avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate LoredanaSTG

Activitate LoredanaSTG

Buna seara,
Poate sa imi spuna cineva daca exista o lege care sa prevada care sunt informatiile obligatorii pe ambalajele de produse? (specificatii tehnice, producator, distribuitor...) Este o reglementare speciala privind ambalajele de hrana pentru animale?
Va multumesc!
Este trecut acest lucru in norme?
Logic nu mi se pare asa, ca nu pot sa iti plateasca CO 10 clienti, sau sa folosesti baza materiala a tuturor clientilor.
Dar divagam de la situatia mea.
Da... dar pot fi considerata PFA cu activitate dependenta?
Exista in normele de aplicare vreo referire la pondererea maxima a unui client in CA pentru o activitate independenta?
Pai am specificat mai sus ca aceste prevederi nu se aplica. Legea am studiat-o si eu si am vazut aceste prevederi:

a) beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit si respecta conditiile de munca impuse deacesta - nu este cazul, nu am program de lucru, nu am conditii de subordonare, conditiile de munca sunt doar cele impuse de contractul de prestari servicii - termene de finalizare lucrari, mod de predare lucrari...
b) in prestarea activitatii beneficiarul de venit foloseste exclusiv baza materiala a platitorului de venit -spatii etc - nu folosesc baza materiala a clientului: imprimanta, laptop am achizitionat pe PFA, in deplasari folosesc autoturismul personal, combustibilul il platesc eu, folosesc doar spatiul in baza unui contract de inchiriere
c) platotorul de venit suporta in interesul desfasurarii activitatii cheltuielile de deplasare ale beneficiarului activitatii - in deplasari folosesc automobilul personal, cu contract de comodat pe PFA, combustibilul il platesc eu, cazarile pentru deplasari le platesc tot eu, nu decontez nici un ordin de deplasare
d) platitorul de venit suporta indemnizatia de CO si de incapacitate temporara de munca in contul beneficiarului. - nu este cazul

Din cate stiu eu, faptul ca facturarea nu este lunara pe sume egale demonstreaza tocmai contrariul: ca nu este o suma asimilata salariului.
Ca in orice contract de prestari servicii facturarea se face pe baza prevederilor din contract, in functie de finalizarea anumitor etape din proiect (pe baza de devize, procese verbale de conformitate...)

Mai precizez ca sunt angajata cu carte de munca la alta societate.


Buna ziua, revin cu o problema spinoasa: activitate dependenta sau independenta?
Sunt PFA platitoare de TVA si am doi clienti. Unul dintre acestia imi asigura mai mult de 95% din CA.
Clientul meu are un contract cu o firma pentru executarea unor proiecte ample. O parte din aceste lucrari mi le-a subcontractat mie. Precizez ca modalitatea de plata este pe etape de finalizare a proiectului, cu devize si alte acte anexate. In aceasta situatie sumele nu sunt fixe pe luna, sunt luni in care nu facturez nimic, altele in care facturez mai mult.
Sediul PFA-ului este subinchiriat de la clientul meu (cu contract de inchiriere cu suma reala). Precizez ca instrumentele necesare desfasurarii activitatii le-am achizitionat eu: laptop, imprimanta multifunctionala, am contract de comodat pe masina proprie, deplasarile le platesc singura si le evindetiez in contabilitatea proprie PFA si pentru aceasta activitate am si contracte cu diversi prestatori ca si furnizori pentru PFA
Dat fiind ca am o pondere atat de mare pe un singur client, poate fi considerata activitate dependenta?
Multumesc!
Răspuns la discuția achizitionare apartament pe PFA
Multumesc pentru raspuns.
Imi puteti spune care ar fi aceste taxe (exceptand diferenta de TVA si impozitul pe venit la vanzare).
Buna ziua,
desfasor activitatea pe FA platitor de TVA.
As dori s aimi achizitionez un apartament pe PFA. Este posibil?
Pot sa si locuiesc in acest apartament?
Care sunt riscurile imlicate?

Va multumesc!
Am primit decizie de delagre la un alt punct de lucru la 400 km.
Am dat curs delegarii, dar:
- nu a primit nici o sarcina conform fisei postului,
- mi s-au taiat modalitatile de comunicare si informare (telefon mobil, adresa de mail),
- nu mi s-a acordat acces la internet,
- nu am primit cartela de acces in cladire (de fiecare data trebuie sa ma rog de un coleg sa mearga sa imi decshida cate o usa).
- au refuzat sa imi dea banii pe diurna pentru azi si urmatoarele zile.
Din cele prezentate mai sus reiese clar ca decizia delegarii este una abuziva, incercand de fapt sa ne faca sa ne dam demisia.
In consecinta dorim sa facem o sesizare catre conducere, in care sa contestam legalitatea deciziei de delegare si sa anuntam ca ne intoarcem la punctul de lucru initial.
Conform carei legi putem sa ne intoarcem la punctul nostru de lucru, dat fiind ca angajatorul nu isi respecta obligatiile (diurna, sarcini conform fisei postului)
Răspuns la discuția ROI sau fisa postului?
Ca sa fiu mai explicita, eu sunt Director Comercial Regional.
Firma la care lucrez a fost preluata de un grup multinational care au angajati pe posturi similare.
Dat fiind ca nu doresc sa ne disponibilizeze (conform CIM trebuie sa ne plateasca salarii compensatorii) incearca sa ne faca sa ne dam demisia.
De aceea mi-au transmis verbal ca trebuie sa merg sa impart flyere publicitare, iar barbatii sa sape santuri.
Nu au dat nimic scris.
Cum pot combate si anticipa actiunile lor rauvoitoare?
Va multumesc!