avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate xms

Activitate xms

Răspuns la discuția Recuperare bani persoane fizice
Multumesc pentru raspuns. In acest caz astept o oferta in mesaj privat. Multumesc.
Buna ziua,

In urma cu ~2 luni de zile am vandut prin intermediu unui site online un aparat foto catre un tip din Brasov. Intrucat respectivul mi-a parut o persoana serioasa si am descoperit ca avea si o firma am acceptat ca sa-i trimit acel aparat prin posta, urmand ca banii sa mi-i livreze prin transfer bancar. Singura dovada este discutia purtata prin e-mail, in care respectivul tip recunoas ca ca a primit aparatul si se scuza pentru intarzierea platii, insa ma asigura ca imi va livra banii cat se poate de repede. Ulterior nu a mai raspuns la nici un e-mail sau apel telefonic. Prejudiciul nu este mare (200 lei), insa senzatia de a fi inselat nu prea o suport. La politie nu cred ca pot rezolva nimic si doresc ca sa-mi incerc norocul pe cai judecatoresti. Mentionez ca sunt din Bucuresti. As dori ca sa mai stiu daca plata avocatului este luata in considerare ca si cheltuiala judecatoreasca si recuperata ulterior de mine, deoarece nu doresc ca ies si mai rau in pierdere.
Multumesc.
Din pacate nu aveam asigurare casco. As dori totusi un avocat care sa mearga pe princiupul "ori la bal, ori la spital" pentru ca suma prejudiciului este una substantiala si onorez cu jumatate din acea suma eforturile avocatului in caz de castig. Multumesc.
Buna ziua,
Ieri am fost nevoit sa fac un drum pana la curte cu prietena si inca 2 prieteni. Am plecat cu masina mea pe un drum pe care l-am facut de mai multe ori. Satul respectiv este intr-o zona mai izolata, fiind legat de comuna Clinceni de un drum de 5 km ce se prezinta destul de bine, exceptie facand o denivelare pe sensul de dus care la o viteza de doar 50 kmh (din 90kmh permisi in zona respectiva) te arunca putin in sus de pe drum. In momentul in care am trecut eu, pe sensul opus era o dacie papuc si astfel am fost nevoit sa iau acea denivelare in plin la o viteza de apox 70km/h. Am aterizat cu masina putin inclinata, iar dupa cateva incercari esuate de a redresa masina am ajuns cu ea in sant, unde ne-am rostogolit de mai multe ori. Masina este facuta praf, iar noi toti am necesitat interventia ambulantelor pentru ranile provocate. Apelarea la acest forum o fac din doua motive. In primul rand eu nu sunt primul si (desi mi-as dori) nici ultimul. Zona respectiva este foarte periculoasa, iar primarul se face ca ploua. A asfaltat recent inceputul drumului pentru accesul la stadionul de fotbal, insa aceasta denivelare a omis-o, desi se afla la doar 1 km distanta pe acelasi drum. In al doilea rand, atat timp cat am platit rovinieta si achit taxe la fiecare litru de motorina alimentat am pretentia ca sa pot circula in siguranta pe drumurile publice, iar acea denivelare este de aproximativ 2 ani acolo, timp in care si alti participanti la trafic au suferit daune. Bani nu doresc sa mai investesc pentru angajarea unui avocat, insa sunt dispus sa ofer 50% din suma despagubita in cazul in care vre-un avocat are dorinta sa se implice in acest caz. Pana in acest moment pagubele materiale se ridica undeva la 3500 - 4000 euro. Masina era un Peugeot 206.
Buna ziua.
Subiecte ca acesta mai exista, insa nu am aflat nici un raspuns concret. Povestea mea pe scurt este urmatoarea. Ma aflam la prietena mea, asteptam in masina amandoi ca sa se intoarca un vecin ce ne blocase cu masina, pentru a pleca. In acest timp a inceput sa picure usor afara, iar un minut mai tarziu, la o adiere usoara de vant a urmat o bubuitura (am crezut ca a explodat ceva in spate) urmata de multe ciobulete imprastiate prin toata masina. Dupa ce ne-am calmat putin am observat ca parbrizul fusese perforat (aproximativ 40 cm a patruns in habitaclu) de o creanga cazuta de undeva din varful unui pom apropiat. Doar cativa cm au mai lipsit ca sa o loveasca pe prietena mea. Imediat a aparut si vecinul grabit ce ne blocase masina, insa nu se mai grabea nimeni. Intrucat acei pomi se afla in proprietatea cuiva (adp banuiesc), cred ca nu trebuie sa fiu eu cel care sa suporte paguba. In cazul unei furtuni putem sa invocam cauzele naturale, intrucat si pomul are o anumita rexistenta, dar la mine .acea creanga practic statea sa cada, frunzele ei erau putin uscate. Am fost la politie si am obtinut acea adeverinta de reparatie. As dori sa stiu exact ce pasi mai trebuiesc urmati in caz ca nu ma insel asupra celor enumerate anterior si ce sanse as avea de castig.
Multumesc.
Răspuns la discuția Ridicare masina avariata
Va multmesc foarte mult pentru raspunsurile rapide. intrucat mai multi prieteni de-ai mei au avut masinile ridicate saptamana trecuta, cred ca femomenul are o amploare foarte mare. As dori sa-mi mai spuneti daca este normal ca un bun personal sa fie sechestrat de o firma privata. Parca statul ne garanteaza dreptul de proprietate prin constitutie. Lasand la o parte faptul ca multi raman socati cand nu-si mai gasesc masinile, iar pentru a afla daca ti-a fost ridicata ai de dat vre-o 4-5 telefoane, nu ai cum sa nu te simti talharit atat timp cat locuri de parcare nu sunt (deci masinile parcate ilegal trebuiesc doar cautate, ele sigur exista), iar masina iti este sechestrata sub niste tarife impresionante. 550 ron pentru drumul cu platforma si 150 ron / zi pentru spatiu de depozitare. Aceste sume nu pot fi justificate, foarte mlti mecanici pentru 150 de ron iti schimba uleiul, filtrele si ti-o si spala. Daca aceste sechestrari pot fi sanctionate penal prin vre-o lege, propun ca toti cei care au avut masina ridicata sa nu mai inchida ochii si sa faca plangere penala impotriva acestor abuzuri. Va multumesc.
Buna ziua. Apelez la acest forum pentru un punct de vedere subiectiv asupra unei eventuale contestatii. Ieri seara mi s-a aprins pe bordul autoturismului becul galben cu avarie la motor, dupa care masina mergea cu intreruperi ca si cum as fi ramas fara motorina in rezervor. Am tras pe dreapta intr-o parcare de taxi-uri ca sa sun un prieten. Sunt utilizatorul unei cartele prepaid, iar in urma convorbirii am ramas fara credit. M-am dat jos din masina pentru a cauta un magazin pentru reincarcarea cartelei, lasand masina incuiata si cu avariile pornite. In aproximatov 10 minute cat a durat plimbarea mea, masina mi-a fost ridicata. As dori sa stiu mai exact daca din punct de vedere legal exista vre-o diferenta intre parcarea in caz de avarie si cea intentionata. Pana in momentul de fara mi-am redobandit masina si dispun si de de o constatare tehnica, in care este specificata pompa de motorina defecta.
Stima.