avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Activitate lllucci

Activitate lllucci

Buna seara!
Se da urmatoarea situatie: tatal meu, impreuna cu alti trei frati, au primit mostenire de la parinti niste terenuri la tara.De-a lungul anilor le-au folosit la comun fara sa se faca diviziune. Cu niste ani in urma, s-au certat intre ei si au hotarat sa se separe.Deoarece nu s-au inteles de comun acord( unii vor, altii nu) au ajuns in instanta. Insa nici pana in ziua de azi nu s-a solutionat dosarul. As vrea sa intreb: daca voi mosteni de la tatal meu partea lui, cum pot face sa renunt la aceasta parte in favoarea lor? Nu vreau sa mai am de a face cu aceasta problema pentru ca numai cearta si reprosuri ne-au adus. Au dreptul ei sa pretinda sa platesc impozite si alte cheltuieli, daca refuz partea tatalui meu?
Da, sper sa realizeze. Macar atat. Am inteles. Multumesc!

gi-jane2 a scris:

Ambii parinti contribuie la întreținerea copilului si adevărul e ca dvs în acea luna nu contribuiți, iar tatăl poate cere daca vrea. Pe de alta parte, poate realizează ca în afara de niște bani, aportul lui e 0 și de aia nu are pretenții.



Nu, nu scrie nimic referitor la timpul petrecut cu tatal ( mai are si de Craciun/Paste, cate o saptamana parca, pentru copil, dar nu a venit niciodata- nici sa il vada, nici sa il ia in aceste perioade ale anului). Pur si simplu nu a platit pensia in luna in care copilul a fost la el, si nici nu am avut pretentia-m-am gandit ca sunt atatea cheltuieli acolo- stiti cum e cu copiii). Insa ultima oara cand a luat copilul in vacanta de vara, acum vreo doi ani, am inteles ca femeia pentru care el ne-a parasit ii reproseaza copilului ca nu contribuim cu nici un ban cat sta copilul la tatal lui
. Si vroiam sa stiu cum stau lucrurile dpdv legal.



c123456 a scris:

Scrie in hotarare ca tatal nu trebuie sa plateasca in acea luna? N-are cum sa fi decis asa instanta... ci, ar fi micsorat obligatia, ar fi platit mai putin in fiecare luna.

Tatal trebuie sa plateasca si in acea luna.

Mama nu trebuie sa-i dea tatalui bani.

Tatal poate cere micsorarea obligatiei, adica sa plateasca mai putin in fiecare luna. Nu va poate obliga la plata pentru "luna" de legaturi personale stabilite prin program de vizita. Nu prea are sanse de a fi redusa obligatia, depinde de cum formuleaza cererea... oricum, instanta va dispune de la data introducerii cererii, nu va dispune pe o perioada anterioara introducerii cererii.

S-a rezolvat.Multumesc.

lllucci a scris:

Buna seara!As vrea sa incarc o poza cu stagiul meu de cotizare pentru pensie, insa nu vad optiunea respectiva.Aveti idee cum trebuie procedat?

Si acum, dupa multi ani de la incheierea divortului mai poate cere asa ceva dpdv legal? Intreb pentru a sti ce am de facut, deoarece desi nu implicarea lui in educatia concreta a copilului( scoala, conduita morala etc) este 0, fiind ani in care nici nu a venit sa il vada( doarl-a sunat cateva minute de 3-4 oripe ani si i-a trimis mesaje scurte pe watsapp, tot de cateva ori pe am), are o multime de reprosuri( copilul avand rezultate foarte bune la scoala si fiind foarte bine si frumos educat) si pretentii. Multumesc.

Dapix a scris:

Nu trebuie să-i dea nici un ban mama, tatălui copilului, dacă nu este prevăzut în sentința instanței de judecată.
Daca avea astfel de pretenții, trebuia să ceară în cursul procesului privind pensia de întreținere.

Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: parinti divortati, custodie comuna, copilul sta la mama, tatal plateste pensie alimentara, si tot tatal, din tot programul desemnat legal pentru a fi cu copilul, vine o singura data pe an, in vacanta de vara, o luna, pentru a lua copilul in concediu. In acea luna nu mai plateste mamei pensia alimentara, copilul fiind la el. Intrebare: din punct de vedere legal, in acea luna in care copilul este la tata, mama ar trebui sa ii dea tatalui bani pentru intretinerea copilului ? In sentinta de divort nu s-a specificat nimic. Multumesc.
Buna seara! Va rog frumos, imi poate spune cineva cu cat este platita o zi de concediu de odihna, la salariul minim pe economie? Insa suma neta, nu bruta. Multumesc!
Buna ziua!Bineinteles ca unchiul meu tot nu si-a recuperat banii.Promisiuni peste promisiuni nerespectate.Unchiul meu nu se simte deloc bine cu sanatatea.Daca, Doamne fereste moare, copiii lui pot acctiona in judecata persoana datornica, daca nu sunt imputerniciti?Nu il putem duce nicaieri la notar deoarece e la pat, nu e bine de sanatate.
Multumesc!O zi buna!

gi-jane2 a scris:

va poate imputernici sa actionati in numele lui sau se descurca direct avocatul, care il poate reprezenta, adica unchiul nu e obligat sa se prezinte in instanta.

7000 de lei.Declaratia scrisa de mana de catre vecin, unde apare suma, data la care se angajaze sa restituie banii etc, are vreo valoare?Si unchiul meu nu este intr-o stare de sanatate buna Ar putea sa faca altcineva actiunea in numele lui?Copiii lui sunt plecati in afara tarii, as fi eu.Daca, Doamne fereste unchiul moare( asa cum se teme), urmasii lui mai au dreptul sa pretinda restituirea datoriei?