avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare masina avariata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare masina avariata

Buna ziua. Apelez la acest forum pentru un punct de vedere subiectiv asupra unei eventuale contestatii. Ieri seara mi s-a aprins pe bordul autoturismului becul galben cu avarie la motor, dupa care masina mergea cu intreruperi ca si cum as fi ramas fara motorina in rezervor. Am tras pe dreapta intr-o parcare de taxi-uri ca sa sun un prieten. Sunt utilizatorul unei cartele prepaid, iar in urma convorbirii am ramas fara credit. M-am dat jos din masina pentru a cauta un magazin pentru reincarcarea cartelei, lasand masina incuiata si cu avariile pornite. In aproximatov 10 minute cat a durat plimbarea mea, masina mi-a fost ridicata. As dori sa stiu mai exact daca din punct de vedere legal exista vre-o diferenta intre parcarea in caz de avarie si cea intentionata. Pana in momentul de fara mi-am redobandit masina si dispun si de de o constatare tehnica, in care este specificata pompa de motorina defecta.
Stima.
Cel mai recent răspuns: xms , utilizator 12:02, 19 August 2009
In cazul in care se constata o avarie la autoturism, iar acesta nu mai poate rula in conditii de siguranta si nu exista nicio parcare in zona, acesta poate stationa cu avariile puse si eventual triunghiul reflectorizat la cativa metri in spatele masinii (incercand in tot acest timp remedierea situatiei)...in plus, daca aveti si dovada defectiunii, consider ca aveti mari sanse de reusita in cazul contestatiei (numai sa o faceti in termen)...si sa aveti procesul-verbal(presupun ca masina s-a ridicat in baza acestuia). Mult succes!
Daca aveti procesul verbal in baza caruia sa dispus ridicarea masini pentru stationare neregulamentara, depuneti contestatie si cereti anularea procesului verbal de contraventie in baza OG 2/2001 Art. 11. - (1) Caracterul contraventional al faptei este inlaturat in cazul legitimei aparari, starii de necesitate, constrangerii fizice sau morale, cazului fortuit, iresponsabilitatii, betiei involuntare complete, erorii de fapt, precum si infirmitatii, daca are legatura cu fapta savarsita.....eu zic ca aveti ceva sanse dar sa depuneti la dosar dovada faptului ca pompa de motorina era stricat eventual sa propuneti un martor un mecanic care sa declare faptul ca daca ati fi continuat sa va depalasati asa cu masina erau consecinte foarte grave, si in cadrul cereri de anulare solicitati si restituirea sumelor platite pentru recuperarea masini.....daca nu aveti p-V in momentul in care il veti primi faceti contestatie in termen de 15 zile ......Studiati si prevederile codului rutier care descriu stationarea, si precizati in actiune faptul ca stationarea dv. nu a fost una voluntara ci involuntara ......multa bafta .....
stan petru-radu a scris:

In cazul in care se constata o avarie la autoturism, iar acesta nu mai poate rula in conditii de siguranta si nu exista nicio parcare in zona, acesta poate stationa cu avariile puse si eventual triunghiul reflectorizat la cativa metri in spatele masinii (incercand in tot acest timp remedierea situatiei)...in plus, daca aveti si dovada defectiunii, consider ca aveti mari sanse de reusita in cazul contestatiei (numai sa o faceti in termen)...si sa aveti procesul-verbal(presupun ca masina s-a ridicat in baza acestuia). Mult succes!


:)Un punct de vedere cu care sunt intru totul de acord!
Faceti contestatie la procesul verbal de sanctiune contraventionala. Sansele dvs sunt foarte mari sa castigati!
Va multmesc foarte mult pentru raspunsurile rapide. intrucat mai multi prieteni de-ai mei au avut masinile ridicate saptamana trecuta, cred ca femomenul are o amploare foarte mare. As dori sa-mi mai spuneti daca este normal ca un bun personal sa fie sechestrat de o firma privata. Parca statul ne garanteaza dreptul de proprietate prin constitutie. Lasand la o parte faptul ca multi raman socati cand nu-si mai gasesc masinile, iar pentru a afla daca ti-a fost ridicata ai de dat vre-o 4-5 telefoane, nu ai cum sa nu te simti talharit atat timp cat locuri de parcare nu sunt (deci masinile parcate ilegal trebuiesc doar cautate, ele sigur exista), iar masina iti este sechestrata sub niste tarife impresionante. 550 ron pentru drumul cu platforma si 150 ron / zi pentru spatiu de depozitare. Aceste sume nu pot fi justificate, foarte mlti mecanici pentru 150 de ron iti schimba uleiul, filtrele si ti-o si spala. Daca aceste sechestrari pot fi sanctionate penal prin vre-o lege, propun ca toti cei care au avut masina ridicata sa nu mai inchida ochii si sa faca plangere penala impotriva acestor abuzuri. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal venit prin vecini ochi.albastrii ochi.albastrii eram in stationare intr-o statie de autobus cu motorul pornit si cu avariile pornite , asteptind sa se elibereze un loc de parcare din parcarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva politiei locale Cosmina Bogdan Cosmina Bogdan Buna seara in data de 27.07 am stationat pe avarii in fata unui magazin.am fost amendata de catre politia locala cu 250 ron (2 puncte penalizare)in procesul ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumurile publice gabi_romanul1969 gabi_romanul1969 Mi s-a ridicat autovehiculul dintr-o zona in care exista indicatorul oprirea interzisa pentru a -mi imbarca sotia dintr-un magazin apropiat .Am stationat la ... (vezi toată discuția)