avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma cu 3o de ani eu cu sotia am facut contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma cu 3o de ani eu cu sotia am facut contract vanzare cumparare ...

In urma cu 3o de ani eu cu sotia am facut contract vanzare cumparare cu clauza intretinere ptr apartamentul mamei soacre, partea ei rezultata din succesiune, sotia mea mai avand un frate. Soacra a murit in urma cu 1 an dar si relatia intre mine si fica ei sa deteriorat in ultimele 2 luni, aceasta din urma considerand ca e singura in drept sa preia partile din casa. Dupa 30 de ani in care am contribuit amandoi ptr intretinerea batranei, mi se spune ca baga divort..astfel incat ea sa ramana de drept mostenitoare. Eu nu mai am nici un drept?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:04, 9 Februarie 2025
indiferent de relatiile dintre dvs si sotie, amandoi sunteti proprietarii apartamentului soacrei, incepand cu data decesului acesteia, conform contractului.
apartamentul nu este inclus in bunurile din masa succesorala. a fost dezbatuta succesiunea dupa soacra?
Aveti si dvs 50% iar sotia are tot 50%.
Ambii sunteti proprietari de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ori act de vanzare cumparare feliciaion feliciaion buna ziua , socrul meu a murit acum 2 ani. el si soacra fiind proprietari in cantractul de apartament . poate soacra sa treaca drept proprietar si sa faca act ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, avem o situație delicată, și anume : socrul meu ... Gabryell10 Gabryell10 Bună ziua, Avem o situație delicată, și anume : socrul meu a decedat în urmă cu o lună, la succesiune participă soacra mea, soția sa, și cei doi ... (vezi toată discuția)
Succesiune decedat fara copii locuinta cu intrare comuna cozzmyn86 cozzmyn86 Buna ziua, Soaca mea a locuit in aceeasi curte cu o batrana care a decedat. Ea a avut grija de batrana pana a decedat(nu are copii). Sotul batranei a ... (vezi toată discuția)