avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate Norishor

Activitate Norishor

Răspuns la discuția succesiune frati
Multumesc pt raspuns!
El este fiul bunicului numai ca nu este recunoscut in acte. Nu ar fi nicio problema din partea mamei sa ii dea jumatate din mostenire insa el vrea mai mult. Nu este vorba oricum despre o suma mare pt ca au fost niste terenuri intr-un sat, in varful muntelui. Ne miram si noi ca vrea sa ajunga la judecata doar pt atat.
Buna ziua!

Ma straduiesc sa formulez inceputul acestei postari insa nu reusesc asa ca trec direct la subiect. Imi cer scuze pt lipsa de inspiratie insa ceea ce am sa va zic nu e deloc placut.
Mama are o sora si un frate, insa sora ei are alt tata. In urma cu 7 ani mama a vandut mostenirea de la tatal ei, pt o suma de bani. Acum, dupa atata vreme, fratele mamei mele are pretentii exagerate in privinta banilor pe care mama i-a primit in urma vanzarii terenurilor. Mentionez ca fratele mamei, nu a fost recunoscut de bunicul meu, (nu are numele lui de familie) si singura mostenitoare, in acte este mama mea. Bunicul nu a fost casatorit cu bunica mea, asa ca nu are drept de mostenire (ea a murit intre timp). Sora mamei, are alt tata, deci nici ea nu are dreptul la mostenire.
Mama, in ciuda acestui fapt, intotdeauna a vrut sa ii acorde jumatate din ce a primit ca mostenire, insa fratele ei nu a fost de gasit timp de 20 de ani. E o poveste lunga si incalcita si nu o mai descriu. El a aparut abia anul trecut si a si inceput sa ceara bani.
Problema este ca fratele mamei vrea o suma mult mai mare decat jumatate din ce a primit mama din vanzarea terenurilor. El ne-a anuntat ca ne va da in judecata.
As vrea sa stiu daca are sanse de castig.
Va multumesc anticipat pt atentia acordata si pt raspunsuri.
Răspuns la discuția retinere bonuri in urma demisiei
Va multumesc pentru raspunsul dvs.!
Voi merge in data de 5 februarie la fostul loc de munca al mamei si voi afla care va fi raspunsul conducerii.

Multumesc inca o data pentru toate raspunsurile date!

Noapte buna!
Răspuns la discuția retinere bonuri in urma demisiei
Va multumesc mult pentru raspuns!
Este posibil ca la intoarcere, mama mea sa ridice tichetele de masa in cazul in care nu mi le vor da mie? Ea va reveni in tara in luna mai.
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie cat mai repede posibil.
In urma cu cateva saptamani mama mea si-a dat demisia de la locul de munca si a plecat apoi in strainatate. Mentionez ca lichidarea si-a facut-o in ziua 15 ianuarie asadar are de primit in jur de 10 bonuri. Aceste tichete de masa se acorda pentru luna ianuarie, asta inseamna ca in data de 5 februarie, ar trebui sa le primeasca. Ea inainte sa plece a transmis sefei sale ca le va ridica fiica ei, adica eu. Aceasta doamna i-a raspuns ca cei din conducere nu vor fi de acord. Daca ea nu vine, mie nu mi le vor da. Este legal acest lucru?
Tot in ziua in care si-a dat demisia, mama mea a dus si o procura, cu semnaturile noastre. Nu stiu daca este valabila pt ca nu am facut-o la un notar.
Oricum, as vrea sa stiu daca aceste tichete vor ramane definitiv la fostul loc de munca al mamei mele.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Am aflat si eu intre timp ce este de facut. Saptamana viitoare voi merge la primarie si sper sa se rezolve problema.
Am aflat din presa, ca pentru constructiile netrecute in plan va trebui sa platesc impozitul pe ultimii cinci ani. Nu va fi o suma atat de mare banuiesc. Si nu se platesc penalitati sau amenzi deocamdata. La noi in oras s-a inceput o campanie pentru depistarea celor care trag statul in piept.
In orice caz, cocina, o vom demola pt ca nu este folosita. Sper sa nu trebuiasca sa o inscriu in plan pt ca mi se pare o prostie.

Va tin la curent cu ce mai aflu. Multumesc inca o data pentru raspunsuri!
Va rog sa-mi spuneti macar daca e chiar asa de grav ce s-a constatat.
Sunt tare speriata, ca nu stiu ce trebuie facut in continuare.
Eu nu am fost acasa cand a fost domnul respectiv cu masuratorile, iar tatal meu nu a stiut foarte bine sa-mi explice.

Va rog, daca se poate, sa-mi dati un sfat sau o idee.

Va multumesc!
Buna ziua!
Nu am gasit niciunde pe acest site un caz similar si am decis sa va intreb, cu speranta sa primesc un raspuns.
Ieri a fost cineva de la primarie sa verifice daca locuinta noastra este conform planului casei, pentru a se stabili suma ce trebuie platita ca impozit pe locuinta.
A facut masuratori si a constatat mai multe nereguli.
In primul rand, pivnita casei nu este inscrisa in plan, ceea ce nu imi vjne sa cred pentru ca bunicii mei au construit casa si au spus ca a fost verificata cand a fost finalizata de specialisti. Nu cred ca ar si scapat din vedere beciul. Bunicii mei au murit asa ca nu mai pot afla detalii.
A doua neregula este un sopru de lemne din caramida iar a treia, o cocina de 2/2 din vaiuga, ambele neinscrise in plan. Niciuna din anexe nu are curent electric si nici alte utilitati.

Cat ar fi amenda, aproximativ, pentru aceste nereguli?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Va multumesc pentru raspuns! Mi-ati fost de mare ajutor!
Va multumesc din suflet pentru ajutor. In cazul in care tatal meu se recasatoreste si apoi moare ce se intampla? Eu primesc ce cota? Suna sinistru dar trebuie sa aflu toate variantele. Ca el ma tot ameninta ca ma arunca afara din casa si raman pe drumuri.