avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate ilona.kaszta

Activitate ilona.kaszta

Răspuns la discuția faliment
Suma ce ar fi de recuperat ar fi de 300.000 lei, fara dobanzi, suma datorata catre stat -tva-ul datorat, desi sumele nu au fost incasate prin emiterea facturilor, dar in Romania acest lucru nu interesa la acea vreme, este de 100.000 lei.
Tocmai acest lucru ne-a derutat, administratorul judiciar nu a initiat executarea debitorului, desi inca de la inceput, justitia ne-a dat dreptate,--prima solutionare a procesului fiind acum 3 ani, si ne-a fost favorabilă. Să mai spunem că, administratorul judiciar a selectionat un executor care, desi numit in aprilie 2015, pana astazi nu a recuperat niciun ban. Fiind o suma considerabilă, suntem înclinați să credem că debitorul și administratorul judiciar au cam complotat împotriva noastra, dar nici usturoi nu au mancat nici gura nu le miroase... nu putem înțelege care au fost chichițele judiciare prin care am castigat, dar numai pe hartie..
Multumesc!
Răspuns la discuția faliment
Multumesc. Suntem in faza de program de reorganizare a firmei, iar ca urmare a castigarii procesului cu firma debitoare, anul trecut, s- a inceput executarea silita a debitorului. Ceea ce ne intriga este urmatorul fapt, am castigat procesul, firma lichidatoare nu da semne ca ar face ceva ptr recuperarea datoriilor, iar, ca urmare a nerecuperarii datoriilor, statul a cerut falimentul firmei noastre. Firma debitoare, prin instrainarea bunurilor, nu are ce sa mai ofere, ce sa i se mai execute, iar noi, desi am castigat procesul, constatam ca nu ne putem recupera banii, ba mai mult, avem de pierdut prin falimentarea firmei.
Discuție faliment
Buna ziua, suntem o firma care este in insolventa, firma a executat o lucrare de constructie, firma beneficiara nu a facut plata lucrarii, iar firma care a efectuat constructia, adica noi, am fost obligati sa intram in insolventa datorită datoriilor catre stat. Am dat firma beneficiara in judecata, am castigat procesul de un an de zile. Statul, pentru ca inca nu am recuperat niciun ban de le firma beneficiara a constructiei,a introdus falimentul firmei noastre. Mentionez ca procesul a durat 6 ani, timp in care firma beneficiara si-a instrainat toate bunurile, inclusiv constructia. Impresia noastra este ca firma lichidatoare a intarziat voit demararea procesului de recuperare a sumelor datorate de firma beneficiara, fapt ce a generat procedura de faliment, iar datoria noastra catre stat reprezinta suma pe care nu am incasat-o prin emiterea facturilor catre firma beneficiara. Ce credeți ca ar trebui sa facem?
Multumesc.
Discuție intregire norma
Buna ziua, in cazul in care sunt angajata intr-o institutie cu 1/2 norma si in cadrul aceleeasi institutii in urma pensionarii unei persoane s-a eliberat un post cu 1/2 norma dar in alta functie, eu ar trebui sa dau concurs pentru acel post sau poate sa mi se intregeasca norma., pentru ca asi dori sa trec la norma intreaga.Voi avea, in caz de raspuns favorabil doua contracte sau mi se va face act aditional la contract/ in acest caz actul aditional va fi pe perioada determinata, pana la deblocarea posturilor sau pe perioada nedetreminata?
Multumesc!:):)
Buna ziua, as dori sa va intreb cate decizii pot fi luate intr-o singura zi intr-o unitate scolara? Daca trebuie sa iau o decizie cu incetarea contractului de munca si totodata cu ineceperea unui nou contract de munca pentru aceeasi persoana, deciziile pot fi luate in aceeasi zi?
Răspuns la discuția reducerea normei de lucru
Consideram ca aceasta masura este in defavoarea angajatilor, suntem alaturi de cei care vor fi restructurati, insa in invatamant nu se dispun plati compensatorii.
Va multumesc pentru tot!
Răspuns la discuția reducerea normei de lucru
Multumesc pentru tot!
"temeiul legal" ar fi o adresa M.E.C.I nr 38271/23.07.2009 privind numarul de posturi repartizate judetului.
Dansii trimit adresele institutiilor subordonate iar noi trebuie sa executam.... ptr ca numai numarul de posturi aprobate vor putea fi finantate din bugetul local/national.
Răspuns la discuția reducerea normei de lucru
Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns. Am sa fac totusi cateva lamuriri.
Aceasta decizia de a reduce norma de lucru apartine unor foruri superioare, noua ni s-a transmis doar obligativitatea de a reduce norma de lucru a unor angajati de la 8 ore la 4 ore.
Vroiam sa fim in legalitate. NU stim cum am putea negocia ceva data fiind reducerea ce nei se cere a o face.
Este vorba de o institutie de invatamant.
Buna ziua, sunt un angajator care se vede nevoit sa reduca numarul de posturi din institutie. In acest situatie ne vedem nevoiti sa reducem norma de lucru la jumatate pentru doi dintre angajati.
Care ar fi pasii de urmat in acest caz/
Va multumesc!