avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amenda pentru anexe ale casei netrecute in plan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amenda pentru anexe ale casei netrecute in plan

Buna ziua!
Nu am gasit niciunde pe acest site un caz similar si am decis sa va intreb, cu speranta sa primesc un raspuns.
Ieri a fost cineva de la primarie sa verifice daca locuinta noastra este conform planului casei, pentru a se stabili suma ce trebuie platita ca impozit pe locuinta.
A facut masuratori si a constatat mai multe nereguli.
In primul rand, pivnita casei nu este inscrisa in plan, ceea ce nu imi vjne sa cred pentru ca bunicii mei au construit casa si au spus ca a fost verificata cand a fost finalizata de specialisti. Nu cred ca ar si scapat din vedere beciul. Bunicii mei au murit asa ca nu mai pot afla detalii.
A doua neregula este un sopru de lemne din caramida iar a treia, o cocina de 2/2 din vaiuga, ambele neinscrise in plan. Niciuna din anexe nu are curent electric si nici alte utilitati.

Cat ar fi amenda, aproximativ, pentru aceste nereguli?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Norishor , utilizator 23:11, 24 Octombrie 2009
Va rog sa-mi spuneti macar daca e chiar asa de grav ce s-a constatat.
Sunt tare speriata, ca nu stiu ce trebuie facut in continuare.
Eu nu am fost acasa cand a fost domnul respectiv cu masuratorile, iar tatal meu nu a stiut foarte bine sa-mi explice.

Va rog, daca se poate, sa-mi dati un sfat sau o idee.

Va multumesc!
www.avocatnet.ro/content/art...
Sanctiunile le gasiti in legea 50/1991 --Capitolul III - Raspunderi si sanctiuni
B-)
Mai actioneaza prescriptia dupa 2 ani?
cred ca sunt mii de cazuri...; ce sa faca cei in cauza, sa se astepte la dispozitie de desfiintare a modificarilor executate acum n+2 ani? ridicol! :O
Si eu sunt curioasa de ce sa va intampla. Pentru constructii provizorii eu stiu ca nu trebuie autorizatie. Pe un plan cadastral cica nici nu trebuiesc reprezentate. Foarte bine ca au fost si au masurat de acum pot impozita la adevarata valoare si poate numai bine fac verificari si la alte imobile. Daca constructia este facuta inaintea L50/91 se mai aplica sanctiunile din lege?
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Am aflat si eu intre timp ce este de facut. Saptamana viitoare voi merge la primarie si sper sa se rezolve problema.
Am aflat din presa, ca pentru constructiile netrecute in plan va trebui sa platesc impozitul pe ultimii cinci ani. Nu va fi o suma atat de mare banuiesc. Si nu se platesc penalitati sau amenzi deocamdata. La noi in oras s-a inceput o campanie pentru depistarea celor care trag statul in piept.
In orice caz, cocina, o vom demola pt ca nu este folosita. Sper sa nu trebuiasca sa o inscriu in plan pt ca mi se pare o prostie.

Va tin la curent cu ce mai aflu. Multumesc inca o data pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta constructie fata de hotarul cu vecinii lemonik lemonik Buna ziua. As vrea sa imi spuneti, daca se poate, la ce distanta de gardul de hotar poate construi vecinul meu o anexa la casa sa (practic are o gaura de ... (vezi toată discuția)
Prima casa daca ai deja casa Andrei-Florentin Andrei-Florentin Buna ziua, sunt pe punctul de a achizitiona un apartament prin programul prima casa...mi-am gasit apartamentul, banca spune ca imi acorda creditul dar eu detin ... (vezi toată discuția)
Impartire curte casa intre frati germano65 germano65 Am crescut într-o casă dublă, construită pe vremea cînd trăiau bunicii: în jumătate a locuit familia mea + bunicii, în cealaltă jumătate familia ... (vezi toată discuția)