avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate adelyna23

Activitate adelyna23

Buna ziua
Am fost azi la RC ca sa inregistrez un PFA pentru activitati de artizanat: bijuterii din margele de nisip cusute manual prin brodare.
La cod CAEN principal mi s-a trecut 3213.
E ok, dar mi-a spus ca nu e de ajuns acest cod ca eu sa-mi vand marfa produsa catre magazine si mi s-au mai trecut doua coduri secundare 4789 si 4690 dar eu nu vand in piete

Nu inteleg de ce imi trebuie codul 4690 de comert cu ridicata?
Sau de ce la PFA care face artizanat bijuterii trebuie codul 4789 citez "4789 Comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse Aceasta clasa include: -comertul cu amanuntul prin intermediul standurilor sau pietelor al altor bunuri, cum ar fi: -covoare si carpete -carti -jocuri si jucarii -aparate de uz casnic si articole electronice de larg consum -inregistrari muzicale si video"

Si la activitate principala pe langa 3213 mi s-a spus ca ma incadrez si la 3299 dar eu nu am treaba cu lumanari, si alte echipamente ignifuge.
Ce e varza asta? Lamuriti-ma si pe mine. Pot suna la RC sa spun ca nu mi-s bune codurile pentru care ei m-au sfatuit. Sau ce sa fac cu ele? Nu am de gand sa platesc impozit anticipat de o sa ma usuce cand eu nici macar nu am deschis pe ceva profital.
Apreciez orice lamurire, este mai mult decat binevenita :)
judecand ipotetic, cred ca amenda ii revine in totalitate distribuitorului de medicamente si nu farmaciei. pentru ca orice titlu de proprietate ar comporta o marfa atat timp cat pe contract nu e trecut seria si lotul din depozit ce urmeaza a fi achizitionat nu se face dovada ca aceea ar fi marfa care ar urma sa fie livrata farmaciei. Multe contracte sunt semnate de agenti pe teren, la sediul clientului iar clientii rareori ajund la depozitele producatorilor sau distribuitorilor. Marfa e un caz diferit in ceea ce priveste titlul de proprietate chiar daca e contractat in baza unui conract de vanzare-cumparare. La vanza-cumparare apartamente sau firme poti vorbi de raspunderile asupra titlului de proprietate care iti revin o data cu autentificarea actului la notar si alte organe abilitate chiar daca plata o faci ulterior. Acum revenind la intrebarea carea a pus-o initiatorul topicului referitor la cand se transfera dreptul de proprietate asupra unui bun achizitionat pe baza de factura ... in mometul emiterii facturii sau in momentul achitarii facturii. Titlul de proprietate se transfera in momentul in care cumparatorul consimpte asupra preluarii bunului respectiv atat timp cat pe factura este mentionata data platii sau modalitatea de plata si cum spunea cineva inaintea mea semneaza de primire. In caz contrar poti considera bunul doar rezervat si girja si raspunderea asupra bunului revine emitentului facturii, atat timp cat bunul se afla in depozit. Daca se face livrarea o parte din raspundere si-o asuma si carausul pe baza avizului de transport. Daca produsul are proprietati ce contravin legii in vigoare vina ii apartine furnizorului cat si clientului atat timp cat a luat la cunostinta. Daca marfa este descoperita cu neclaritati in timpul transportului vina apartine furnizorului, dupa caz carausului si in sfarsit clientului final daca se face dovada ca era informat asupra marfii inainte de incarcare.
gigelin a scris:

la receptie se face control cantitativ/calitativ al marfii... daca ati acceptat-o, cam platiti amenda...
B-)

in exemplu e dat cazul in care marfa se afla in depozitul furnizorului si contractul s-a incheiat la client. Asta insemna ca din punct de vedre comercial nu a avut loc receptia marfii din moment ce nu a fost livrata. Cred ca ar trebui sa pornim de la definitia titlului de proprietate, pentru ca insusirea integrala a titlului de proprietate difera de pasii intermediari procesului de transfer al titlului de proprietate. Ce raspundere in fata legii poate comporta daca titlul de proprietate nu s-a transferat complet?
multumesc frumos, m-am documentat si asa este
Asociatul administrator poate aduce ca aport:
 valori materiale: bani, bunuri, o fracţiune sau întregul său fond de comerţ. Aportul material diferă după cum asocierea are ca obiect săvârşirea uneia sau mai multor operaţiuni, ori întregul său comerţ.
Dar şi
 industria sa: priceperea, cunoştinţele manageriale, relaţiile cu alţi comercianţi sau necomercianţi, creditul de care se bucură
gigelin a scris:

