avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine verifica activitatea AJOFM –ului ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine verifica activitatea AJOFM –ului ?

Buna ziua !
Cine verifica activitatea AJOFM –urilor ? Numai justitia este in masura sa faca dreptate si numai individual putem sa castigam drepturiile cuvenite de lege ?.Nu este de ajuns ca dupa 34 ani de munca te trezest ca societatea nu mai are nevoie de tine dar ramai si la mana unor functionari de la somaj care interpreteaza la dispozitia sefilor dupa bunul lor plac legiile si normele de aplicare al acestora .
Cine poate verifica daca calcularea indemnizatiei de somaj nu se face corect ? Cazuriile sunt deja generale , ei mizeaza pe faptul ca nu toata lumea da in judecata si probabil se premiaza “normal este un castig pentru buget.”.
Va rog daca se mai poate face macar o sesizare undeva ,…??( in afara de DVS toti cei care raspundeti la “off”-urile noastre de utilizatori ) pe urma cu indrumariile voastre urmam calea justitiei .

Cazuri similare cu a mea ( ai fostilor mei colegi ) au fost castigate la curtea de apel , deoarece nici tribunalul din oras nu a dat castig de cauza la contestati.

Colegii nostrii care au parasit impreuna cu noi compania din alte judete primesc indemnizatia aproape dublu fata de noi , deoarece la noi nu se ia in baza de calcul primele ,indemnizatiile de concedii , stimulente drepturi platite din fondul de salarii.
Problema mea este ca ei ignora adeverinta eliberata de angajator ( anexa 26 ) , calculeaza numai din cartea de munca si culmea ei interpreteaza prima de fidelitate platit din fondul de salarii drept “compensatie “, pe de alta parte jurista lor invoca citez “Prima de fidelitate primita de la fostul angajator sau indemnizatiile pentru concedii nu se include in indemnizatia de somaj ci potrivit legii, fac parte sau nu din baza de calcul asupra careia angajatorii au obligatia de a retine si de a vira contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj , fara legatura cu nivelul indemnizatiei de somaj “


Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 14 Septembrie 2009
1. AJOFM este subordonat ANOFM care apartine de Ministerul Muncii.
2. Si in exemplul dvs. se vede aplicarea neunitara a legilor la nivelul unitatilor teritoriale ale institutiilor statului. Asta se datoreaza si faptului ca legile nu sunt facute clar, fara a da nastere la interpretari.
3. De asemenea instantele de judecata nu dau mereu aceeasi solutie pentru aceeasi speta. De aici neincrederea justitiabililor in actul de judecata.
Multumesc pentru promtitudine Domnul TudorValeriu dar credeti ca m-ar asculta cineva cu o sesizare la ANOFM , m-am gandit la aceasta solutie , chiar in contestatie am specificat ca un exemplar trimit dupa inregistrare si la conducerea executiva ANOFM-Bucuresti , dar dupa atata esecuri nu mai am incredere nici in fortele mele proprii.
Ce sugerati va rog frumos sa caut dreptatea la tribunal , oare ma descurc singura ? am incercat sa ma documentez - dar cu ce folos daca se poate interpreta in fel si fel legiile ,sau ar fi mai bine sa solicit ajutorul unui avocat care sa ma reprezinta .
Stimata doamna, regret ca trebuie sa treceti prin atatea ca sa puteti obtine un drept legal, insa procedura este urmatoarea: Daca trimiteti o sesizare catre ANOFM, cei de la directia petitii, redirectioneaza petitia tot catre AJOFM-ul respectiv, care va raspunde acestora in termenul legal. Ca urmare, mare lucru nu veti rezolva cu o astfel de sesizare. Singura cale legala prin care puteti intr-adevar sa rezolvati ceva este calea contenciosului. Decizia de acordare a indemnizatiei de somaj trebuie contestata in termen de 30 de zile de la primirea acesteia, la instanta de contencios, pe raza caruia isi exercita AJOFM atributiile. Cu un avocat competent, consider ca veti castiga acest drept. Solicitati si plata cheltuielilor de judecata.
Multumesc pentru incurajare , mi-ar place mai mult sa ma angajez , decat sa caut dreptatea in justitie , dar deocamdata este imposibil , cand rata somajului in judeti este aproape cel mai mare din tara ( am si 53 de ani ), deci sanse slabe de un loc nou de munca .
O sa urmez sfaturiile Dvs , Caut si un avocat, chiar daca “conducatorul “ agentiei a spus clar si raspicat la un fost coleg , ca pana va lucra el la aceasta agentie nu se vor castiga procese in oras dar din fericire sunt cazuri castigate la Curtea de Apel ,care clar nu este in orasul unde isi exercita atributiile AJOFM. Nu spun cu rautate , cred ca sunt putin dezamagita , dar sincer am ajuns sa “ ma rog sa nu spun tot ce gandesc”.

Adresati-va instantei de judecata ... exista posibilitatea sa aveti castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de fidelitate, neinclusa in baza de calcul a indemnizatiei de somaj iorgavirginica iorgavirginica Buna ziua, Am incetat un contract individual de munca cu firma X cu acordul partilor si in ultimul salariu am primit o prima de fidelitate. M-am angajat la ... (vezi toată discuția)
Somaj, prima incadrare absolventi medicina2009 anna-maria suciu anna-maria suciu buna seara!am si eu o nelamurire si asi vrea daca se poate sa-mi raspunde-ti,va rog!am terminat facultatea de medicina, promotia 2009 in iasi, in ... (vezi toată discuția)
Respingere drept la somaj OxygeN094 OxygeN094 Respingerea dreptului la indemnizatie de somaj In data de 29/07/2014 am depus dosarul pentru a primii indemnizatie de somaj, pe site-ul AJOFM Gorj scrie ca se ... (vezi toată discuția)