Buna ziua
Sunt utilizatorul unei masini luate in leasing si tocmai am platit ultima rata la soc de leasing. Acum urmeaza sa incep procedura de schimbare de proprietar de la soc de leasing catre mine. Eu doresc sa dau masina altei persoane fizice.
As dori sa va intreb daca se poate face transferul de proprietate direct de la soc de leasing catre a treia persoana, si ce acte ar trebui sa am ?
Pentru a scoate cerfificatil fiscal al masinii trebuie sa am si toate amenzile platite sau doar impozitele aferente masinii ? Daca nu trebuie platite si amenzile, ce art din lege spune acest lucru ?
buna ziua
am avut un proces cu politia pt ca nu am fost de acord cu procesul verbal. am comunicat judecatoriei adresa la care sa-mi fie trimisa sentinta ( printr-o cerere depusa si inregistrata la registratura ). judecatoria mi-a trimis in scris sentinta la adresa de pe buletin( care e diferita de adresa la care am cerut sa-mi fie trimisa sentinta), iar eu am trecut azi din intamplare la acea adresa si am vazut sentinta. plicul e datat pe 12.11.2010.
eu am dreptul sa fac recurs sau sa depun permisul la politie pt suspendare si sa platesc amenda aferenta in termen de 15 zile de la data de pe plic.
m-am hotarat sa nu mai fac recurs.
nelamurirea mea este daca pot sa platesc doar jumatate din amenda. eu am auzit ca se poarte plati jumatate dn amenda doar in max 2 zile de la data instiintarii.
ce pot sa fac daca nu e vina mea ca judecatoria nu a trimis plicul la adresa comunicata ? exista vreo sansa sa pot plati doar jumatate din amenda in acest caz ?
va multumesc anticipat pt raspuns.
buna ziua !
Doresc sa imi vand casa si am inteles ca daca fac acest lucru intr-o perioada mai mica de trei ani de la cumparare, trebuie sa platesc in plus decat daca as vinde-o dupa o perioada mai mare de trei ani.
Am auzit ca diferenta ar consta intr-un impozit mai mare. De asemenea, am auzit ca a aparut o lege care te obliga sa platesti si tva daca vinzi dupa o perioada mai scurta de trei ani, dar nu sunt sigur. Casa nu este pe persoana juridica si nici nu am inregistrat vreo activitate comerciala pe adresa respectiva.
va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce dari ar trebui sa platesc
Buna ziua
Patronul pentru care lucrez a hotarat ca nu mai are nevoie de postul meu, prin urmare eu voi fi disponibilizat. Am vazut ca am dreptul la cel putin un salariu compensatoriu si ziua de munca de numai 4 ore. 20 de zile lucratoare in preaviz ar insemna 10 zile de 8 ore fiecare. Eu mai am dreptul la inca13 zile de concediu. As dori sa imi raspundeti, va rog, la doua intrebari:
1. Trebuie sa fac cerere scrisa pentru a primi salariul compensatoriu ?
2. Pot sa-mi iau concediul in cele 20 de zile de preaviz in contul a 10 zile de concediu cand nu as fi in preaviz ?