avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... raspundere penala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

raspundere penala

buna ziua

am urmatoarea problema...
ma ocup cu mese de biliard, vanzari si inchirieri. In urma cu cateva saptamani, un amic al unui prieten a solicitat inchirierea unei mese de biliard pentru o perioada nedeterminata. Urmare unei solicitari urgente ( acela trebuia sa deschida barul ) am hotarat sa montez masa de biliard urmand ca actele sa le facem a 3 zi, adica luni.
Dupa alte cateva zile neprimind telefon si nici raspuns, am hotarat sa merg la locatia respectiva unde am constatat ca masa nu mai exista.
Dupa cateva telefoane am in teles ca omul este tepar, si am hotarat sa fac ceva sa recuperez masa.

Politia din localitatea lui a spus sa depun plangere la politia orasului meu. Acesta din urma spune ca daca am contract de inchiriere nu se baga pentru ca este civil, dar am mentionat ca nu este semnat de catre individ. Zice sa ma adresez instantelor civile cu toate ca eu am martori pentru livrare si consider ca se numeste furt, pentru ca in acest moment nu mai exista nici masa...
Ca idee , valoarea acesteia este de 1800 euro.
Altcineva, vazand ca am certificatul de inmatriculare al acestuia ma sfatuieste sa fac o stampila a beneficiarului si sa ma duc in instanta ( adica sa astept 2 ani sa aflu ca nu mai are patrimoniu...)
un sfat va rog
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 23:06, 26 Iulie 2011
Din punctul meu de vedere, trebuie sa faceti plangere penal impotriva acelei persoane. Pe cale civila, chiar daca actionati, si nu aveti un inscris doveditor-contract, aveti sanse mai mici. Pe cale penale va trebui sa actionati, si din cele spuse de dvs. acea persoana se poate face vinovata de infractiunea de abuz de incredere sau furt. Politia nu va poate refuza ingresitrarea acestei plangeri. Ar fi bine sa luati legatura cu un avocat, care sa va faca in scris aceasta plangere si sa precizeze constituirea ca parte civila in procesul penal cu suma de 1800 euro (valoarea mesei) si alte daune daca aveti, inclusiv morale.
da e trist ati scos din gestiune marfa fara sa o confirmati prin acte , in mod normal paguba o suporta cel vinovat dar tot prin instanta, deci plangerea penala e solutia dar aveti martori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii si cod caen masa biliard,masa ping-pong haiducu haiducu 1 daca la un bar(cod caen 5630)am o incapere seperata si am o masa de biliard si una de ping-pong fara nici o taxa la clienti ,se considera jocuri de ... (vezi toată discuția)
Calomnia Antonia01 Antonia01 Cum pot acuza pe cineva care face afirmatii acuzatoare si neadevarate la persoana mea, in conditiile in care i-am sugerat respectivului sa faca plangere pt ... (vezi toată discuția)
Calomnie - chemare in judecata puncuskaa puncuskaa un fost prieten calomniaza si ma insulta,a fost furat de la el o suma de bani si tot zice ca eu am furat,zice pentru prietenii mei,pentru familia mea...mentin ... (vezi toată discuția)