avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Activitate chiulea nicolae

Activitate chiulea nicolae

buna ziua

am urmatoarea problema...
ma ocup cu mese de biliard, vanzari si inchirieri. In urma cu cateva saptamani, un amic al unui prieten a solicitat inchirierea unei mese de biliard pentru o perioada nedeterminata. Urmare unei solicitari urgente ( acela trebuia sa deschida barul ) am hotarat sa montez masa de biliard urmand ca actele sa le facem a 3 zi, adica luni.
Dupa alte cateva zile neprimind telefon si nici raspuns, am hotarat sa merg la locatia respectiva unde am constatat ca masa nu mai exista.
Dupa cateva telefoane am in teles ca omul este tepar, si am hotarat sa fac ceva sa recuperez masa.

Politia din localitatea lui a spus sa depun plangere la politia orasului meu. Acesta din urma spune ca daca am contract de inchiriere nu se baga pentru ca este civil, dar am mentionat ca nu este semnat de catre individ. Zice sa ma adresez instantelor civile cu toate ca eu am martori pentru livrare si consider ca se numeste furt, pentru ca in acest moment nu mai exista nici masa...
Ca idee , valoarea acesteia este de 1800 euro.
Altcineva, vazand ca am certificatul de inmatriculare al acestuia ma sfatuieste sa fac o stampila a beneficiarului si sa ma duc in instanta ( adica sa astept 2 ani sa aflu ca nu mai are patrimoniu...)
un sfat va rog
Discuție plati buget
buna ziua,

va cer un sfat asupra urmatoarei probleme:
am virat in anul 2009 200 mil lei reprezentand TVA din greseala in contul aferent Impozitului pe profit, ulterior am primit somatii de plata astfel ca mi-am dat seama de greseala insa era prea tarziu.
am depus la sectia financiara documentele solicitate pentru a proba viramentul efectuat din eroare urmand ca ei sa solutioneze aceasta problema, adica transferul sumei in cadrul trezoreriei.
dupa un an primesc aceeasi somatie dar la aceasta se mai adauga si penalitati de intarziere... iar acelasi drum, din nou documente si la fel promisiuni.
in urma cu 2 zile primesc instiintare de la ANAF ca vor recupera suma din conturile firmei, si asa mai spre seara primesc si un telefon de la banca prin care ma anuntau ca trebuie sa fac ceva in termen de 3 zile altfel vor trimite banii in contul statului.
din nou la finante cu dosarul, le cer o hartie prin care sa motivez la banca anularea platii din motive de intarziere in solutionare... si stupoare, cica nu-mi poate elibera acest document, banca sa trimita banii si eu sa recuperez ulterior.
incep sa explic ca sunt singurii bani din cont, ca trebuie sa platesc furnizori la scadenta termenului, ca am de plata cas si alte alea...nimic, nimic
urmeaza sa platesc penalizari de intarziere la furnizori si ajung in faliment din cauza indolentei in rezolvarea dosarelor.
cam mica amenda,

eu am luat 1500 ron

nu esti din bucuresti/
Răspuns la discuția loc de parcare resedinta
OK, inteleg ca merit cu varf si indesat aceasta amenda, cam aspra.
cati dintre cei care au contract cu ADP respecta conditiile din lege?

Art.21. In toate categoriile de parcaje publice sunt interzise:
a) blocarea accesului in parcaj;
b) efectuarea de lucrari de reparatii ~i intretinere a autovehiculului
in perimetrul parcajului;
c) amplasarea de dispozitive de mentinere Iibera a locurilor de
d) amplasarea oricarui tip de indicatoare, marcaje sau inscrisuri
care sa indice sau sa sugereze rezervarea locurilor de parcare, fara avizul
Comisiei Tehnice de Circulatie a Municipiului Bucure~ti.

amenzile sunt:

dupa cum vedeti, daca cititi atent din cele 4 aliniate a,b,c,d - 3 sunt specifice chiriasului, oare de ce ma face sa cred ca acest articol 21 este menit acestuia si inclusiv aliniatul a. se refera tocmai la el sa nu bloccheze accesul in parcaj ( nu in PARCARE) - parcajul se refera la o portiune publica amenajata pentru parcari, si in general ( pe afara) se folosesc marcaje specifice domeniului circulatie si nu linii trasate cu vopsea de oua.

