Buna ziua,
Conform O.G. nr. 2/2001, impotriva unui Proces Verbal de constatre a contraventilor se poate face plingere in termen de 15 zile de la data inminarii sau comunicarii acesteia. In urma unui accident in care am fost parte vatamata, politia a constatat vinovatia celuilat sofer, ni s-a inmanat Procesul Verbal de contraventie in aceasi zi , respectiv 17.10.2011. Calculand cele 15 zile in care se putea face cntestaia Procesului Verbal, rezulta ca pina in 2 .11.2011 ar fi fost termenul legal in care se putea face contestatia. Interesant este ca soferul a depus la Judecatorie in data de 3.11.2011 contestatia, cand deja numai era in termen, ( am inteles ca la sugestia asiguratorului care de la inceput m-a tratat intr-un mod execrabil, in bataie de joc, probabil dorind sa ma determine sa renunt la despagubire). Termenul procesului a fost stabilit in data de 9.02.2012 ( cu toate ca tot in O.G.nr.2/2001 scrie ca termenul sa fie in maxim 30 de zile). Intrebarea mea este : Ce se va intampla in aceste conditii, va constata Instanta ca, Procesul Verbal nu a fost contestat in termen si va respinge actiunea???? sau .... ???? Eu voi fi citata la proces???
Sunt foarte recunoscatoare pentru orice sfat pe care l-asi putea primi de la dumneavoastra, si va multumesc frumos anticipat !
Buna ziua !
Asi dori sa stiu exact cum se calculeaza termenul depunerii unei contestatii, adica se considera numarul zilelor calendaristice sau numarul zilelor lucratoare. De exemplu daca termenul este de 15 zile de la o anumita data, calculam inclusiv sambetele si duminicile? Daca sa zicem termenul este de 15 zile din data de 17.10.2011, atunci ultima zi de depunere a contestatiei este : 31.10.2011, sau 04.11.2011 ?
Multumesc frumos !
va multumesc foarte mult pentru raspuns, acuma s-a ivit alta problema, cei de la Omniasig ne-au informat ca, soferul vinovat, vrea sa faca contestatie la procesul verbal, desi politia rutiera a stabilit atunci la fata locului in urma cercetarilor, vinovatia lui, si ca urmare nu au trimis dosarul spre aprobare mai departe. Este de-a dreptul revoltator, tinand cont ca acest sofer conducea imprudent, bine ca nu ne-a nenorocit sau sa ne fi omorat, iar acuma face si pe grozavul sustinand ca nu ar fi doar vina lui. Mentionez ca efectiv a facut un slalom, iesind de pe banda lui. Intamplator am aflat ca lucreaza la politie, si probabil de aceea isi permite acuma, sigur la indrumarea cuiva, sa afirme ca nu e numai el de vina. Efectiv nici nu stiu ce am putea sa facem in aceasta situatie, pare o lupta cu morile de vant. Astept cu recunostinta si nerabdare sfatul dumneavoastra. Multumesc frumos !
Buna ziua !
Luni dimineata in timp ce ma deplasam cu masina, am fost lovit , intr-un sens giratoriu, de alt conducator auto ce rula pe banda a 2-a pe aceasi directie de mers avariindu-mi masina in partea din dreapta si fata. Politia a constatat vina soferului si am primit asigurarea RCA a respectivului sofer, fiind facuta la [EDITAT]. Autoturismul a fost dus la un service din apropierea accidentului, a treia zi cei de la [EDITAT] au mers sa evalueze daunele si au stabilit pretul de 6.000 de lei. A 4-a zi au spus ca e prea mult 6.000 de lei si ca e suficient doar 4.000 de lei, si nu avem decat sa cumparam piese second hand, pentru ca masina este din 2003, si e Dacia Super Nova. Mentionez ca masina a fost foarte bine intretinuta si nu am avut probleme cu ea, nu avea rugina si alte daune. Interesant este ca desi eu sunt victima sau cel care a suferit paguba, eu trebuie sa suport cheltuielile suplimentare costului reparatiilor, daca vreau piese noi, ca sa nu mai vorbesc de cheltuielile cu transportul, alergaturile la [EDITAT], la service, etc, trauma suferita, iar soferul vinovat poate sa stea linistit, sau dimpotriva sa mai conduca asa de " bine" si sa mai produca victime in continuare. In situatia data ce ma sfatuiti ca asi mai putea face ?
Este necesara traducerea sentintei de divort ( din care rezulta incredintarea minorului, mamei ), pentru a putea merge in vacanta mama impreuna cu minorul in strainatate, cu avionul? Sau este suficient sa fie doar in original?
Cum trebuie sa procedez daca vreau sa schimb domiciliul unde este stabilita vizita minorului ? Asi dori acest lucru deoarece din motive medicale ale minorului, in perioada primavara-toamna sa pot locui la locuinta parintilor mei dintr-o zona de munte, si sa nu tot ma plimb doar pentru aceea vizita, mai ales ca fostul sot nu e asa de preocupat de vizitarea minorului, de plata pensiei nici atat, preocuparea lui e sa faca scandal ori de cate ori are ocazia. Va multumesc