In sfarsit pe data de 24 .09.2009 mi –a fost inmanat dispozitia de stabilire a indemnizatiei de somaj , am si confirmat pe exemplarul lor data, dar am avut o mare surpriza nici macar jumate din suma ce mi se cuvine nu a fost stabilit.
Cand am intrebat pe functionara mi-a zis ceva ca nu a fost confirmat 1 luna de stagiu de la penultimul angajator ca am predat prea repede dosarul ( 18 aug ), intreband ce vina am eu ,am predat adeverintele care sunt conform art 18din Hg174/2002 ( am avut 2 adeverinte de la 2 angajatori de la penultimul angajator pe 12 luni si de la ultimul 1 luna deoarece am fost angajat cu contract determinat pana la data de 31 iulie ) .
Repede fata de nu stiu ce,deoarece nu a fost dosarul meu transmis inca la compartimentul plati , si cand am intrebat de data la care se face plata drepturilor
care era obligatia lor sa comunice a zis doamna “acum probabil in octombrie”.
Venind acasa am incercat sa fac diferite calcule sa inteleg logica lor de calcul si am ajuns la concluzia ca pur si simplu au socotit numai 11 luni din cartea de munca taxandu-ma pe mine cu ce stiu ce greseala de o luna , ignorarand adeverentele care ar fi trebuit sa serveasca la baza de calcul si la certificarea stagiului .
Intrebarea mea este de ce trebuie sa ma penalizeze pe mine ,daca nu a fost confirmat stagiul pe o luna .(insa eu nu prea cred , firma nu a intarziat cu predarea actelor chiar au grija sa fie totul ok )
O sa ma adresez instantei de judecata , cum m-ati sfatuit aici forum pe topicul deschis de mine
www.avocatnet.ro/content/for...
, dar va rog lamuriti-ma cu stagiile , ce implicatii au asupra mea cand din venitul meu a fost virat contributile si care a fost confirmat si pe adeverinta predata
De ce se vorbeste in lege ,in ordine ,in norme metodologice peste tot de cifra 12 “ultimele 12 luni in care s-a realizat stagiu de cotizare” ” stagiu de cotizare de minimum 12 luni” ei calculand la 11 luni din cartea de munca .
Va multumesc