avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate Marian84

Activitate Marian84

Buna dimineata. Nu mai caut alt topic deoarece este vorba tot de o taxa de timbru judiciar.
Vi s-a intamplat sa va ceara o taxa de timbru in cuantum de 350 lei pt un dosar de recuperare a taxei auto?
Multumesc frumos.
Buna seara,

Cum pot renunta la procesul deschis pentru recuperarea taxei auto? Printr-o cerere depusa la Tribunal? Va trebui sa suport vreun cost in cazul in care decid sa renunt la proces? Taxa platita pe care vreau sa o recuperez este mai mica decat noul timbru de mediu daca decid sa vand masina, asadar as vrea sa renunt la proces. Exista o cerere standard? Rog putin ajutor.

Multumesc anticipat.

Cu stima,
Răspuns la discuția tzeparii de la ing asigurari
Va inteleg supararea, insa nu puteti acuza intreaga companie ca "tzepari" deoarece respectivul agent isi ia comision la fiecare polita incheiata. Urmareste acel comision, asta face agentul. Si minte si spune o multime de aberatii pt a va face sa semnati contractul.
Eu, unul, i-as sparge gura idiotului. El e vinovat, nu compania. Bine, nici ea nu e sfanta, dar totusi...
Buna ziua.

Am cumparat in 2005 cateva produse de la Altex cu buletinul. Ei, la randul lor, aveau contract cu BCR asadar la BCR achitam ratele. Creditul nu am apucat sa-l achit din diverse motive tot din 2005. A fost o perioada mai grea, ei nu mi-au zis nimic si eu la randul meu am si uitat de el, mai ales ca m-am mutat in chirie si n-o duceam asa de bine.

Insa, de anul trecut ma preseaza cei de la Eos Ksi sa le platesc sa nu ma execute silit. Am inteles ca datoria se prescrie dupa 3 ani.
Acum, anul trecut la presarea celor de la Eos Ksi le-am spus ca platesc. Am platit in septembrie iar octombrie a fost ultima plata catre ei.
Ma tot suna si eu le tot spun ca nu am de unde sa le platesc momentan pt ca de cand am facut ultima plata am ramas fara loc de munca si nu am de unde.
Ei insista, ca de unde am bani de mancare, ca e imposibil sa nu am bani sa traiesc, sa cer prietenilor, sa fac cum fac dar sa le dau banii. Le-am zis ca la furat nu ies si sa ma creada ca n-am mai vazut un ban la culoare de multa vreme.
Ieri mi-a dat termen limita pana maine la ora 12 ca daca nu "stiti ce urmeaza" mi-a zis. Ca-mi suna parintii, ca ma executa si alte intimidari. Sau ca-si trimite colegii la mine sa-mi vada situatia.
Cand am ramas fara loc de munca le-am zis... muncesc pt voi o perioada astfel incat sa scap de datorie.

Intrebarea mea e. Datoria era prescrisa atunci cand am facut plata catre ei. A ramas prescrisa sau acum am probleme reale cu ei interpretandu-se ca mi-am recunoscut datoria? Le-as da banii daca i-as avea. Nu lor ci celor de la BCR.

Si a doua intrebare este... conform legii de care amintea domnu' Tone Silviu referitor la prelucrarea datelor personale, ii pot ataca in instanta? Nu am acest interes dar una la mana vreau sa ma lase in pace cu metoda lor de a te termina psihologic si doi la mana acum nu stiu ce pot face cu datele mele. Si nu in ultimul rand personalul de-acolo. Bazele de date sunt scumpe, daca ii trece unuia prin cap sa vanda datele a n persoane.

Sunt patit, s-a facut un abonament la Orange in urma cu 8 ani pe numele meu. Am fost la politie si s-a dovedit ca nu eu l-am facut fapt pt care a sunat domnul politist si le-a spus ca eu nu am facut nimic.

Ce sa-i spun maine doamnei de la Eos Ksi? Sa-mi dea adresa pt a trimite o notificare in care le spun despre legea nr 677/2001 ?
Răspuns la discuția Intrebare...
Capitolul III - Drepturile si indatoririle avocatului


Sectiunea 1 - Drepturile avocatilor


Art. 28
(1) Avocatul inscris in tabloul baroului are dreptul sa asiste si sa reprezinte orice persoana fizica sau juridica, in temeiul unui contract incheiat in forma scrisa, care dobandeste data certa prin inregistrarea in registrul oficial de evidenta.
(2) Atat avocatul, cat si clientul au dreptul sa renunte la contractul de asistenta juridica, in conditiile prevazute in statut.