In al doilea rand, am trecut de cateva ori prin zona sa vad masina reclamantului, ( spirit de revansa), si am gasit de fiecare data aceeasi masina cu alte numere decat cele trecute in contractul de inchiriere. sa presupun ca locul este subinchiriat, este alt infractor care ocupa abuzib spatiul de 3 zile incontinuu ? din cate am citit in lege si acest lucru se amendeaza, dar, pot face si eu plangere ca un cetatean cinstit si dezinteresat sau este obligatoriu sa vina de la proprietar cererea?

sau daca vad ca-si spala masina ( o intretine conform alin. 21 lit. b) pot face si eu plangere la politie? sa vina sa constate?

deci ne mananca in cur pe unii care vor sa fie moralisti, atat timp cat nu va afecteaza .. mai oameni buni, am parcat o data pe un loc al altuia, nu credeti ca sunteti prea patimasi in sfaturi?


Art.22. (1) Constituie contraventii ~i se sanctioneaza urmatoarele
a) nerespectarea prevederilor art.10 lit.a), art.11 Iit.b) ~i c), art.16
Iit.a) ~i b), art.19 lit.a)-c) ~i art.20 lit.a)-c), cu amenda de la 500 la 1.000 lei;
b) nerespectarea prevederilor art.9, art.10 Iit.c), f) ~i g), art.11
lit.d)-f), art.16 lit.c)-e) , art.18, art.19 lit. e)-h), art.20 lit.e) ~i art.21 lit. a)-d~, cu
amenda de la 1.500 la 2.500 lei.
(2) Cuantumul amenzilor poate fi actualizat anual in conformitate
cu prevederile legale.
(3) Contravenientul poate achita pe loc sau in termen de cel mult
48 de ore de la data incheierii procesului-verbal de constatare ~i sanctionare a
contraventiei jumatate din minimul amenzii.
(4) Pentru nerespectarea prevederilor art.21 Iit.c) ~i d) se va aplica
~i masura ridicarii fara preaviz a dispozitivelor. Daca prin nerespectarea acestor
prevederi se deterioreaza suprafata carosabilului sau a trotuarelor,
contravenientul va plati despagubirile necesare aducerii la starea initiala a
suprafetei.
(5) Constatarea contraventiilor ~i aplicarea sanctiunilor din acesta~
hotarare se fac de catre politie, precum ~i de catre imputerniciti ai Primar.u!ui
General al Municipiului Bucure~ti. Constatarea contraventmOi ~i aplicarea
sanctiunilor pentru nerespectarea art.11 se fac ~i de catre imputerniciti ai
primarilor sectoarelor Municipiului Bucure~ti, pentru parcajele de re~edinta
aflate pe teritoriul sectorului respectiv.
Răspuns la discuția loc de parcare resedinta
cineva mai sus ( avocat fiind) spunea ca in Germania plateam 2000 de euro amenda. m-am interesat si am aflat ca amenda maxima este de 640 euro pentru aceasta speta si se aplica numai daca este la a doua abatere, prima fiind sanctionata cu ...avertisment.
in alta ordine de idei, in cartierul Dr Taberei nu mi se pune la dispozitie nici o facilitate sau alternativa la transport, nu exista metrou, nu exista tramvai decat pe o singura ruta de iesire, exista doar linii de transport in comun supraaglomerate si ineficiente ( troleu si bus care nu au banda separata de transport), nu exista banda pentru biciclete, etc - acolo in Germania toate acestea exista stimate domn avocat.
mai mult decat atat, in cartierul meu nu pot inchiria un loc de parcare pentru ca ... nu sunt. alternativa cu lasi masina mai departe si mergi pe jos nu se poate aplica pentru ca nu sunt alte locuri. ce sa fac, sa las masina la Regie si sa ma duc acasa pe jos pana in Ghencea?
oare domnul avocat care banuiesc ca are loc inchiriat pe ceva maruntis si fara licitatie de la ADP ( dar cu multa spaga) poate sa fie impartial? eu cred ca nu.
fiecare dintre noi vedem cum " proprietari" de astfel de locuri profita la maxim de avantajul creat: au loc de parcare pentru masina noua a familiei, iar cea veche de obicei Dacie o tin pe un loc unde se poate parca dar fara plata. evident pe cea din urma nu o mai muta de acolo astfel incat nu au probleme si stres precum ceilalti fraieri, lasandu-ne pe noi sa cautam in miez de noapte locuri. si unul ca acesta suna noaptea la politie...

