avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferente proprietate publica/privata a statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferente proprietate publica/privata a statului

Buna ziua,
In 2006, primaria comunei, printr.o hotarare locala, a introdus o suprafata de 1086 mp ca fiind proprietate publica a comunei ( suprafata era curtea interioara dintre 2 case si gradina aferenta). In 2008, prin atribuire directa, a fost vanduta unei verisoare. Care este diferenta intre proprietate publica si privata a domeniului teritorial administrativ? Fiind domeniu public, putea sa.l atribue direct? Cum as putea sa anulez contractul de vanzare cumparare ( a fost la notar intre primarie si verisoara-cumparator). Terenul a fost bagat ca fiind in proprietate publica ca fiind drum, faneata si pasuni. As vrea sa fac o actiune in instanta pentru anularea vanzarii.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2020
ionut simion, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut simion , utilizator 08:19, 17 August 2020
Si care e beneficiul dvs direct al anulării acestei vânzări?
Terenul era al bunicilor. Implicit reintregirea mostenirii. Care este relevanta?
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2020
gi-jane2, moderator
Păi are foarte mare relevanță, în ceea ce privește interesul dvs.
Orice cerere poate fi formulată şi susţinută numai dacă autorul acesteia justifică un interes.
In cazul, dvs si daca se anulează vânzarea, părțile sunt repuse în situația anterioară, iar terenul revine în patrimoniul Primăriei, nu al bunicilor dvs.
Da. Aveti dreptate. Mi.am dat seama ulterior. Daca anulez vanzarea, macar as putea sa intru cu masina cu lemne in spatele casei. Acum din cauza ca este ingradit cu gard, trebuie sa aduc lemne in drumul principal, si de acolo sa le duc manual pe langa casa ( mi.a lasat posibilitatea sa trec pe langa casa in exterior spre spate 30 cm. Adica intre noul gard si casa am loc sa trec 30 cm). Si macar as castiga posibilitatea sa aduc lemne in spatele casei.
Revenind la intrebarea mea, ma puteti ajuta cu informatii?
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ionut simion a scris:
Buna ziua, Care este diferenta intre proprietate publica si privata a domeniului teritorial administrativ?

Sunt mai multe diferente, mari si esentiale, insa important este ca imobilul din domeniul public nu putea fi vandut. Terenul putea fi vandut doar daca se afla in domeniul privat al UATului. Cred ca vanzarea poate fi afectata de o cauza de nulitate absoluta. NU vreau sa va dau mari sperante pt un litigiu cu autoritatile locale , insa este posibil sa aveti o sansa , fiind vorba despre ocrotirea unui interes general , luati legatura cu un avocat , dar sa aveti si hartiile la dvs.
Si mai ales , cele care sustin afirmatia cum ca "In 2006, primaria comunei, printr.o hotarare locala, a introdus o suprafata de 1086 mp ca fiind proprietate publica a comunei ( suprafata era curtea interioara dintre 2 case si gradina aferenta). In 2008, prin atribuire directa, a fost vanduta unei verisoare."

Alte discuții în legătură

Casa proprietate personala curtea si gradina proprietatea statului gabitzu_l gabitzu_l Socrii mei locuiesc la tara. Au cumparat casa cu legea 112 in 1996 si au achitat-o integral in anul 2000. Prin proces cu primaria comunei le-au fost atribuiti ... (vezi toată discuția)
Probleme la întăbulare: suprafața din contract v-c, extras cf și măsurători topo mai mare decât pe titlul de proprietate RaduIgnat RaduIgnat Comentariu tau va fi aprobat de un moderator. Bună ziua, vă prezint situația cu care mă confrunt, cât mai condensat posibil: • părinții mei au ... (vezi toată discuția)
Expropriere calytul calytul instanta a anulat titlul meu de proprietate in sensul diminuarii cu 100 mp suprafata de teren ce apartine domeniului public conform hotararii de guvern, pe ... (vezi toată discuția)