Art. 29
Avocatul are dreptul de a alege si de a fi ales in organele de conducere ale profesiei, in conditiile prevazute in prezenta lege si in statut.

Art. 30
(1) Pentru activitatea sa profesionala avocatul are dreptul la onorariu si la acoperirea tuturor cheltuielilor facute in interesul clientului sau.
(2) In acest scop avocatul poate sa isi deschida un cont bancar pentru incasarea onorariilor si unul pentru depunerea sumelor primite de la client pentru cheltuieli in interesul acestuia. Modul de administrare a sumelor predate de client avocatului pentru cheltuieli in interesul sau va fi stabilit prin conventia dintre avocat si client, potrivit statutului.

Pot iesi sub forma asta?

si unul pentru depunerea sumelor primite de la client pentru cheltuieli in interesul acestuia

Răspuns la discuția Intrebare...
Gata, m-am lamurit. Nu tine de legislatia asigurarilor ci a avocaturii. :)

Dar inca ramane in picioare situatia mentionata. Eu vand cardurile X, clientul cumpara respectivul card si atunci cand e nevoie avocatii firmei reprezinta in instanta clientul. Dar, sumele ce sunt platite ca despagubire... sub ce forma ies din firma?
Răspuns la discuția Intrebare...
Multumesc pt raspuns.

Ideea e ca nu va fi gen discount la cumparaturi.

Nu cunosc legislatia foarte bine si imi pare rau ca nici ce-ar trebui sa citesc nu stiu. Daca as stii as sta sa analizez. Daca aveti idee unde m-as putea documenta.... as fi recunoscator.

Activitatea ar semana cu asigurarile ...

Clientul X cumpara cardul respectiv. Odata ce a cumparat cardul beneficiaza de protectie impotriva a cateva situatii. In cazul in care se intampla evenimentul firma va suporta costurile, il va despagubi. Si nu in ultimul rand va fi reprezentat in instanta, firma avand si avocati care sa-l reprezinte.









Discuție Intrebare...
O intrebare scurta.

Daca presupunem ca sunt producator de carduri, card gen cum are toata lumea in portofel as putea vinde prin el anumite servicii? Adica asta e ideea. La achizitionarea lui beneficiarul dispune de serviciul x, serviciul y sau serviciul z. Depinde de ce card achizitioneaza.

E un fel de prestare servicii dar sub forma de vanzare carduri.

E posibil sa fac asa ceva?

Multumesc.

Si daca e posibil, cum e mai rentabil, sa infiintez o firma noua sau sa schimb/ adaug coduri caen la actuala firma?
Răspuns la discuția infiintare societate
dana-bianca a scris:

molnarjoe....nu m-am putut abtine,daca nu i-ai dat raspunsuri concrete,de ce trebuie sa o descurajezi,urat din partea ta...


Probabil ii este frica ca-i va fura clientii :D

Mi se pare cam mult 20 mil pt infiintare. Pe mine m-a costat in jur de 800 roni toate actele. Dar, daca nu stai bine cu nervii mai bine mai scoate ceva din buzunar si fa actele cu doamnele de la registru sau persoane autorizate. Sunt foarte iritate cand treci peste ele. Pe mine m-au "alergat" ceva pentru ca n-am facut cu ele actul constitutiv. De parca cine stie ce mare inginerie este. Si datorita nesimtirii lor m-au ambitionat si mai tare :D

Cele bune si multe realizari.

In cazul in care nu va merge cu magazinul, nu dispera si nu te descuraja. Spune multumesc pentru ca din greseli invatam, iar experienta nu o poti cumpara cu toti banii din lume. Deci, in caz de nereusita... capu' sus si mai departe. Te asteapta urmatorul nivel , mai bogat, mai experimentat.

SuccesE,
Da.Pentru el nu e favorabil.Hai sa spun direct.
Lucreaza in politie iar el este cel care aproba autorizatiile firmelor prestatoare de servicii in domeniu si tot el le si suspenda.E ca si cum el "taie" si "spanzura" societatile pe profil.Firma exista inainte ca el sa ajunga de grad I cu actionarul principal al firmei A.Si aceasta intamplare dupa cum am zis e pur intamplatoare.
De aceea trebuie sa fac in asa fel incat sa fie totul legal si ca el sa nu-si piarda postul ca-l va muta in alta parte,in alt domeniu.

Ceva sfaturi?