"Regula este aceea a transmiterii de drept a proprietatii din chiar momentul inchierii contractului ("vinderea este perfecta intre parti si proprietatea este de drept stramutata la cumparator... indata ce partile s-au invoit asupra lucrului si asupra pretului, desi lucrul nu se va fi predat si pretul nu se va fi numarat" - art 1295 c. civ)
Regula insa nu este imperativa, partile putand deroga de la ea in sensul transmiterii dreptului de proprietate numai de la predarea lucrului sau de la plata pretului sau de la indeplinirea unui termen sau conditii."

www.avocatnet.ro/content/for...



eu pun o intrebare logica: ”Sa presupunem ca eu sunt farmacie si inchei un contract de vanzare cumparare cu un depozit de medicmante pe un lot de medicamente urmand ca emiterea facturii, livrarea si plata sa se faca la o data ulterioara incheierii contractului, dar distribuitorul nu-mi spune ca acestea sunt expirate. Intre timp la depozit are loc un control de la protectia consumatorului si gaseste produsele contractate de mine expirate. Cine va primi amenda conform titlului de proprietate????? avand in vedere ca farmacia a contractat doar o parte din lotul de medicamente expirat”
Eu consider interpretabil acest aspect. Pentru ca facturile chiar emise pot fi anulate atat timp cat nu sunt achitate. Contractele reziliate. Mai exista fi facturi proforma care nu transfera nici un titlu de proprietate. Corect ar fi ca titlul de proprietate sa sa transfere in momentul achitarii avansului, dar nici atunci nu se intampla asta deoarece multe firme trec pe factura la obiect: doar avans si nu denumirea obiectului. Depinde din ce punct de vedere va intereseaza, ca vanzator sau ca cumparator? Al doilea aspect important unde are loc emitearea facturii in aceeasi localitate cu dvs sau in alta localitate? Avand in vedere ca nu ati incheiat un contract care sa stipuleze anumite conditii intre parti o persoana devine proprietarul de drept in momentul in care factura e pe numele lui si suma e achitata integral. In rest vorbim doar de intentii si presupusi proprietari cazuri care de regula nu se pot rezolva pe cale amiabila si ajung in instanta
Răspuns la discuția contract de donatie
daca se transfera bunuri cu titlu nominal de proprietate, mergeti la notar. Trebuie sa existe o forma autentificata prin care de pe numele asociatiei se transfera pe numele ONG-lui dvs. Ar trebui sa mentionati obiectul contractului de donatie pentru ca nu toate contractele de donatie trebuiesc autentificate la notar. Pentru ca eu va donez un TV/scaun de birou nu mergem la notar. Dar daca va donez un imobil, da trebuie sa mergem la notar. Cu contractul de donatie pentru alte bunuri faceti dovada iesirii din gestiune si faptul ca nu l-ati vandut
Doresc sa stiu daca o persoana fizica se poate asocia cu o persoana juridica, printr-un contract de asociere in participatiune prin care persoana fizica pune la dispozitia companiei servicii de consultanta afaceri provenite din experieta practica.
Ce fel de impozit pe veniturile persoanei fizice se practica?
unde am locuit acum 2 ani, mi s-au impus penalitati de 1%/zi, daca am intaziat o luna a trebuit sa platesc aproape dublu si mi s-au impus penalitatile per totalul sumei afisate la avizier care includea si diverse costuri de intretinere bloc. au fost acestea legale???? E drept ca mi s-a taiat chitanta dar pe chitanta nu erau mentionate penalitatile ci doar suma finala cu tot cu restanta in momentul platii. Exista legislatie care stabileste procentul penalitatii de intarziere sau orice nebun poate mentiona penalitate de inatziere de 100%/zi?
Concesionarea se face in urma unei proceduri legale. Trebuie sa existe un concurs intre participanti ca sa nu se puna problema de favoritism. De acee dvs. sunati la primaria cu pricina de unde doriti sa aflati ce are terenuri are in proprietate comuna si discutati cu primarul ce s-a hotarat la consiulul comunal sa faca. Daca consiliul administrativ a decis concesionarea atunci o sa faca ei oferta publica de concesionare si dvs. o sa participati la licitatia de atribuire. Pentru procedura legala sunati la Fondul Funciar de la Bucuresti, ei au experienta si va pot explica procedurile. Cauta O.U.G. nr 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica cu modificarile prin legea nr. 22/2007. Sper ca raspunsul meu sa intruneasca asteptarile tale. Dar decat sa bijbaim pe net vorbeste la primarie daca te intereseaza strict comunca in cauza sau mai simplu la fondul funciar si de acolo te vor directiona in privinta terenurilor disponibile si iti vor da mai multe informatii despre procedura de concesionare. Din cate stiu primariile mai au pasunile comunale unde pasc vitele