gigelin a scris:
"Regula este aceea a transmiterii de drept a proprietatii din chiar momentul inchierii contractului ("vinderea este perfecta intre parti si proprietatea este de drept stramutata la cumparator... indata ce partile s-au invoit asupra lucrului si asupra pretului, desi lucrul nu se va fi predat si pretul nu se va fi numarat" - art 1295 c. civ)
Regula insa nu este imperativa, partile putand deroga de la ea in sensul transmiterii dreptului de proprietate numai de la predarea lucrului sau de la plata pretului sau de la indeplinirea unui termen sau conditii."
www.avocatnet.ro/content/for...
eu pun o intrebare logica: ”Sa presupunem ca eu sunt farmacie si inchei un contract de vanzare cumparare cu un depozit de medicmante pe un lot de medicamente urmand ca emiterea facturii, livrarea si plata sa se faca la o data ulterioara incheierii contractului, dar distribuitorul nu-mi spune ca acestea sunt expirate. Intre timp la depozit are loc un control de la protectia consumatorului si gaseste produsele contractate de mine expirate. Cine va primi amenda conform titlului de proprietate????? avand in vedere ca farmacia a contractat doar o parte din lotul de medicamente expirat”