca varianta ca actualul propietar sa isi definitiveze actele iar apoi dvs sa va inmatriculati masina este cea mai potrivita si va scuteste de eventuale complicatii viitoare.
Mentionez ca vb numai din experienta personala. Succes!
Răspuns la discuția Probleme cu inmatricularea
Cred ca rezolvarea va fi tot la Circa Financiara; anume sa mergeti sa o inmatriculati pe baza contractului V-C cu primul proprietar si sa o radiati imediat in baza contractului de V-C cu cel din urma. ( probabil va fi nevoie sa platiti ceva impozit ) Este numai o sugestie, nu stiu nimic sigur. Ca raspuns la intrebarea dvs. nu cred ca primul proprietar ar avea de ce sa va dea in judecata; el a vandut masina, si-a radiat-o legal si nu cred ca este dator sa "urmareasca" viitoarea situatie a autovehiculului. Asa pare in mod logic. Poate va raspunde cineva mai in tema.
Mult succes!
Buna ziua,

As avea nevoie de ajutorul dvs intr-o speta destul de complicata si anume:
am cumparat cu ani in urma o masina de la o persoana X. Am facut cu aceasta contract de vanzare-cumparare in baza caruia am inscris autoturismul la Administratia Financiara, urmand sa merg sa il inscriu si la politie. Nu am mai apucat insa, pentru ca am pierdut talonul ( care oricum era pe numele vechiului proprietar ) si intre timp am si vandut masina. Am instrainat-o insa fara a face vreun act ci numai inmanandu-i noului proprietar, cartea masinii. Situatia din prezent sta asa: eu platesc in continuare la Adm Financiara impozit pt ea, in conditiile in care actualul proprietar imi spune ca el a luat leg cu primul ( X ) , are totul in regula si plateste si impozit la Adm Financiara.
Cum o pot radia de pe numele meu de la Adm Financiara? Ce trebuie sa fac?
Va multumesc din inima.
Buna ziua,

Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema.
As vrea sa stiu daca pensionarii trebuie sa plateasca contributia la asigurarile de sanatate pentru veniturile realizate din dividende, in cazul in care platesc contribuie la pensia pe care o au.

Multumesc.
Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu cateva informatii. Contractul de comodat in baza caruia firma are sediu social, a expirat in octombrie 2008 iar la Registrul Cometului apare sediul expirat. Am citit aici pe forum ca se poate face un act aditional la contractul de comodat insa nu stiu cum anume se procedeaza cu depunerea lui. E mai bine sa facem act aditional sau un nou contract ( sau este totuna) ? Ce acte mai sunt necesare? Care sunt taxele? Pot lua amenda pentru ca nu am prelungit contractul imediat? Exista un formular tip pentru acest act aditional?
As vrea sa rezolv singura aceste probleme, fara a plati un avocat care sa se ocupe de toate astea.

Va multumesc din suflet!
Multumesc mult celor care mi-au raspuns. Toate bunurile despre care vorbim , sunt dobandite in timpul casatoriei si actele sunt pe numele amandurora.
Nefiind de profesie, mi-e destul de dificil sa inteleg anumiti termeni. Felul in care se impart bunurile intre sotul ramas in viata si copii, l-am inteles : per total sotul ramane cu 5/8 iar copii cu 3/8.

Am inteles ca se poate face testament. Acesta se poate face fara ca sotul celalat sa il poata ataca dupa decesul celul care l-a lasat?
Buna ziua,
Va rog mult sa imi spuneti daca este posibila cedarea drepturilor de proprietate catre copii in cazul in care un parinte doreste acest lucru. Mai coerent: parintii mei au anumite proprietati pe numele lor. Unul din ei, doreste sa cedeze catre noi copii, drepturile pe care le are, fara stirea sotului; astfel ca in cazul unui deces, noi sa avem dreptul la jumatate din bunuri iar sotul in viata -cealalata jumatate. Este posibil acest lucru? Cu ce fel de act? Stiu ca in cazul in care unul dintre parinti decedeaza, celalalt are dreptul la un sfert iar urmasii la un sfert. Multumesc anticipat celor care ma vor lamuri.
Discuție drept viager
Am
cumparat impreuna cu sora mea o proprietate in comuna Belciugatele in
contractul de vanzare-cumparare apare si mama noastra cu drept viager.
Acest drept o face si pe ea proprietata? In cazul in care noi, fetele,
ne-am decide sa vindem proprietatea avem nevoie si de ac ordul mamei?
In cazul in care am avea nevoie de acordul ei, ea la radul ei are
nevoie de acordul sotului? ( ea fiind casatorita , sotul nefiind in
acte ).