avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz!

Buna ziua,
unul dintre angajati mi-a cerut zilele trecute demisia la zi. L-am refuzat si l-am rugat sa-si respecte perioada de preaviz inscrisa in contractul de munca. A doua zi, la finalul programului de lucru, si-a scris cererea de demisie, mi-a lasat-o intr-un sertar (in ideea sa o gasesc abia dupa ce paraseste locul de munca...banuiesc) si dus a fost!!! Pentru ca nu am vrut sa-mi complic situatia,i-am incheiat contractul de munca prin demisie la zi cu accordul partilor. Acum...decizia de incetare contract o sa o trimit prin posta cu confirmare de primire.Dar salariul?Cum sa il dau?Exista un termen anume in care poate sa vina sa-si ridice salariul sau poate sa imputerniceasca pe cineva sa i-l ridice?(am inteles ca ar fi plecat din tara...)Este legal sa-i trimit la adresa din buletin o instiintare prin care sa specific ca in termen de "x" zile/luni trebuie sa vina sa-si primeasca ultimele drepturile salariale?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 25 Ianuarie 2016
1. Demisie la zi cu acordul partilor nu exista.

2. C.i.m. poate inceta fie prin demisie cu sau fara preaviz , fie cu acordul partilor.

3. Decizia de incetare a c.i.m. i-o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire.
Totodata, in scrisoare, ii faceti si invitatia de a veni sa-si ridice salariul, personal sau prin imputernicit, daca plata acestuia nu se facea prin virament bancar.
Buna ziua,
revin din nou in atentia D-voastra cu rugamintea daca ma puteti ajuta cu un model de instiintare sau de invitatie pe care sa o trimit fostului salariat, prin posta cu confirmare de primire, la adresa de domiciliu, ca intr-un anumit termen sa vina sa-si ridice drepturile salariale si in baza caror legi (daca trebuie specificate).
Va multumesc anticipat!
Notificare de plata ( model ) drepturi salariale ( salariu ) restante
[ link extern ]

Modelul il puteti adapta la situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere gabrielaliliana gabrielaliliana daca angajatorul a trimis unui salarit prin posta adresa prin care il instiinteaza ca este in preaviz intrucat postul s-a desfiintat, dar nu are confirmarea de ... (vezi toată discuția)
Urgent - refuz cerere incetare cim cu acordul partilor din partea angajatorului cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog frumos daca ma puteti ajuta in 2 situatii 1. un salariat a facut cerere de incetare cim cu acordul partilor, incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
In ce condiiti inceteaza contractul individual de munca??? Miha3laM Miha3laM Buna ziua, Am si eu o mare neclaritate, am incheiat cu o societate un contract individual de munca, pe contractul individual de munca functia mea este alta ... (vezi toată discuția)