avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate ionut simion

Activitate ionut simion

Buna ziua,
Am facut la comisia de abuzuri. Au redirectionat catre ISC si primaria locala...am primit raspunsuri evazive, care nu inseamna nimic.
Nu a fost sanctionata....

Acesta este cazul....
[ link extern ]

Ma puteti indruma spre un avocat cu competente?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Pana la contencios administrativ puteți sesiza în scris conducerea instituțiilor respective ,forumurile ierarhic superioare dacă exista ,un pic de presiune cu sesizări la Comisia de Abuzuri din Senat Președenție,, sesizări care vor fi redirecționate către instituția competenta dar care creaza puțin stres funcționarilor respectivi..

Buna ziua,
Vecina de langa, a construi suplimentar fata de prevederile autorizatiei de construire un etaj, pod si terasa laterala.
Am reclamat la ISC si primaria locala ca a construit ilegal iar acestia refuza sa verifice legalitatea cladirii. Pur si simplu nu aplica legea. Imi dau raspunsuri evazive nu au realizat control de legalitate.
Ce pot sa fac in fata refuzului autoritatilor ? Va multumsc
Multumesc.
A fost vandut doar terenul dintre case. Am solicitat HCL de introducere teren ( nu am mai facut mostenirea dupa strabunic si pamantul l.am utilizat la comun pana la aceasta vindere). O sa mai solicit si PV a sedintei cand a fost hotarata atribuirea directa a terenului.
Multumesc oricum.
Da. Aveti dreptate. Mi.am dat seama ulterior. Daca anulez vanzarea, macar as putea sa intru cu masina cu lemne in spatele casei. Acum din cauza ca este ingradit cu gard, trebuie sa aduc lemne in drumul principal, si de acolo sa le duc manual pe langa casa ( mi.a lasat posibilitatea sa trec pe langa casa in exterior spre spate 30 cm. Adica intre noul gard si casa am loc sa trec 30 cm). Si macar as castiga posibilitatea sa aduc lemne in spatele casei.
Revenind la intrebarea mea, ma puteti ajuta cu informatii?
Multumesc.
Terenul era al bunicilor. Implicit reintregirea mostenirii. Care este relevanta?
Buna ziua,
In 2006, primaria comunei, printr.o hotarare locala, a introdus o suprafata de 1086 mp ca fiind proprietate publica a comunei ( suprafata era curtea interioara dintre 2 case si gradina aferenta). In 2008, prin atribuire directa, a fost vanduta unei verisoare. Care este diferenta intre proprietate publica si privata a domeniului teritorial administrativ? Fiind domeniu public, putea sa.l atribue direct? Cum as putea sa anulez contractul de vanzare cumparare ( a fost la notar intre primarie si verisoara-cumparator). Terenul a fost bagat ca fiind in proprietate publica ca fiind drum, faneata si pasuni. As vrea sa fac o actiune in instanta pentru anularea vanzarii.
Multumesc
Răspuns la discuția Alocatie copil cu handicap
Cum ati rezolvat?
Sunt in aceeasi situatie. Va rog sa luati legatura cu mine.
Au fost 2 coproprietari.
Coproprietarul 1 a trait pe teren. A facut casa pe teren fara acordul celuilalt coproprietar 2 ( mostenitorii fiind in spania nu au stiut ca sunt coproprietari. Au crezut ca au alt teren amplasat langa aceasta parcela de teren, acum au dat de urma actului original).
Din cauza unor neantelegeri cu propr 1, as vrea sa cumpar drepturile lor( mostenitorii din spania sunt de acord sa.mi vanda), sa fac iesirea din indiviziune si sa cer demolarea casei ( casa este construita aproape pe toata latimea terenului).
Eu daca o sa cumpar drepturile lor, nu vreau sa am mai putine drepturi fata de ei. Prin cumparare, nu vrem sa perdem unele drepturi ale lor ( daca exista drepturi in plus ca ei sunt mostenitori...).
Pot sa cer demolarea casei ca nu a avut acordul coproprietarului? Daca nu, ce pot sa cer ca sa fie realistic? Este mai mult o reglare de conturi...Nu ma intereseaza ce o sa cumpar. Vreau doar sa am in fata legii drepturi depline fara sa fiu lipsit de unele drepturi, astfel incat sa pot sa solicit ceea ce doresc.
Multumesc.
Sper sa ma fi exprimat coerent in ceea ce am vrut sa exprim.
Multumesc.
Terenul este intravilan, cu o singura cale de acces, lungime 80 metri, latime 10 metri. Langa calea de acces este o casa de locuit+ curte, apoi 50 metri este gradina/livada;
2. Verii sunt mostenitori dupa tatal lor decedat care avea 1/2, celalalt coproprietar are 1/2.

Ideea este ca celalalt coproprietar a construit casa fara acordul verilor, verii sumt in spania si as vrea sa cumpar drepturile lor dar fara sa am aceleasi drepturi ca ei ( sa nu pierd unele drepturi prin aceasta cumparare...)

DinuX a scris:

Ar trebui niste detalii suplimentare:
- terenul este agricol?
- pe langa veri mai este si altcineva copropietar?

Multumesc.
Am inteles ca :
- tr sa dezbata mostenirea daca vor sa.mi dea cota parte din teren (chiar daca dau toti semnatura ca.mi vand, fara certificat mostenitor nu este valabil);
- vanzarea de cota parte este posibila ( imi spunea cineva ca a fost interzisa prin lege aceasta practica).
Ca si procedura, cum ar trebui sa facem? Ei sunt toti 4 in Spania...
1. Sa faca certificat mostenitor;
2. Contract de vanzare cumparare cota parte din teren? Aici ei trebuie sa fie toti in tara sa semneze contractul? Cum as putea sa fac astfel incat ei sa nu faca un drum pana in Romania ca sa dea semnatura?

Multumesc anticipat.