avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere bonuri in urma demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere bonuri in urma demisiei

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie cat mai repede posibil.
In urma cu cateva saptamani mama mea si-a dat demisia de la locul de munca si a plecat apoi in strainatate. Mentionez ca lichidarea si-a facut-o in ziua 15 ianuarie asadar are de primit in jur de 10 bonuri. Aceste tichete de masa se acorda pentru luna ianuarie, asta inseamna ca in data de 5 februarie, ar trebui sa le primeasca. Ea inainte sa plece a transmis sefei sale ca le va ridica fiica ei, adica eu. Aceasta doamna i-a raspuns ca cei din conducere nu vor fi de acord. Daca ea nu vine, mie nu mi le vor da. Este legal acest lucru?
Tot in ziua in care si-a dat demisia, mama mea a dus si o procura, cu semnaturile noastre. Nu stiu daca este valabila pt ca nu am facut-o la un notar.
Oricum, as vrea sa stiu daca aceste tichete vor ramane definitiv la fostul loc de munca al mamei mele.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Norishor , utilizator 23:44, 3 Februarie 2010
Conform Codului Muncii, drepturile salariale se acorda direct salariatului sau persoanei imputernicite de acesta. Avand in vedere faptul ca este vorba de 2 persoane fizice, imputernicirea se face la notar, in forma autentica. Termenul pana la care se pot cere in instanta drepturile salariale restante este de 3 ani!
Va multumesc mult pentru raspuns!
Este posibil ca la intoarcere, mama mea sa ridice tichetele de masa in cazul in care nu mi le vor da mie? Ea va reveni in tara in luna mai.
Da, cand se va intoarce in tara sa mearga la societatea respectiva si sa isi revendice drepturile.
O singura completare, tichetele de masa sunt drepturi sociale, altceva decat salariul, daca nu exista demisia si mama dvs. era in concediu medical si nu se putea deplasa la servici, vi le dadea si dvs.
Va multumesc pentru raspunsul dvs.!
Voi merge in data de 5 februarie la fostul loc de munca al mamei si voi afla care va fi raspunsul conducerii.

Multumesc inca o data pentru toate raspunsurile date!

Noapte buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa si adeverinta de vechime restante ContSters105424 ContSters105424 Buna seara! Acum o luna am demisionat de la fostul loc de munca si am cerut in scris sa mi se elibereze o adeverinta de vechime si tichetele de masa ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz! AndreeaHintea AndreeaHintea Buna ziua, unul dintre angajati mi-a cerut zilele trecute demisia la zi. L-am refuzat si l-am rugat sa-si respecte perioada de preaviz inscrisa in contractul ... (vezi toată discuția)
Salariu dupa demisie AnnaMarya93 AnnaMarya93 Buna ziua . Sotul meu si.a dat demisia saptamana trecuta . A plecat in afara si ieri trebuia sa ii bage salariul pe card . De la contabilitate au zis ca ... (vezi toată discuția)