Intiintarea de plata privind impozitele si taxele locale, constituie act admnistrativ fiscal?
Am urmatoarea situatie, s-a emis instiintare de plata pt plata taxei privind concesiunea unui teren. Am facut contestatie , s-a emis dispozitie prin care a fost respinsa contestatia ca neintemeiata .
Vreau sa fac actiune, la tribunal sectia contencios administrativ prin care sa cer anularea taxei.
Intrebarea este reprezinta instiintarea act admnistrativ fiscal?
Incearca sa gasesti o solutie in "Codul de procedura fiscala " , acolo defineste toate aceste elemente ale actelor administrative fiscale , ce elemente trebuie sa contina , cum se comunica , etc.B-)
Nu prea gasesc ...
Se pare ca instantele nu interpreteaza instiintarea drept act administrativ fiscal.
Insa consider ca instiintarea stabileste o obligatie de plata, pentru ca baza acesteia se plateste impozitul si ulterior daca nu platesti , te executa silit
Are cineva o alata parere?
In intelesul prezentului cod, actul administrativ fiscal este actul emis de organul fiscal competent in aplicarea legislatiei privind stabilirea, modificarea sau stingerea drepturilor si obligatiilor fiscale.
Personal instiintarea nu "stabileste, modifica sau stinge drepturile si obligatia fiscala", obligatia fiscala fiind sarcina a persoanelor fizice sau juridice de a plati o suma de bani catre bugetul statului si nicidecum o instiintare. Am spus personal pentru ca instanta uneori are pareri si latitudini nebanuite.