Scuze mai sus m-am referit la declaratia de impunere care a fost depusa de reprezentantul legal.
De decizia de impunere nu mi-a fost comunicata , nu am cunostinta de continutul acesteia .
Nu am un act de control pentru ca nu s-a efectuat.
Eu as ataca decizia de impunere , dar decizia de impunere a fost depusa si inregistrata de reprezentantul legal al societatii .
Eu consider ca nu trebuia inregistrata decizia de impunere atata timp cat consiliul local nu isi indeplinise obligatiile (de predare a terenului si de emitere a autorizatiei de construire ).
Va rog sa ma ajutati
am urmatoarea situatie s-a emis instiintare de plata pentru anul fiscal 2009 . Am formulat contestaie la organul administrativ fiscal . Acesta a emis o decizie prin care a respins ca neintemeiata contestatia. Am formulat actiune la Tribunal sectia CA solicitand anularea actului administrativ care stabileste taxa in sarcina mea . In speta aceasta ar fi instiintarea care s-a emis in baza deciziei de impunere . NU?
Instanta mi-a pus in vedere sa precizez obiectul actiunii si sa precizez ce anume act atac .
Problema este in felul urmator mi se cere achitarea unei taxe pe teren concesionat (nu redeventa) . Terenul e concesionat de la Consiliul local . Acesta nu si-a executat obligatiile si eu nu am putut construi , pot demonstra vina exclusiva a consiliului local
in mod gresit s-a inregstrat decizia de impunere , eu consider ca atata timp cat consiliul local nu si-a indeplinit obligatiile eu nu datorez taxa pentru teren.
intrebarea mea este ce anume trebuie sa ii precizez judecatorului acum
ce act atac eu , inteleg ca instiintarea nu poate fi atacata
un imobil detinut de catre o societate in baza unui contract de comodat poate fi inchiriat catre o alta societate ? Mentionez ca am acordul comodantului (proprietarului ) ?
un imobil detinut in baza unui contract de comodat de catre o societate poate fi inchiriat la o alta societate comerciala ? Mentionez ca am acordul comodantului (proprietarului).
Nu prea gasesc ...
Se pare ca instantele nu interpreteaza instiintarea drept act administrativ fiscal.
Insa consider ca instiintarea stabileste o obligatie de plata, pentru ca baza acesteia se plateste impozitul si ulterior daca nu platesti , te executa silit
Are cineva o alata parere?
Art 10 din Legea 554/2004 prevede (1) Litigiile privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice locale si judetene, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale si accesorii ale acestora, de pana la 5 miliarde lei, se solutioneaza, in fond, de tribunalele administrativ-fiscale, iar cele privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice centrale, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale si accesorii ale acestora, mai mari de 5 miliarde lei, se solutioneaza, in fond, de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, daca prin lege speciala nu se prevede altfel.
Insa pretentiile dumneavoastra vizeaza raporturile de munca.
Incheierea de respingere a exceptiei autoritatii de lucru judecat se ataca odata cu hotararea pronuntata de instanta
Da , puteti . Trebuie specificata doar camera ( eventual numerotate 1,2, etc )pentru fiecare dintre societati .
Puteti sa trimiteti actele pentru a fi semnate, dar pentru divortul de comun acord trebuie sa fiti ambii prezenti in fata instantei. Mai exista posibilitatea ca persoana care are resedinta in straintate sa mandateze pe altcineva in baza unei imputerniciri autentice, care sa o reprezinta pentru divort. Dar persoana mandatata va trebui sa fie prezenta in instanta . Pentru intrebari suplimentare ma puteti contacta la e-mail silviaandronache@yahoo.com