si un avocat ca cel de sus le tine apararea, trebuie sa ma mut stimate...? sa ma duc la tara pentru ca sistemul face diferentieri intre cetateni?

Răspuns la discuția loc de parcare resedinta
e adevarat ca am gresit dar cuantumul amenzii este infiorator de mare. nici daca savarseam 3-4 contraventii in trafic nu cumulam asa o mare amenda.
legea este [ link extern ]
la pagina 107 gasiti articolul cu pricina
Răspuns la discuția loc de parcare resedinta
acel proprietar vezi doamne a platit 70 ron pe un an intreg si eu fraierul trebuie sa platesc o amenda echivalenta cu 3 salarii minime pe economiepentru o noapte de parcare.
halal justitie.ce nebuni stabilesc amenzi de genul acesta? daca ar fi cumparat acel loc treaca mearga dar asa ? la blocurile nou construite un loc de parcare cumparat costa 10000 euro - aici poti spune ca incalci un drept daca ocupi abuziv locul.
eu incercam sa gasesc o cale de rezolvare cu sprijinul unora de aici si din pacate am intalnit numai moralisti.
va urez si voua sa aveti parte de nedreptati de genul acesta.
Răspuns la discuția loc de parcare resedinta
hai sa clarificam un pic situatia. in primul rand e vorba de sectorul 6. daca stiti situatia locurilor de parcare si a platformelor care ridica masini non-stop, bine. daca nu interesati-va. treaba este in felul urmator: am ajuns acasa dupa orele 23 si nu am gasit nici un loc de parcare uzual. asa ca am parcat pe un loc marcat pe carosabil cu vopsea dar fara nici o tablita de avertizare cum ca ar fi platit. alaturi mai erau alte 5-6 spatii goale (vreo 2-3 cu tablite). a doua zi am plecat de acolo in treaba mea. deci: nu fac asa ceva constant - poate ca ar fi ajuns un avertisment si daca mai faceam o data eram de acord cu amenda. doi: amenda pentru parcare neregulamentara de la politia circulatie (aia cu platformele) este de aprox. 150 lei. de aici pana la 1500 - 2500 lei mi se pare ridicol (amenda de la politia comunitara...). si, apropo, edx: suntem cu totii romani pentru ca asa ne obliga sistemul si nu ne lasa nici o portita sa traim (si mai e si traditia...).

multumesc.
Răspuns la discuția loc de parcare resedinta
O intrebare,

am primit prin posta un proces verbal de constatare cu amenda de la 1500 ron la 2500 ron intrucat am parcat abuziv pe un loc cu plata.
ora constatarii 3 dimineata. martor - proprietarul.

mi se pare stupid ca un astfel de locatar sa vina la 3 dimineata si sa sune la politie...intelegeam sa-mi puna un biletel, sa ridice stergatoarele, etc dar sa te bucuri ca un fraier primeste 600 euro amenda in romania e prea de tot.
stupida mi se pare si valoarea acestor amenzi, e ridicol sa percepi sume colosale ptr vina de a parca in miezul noptii intr-un loc rezervat.

deci ce mai pot face in acest caz, ?