De 3 ani tatal meu a ramas fara loc de munca si s-a ocupat de agricultura ca pesoana fizica, inregistrat la APIA. Ca sa poata iesi la pensie anticipat ii mai trebuiesc 3 ani de cotizare. Exista vreo formula de plata a asigurărilor sociale pentru persoanele fizice care au realizat venituri din agricultura (intre anii 2010-2013)?Daca exista care este cuantumul acesteia?
Deși se prezuma, notarul a refuzat sa încheie testament pentru maica-mea în favoarea mea pe motiv ca ea nu apare în actul respectivului imobil (terenul fiind obținut ca moștenire de taica-meu de la tatăl lui însă casa fiind construita cu toți banii familiei: ai mei, ai lui și ai maica-mii). Deja a înstrăinat niște terenuri extravilane și probabil urmează casele si din nefericire nu am nici o soluție viabila sa îl pot oprii, mai trist e ca nu voi avea alternativa decât sa ajung în strada.
Soluția aceasta (cu clauza) a fost data chiar de un notar apropiat al părinților mei care îmi vrea "binele". Eu am fost suspicios însă și de aceea v-am întrebat. Părintii mei mai au încă o casa și încă o cota parte de 1/2 la alta casa în afara de aceasta pe care vor sa mi-o "doneze". Culmea e ca la cele 2 case întregi maica-mea nu apare deloc pe actual de proprietate ci doar taica-meu și din aceasta cauza a căzut varianta cu testamentul prin care maica-mea îmi lăsa cota ei la masa succesorala, fiindcă ea nu este coproprietar la acestea (deși le-au dobândit împreună căsătoriți fiind) decât dacă merge în instanta ceea ce sigur nu va face. Nu as fi făcut atâtea valuri însă taica-meu are probleme cu alcoolul și este mitoman de aceea îmi este teama ca voi ajunge în strada cu familia (și cu banii dați).
Ei spun ca în contract va fi prevazuta doar o clauza prin care sa nu pot vinde imobilul (casa plus teren) atât timp cat trăiesc ei.Cred ca nu va exista în contract o clauza de uzufruct în favoarea lor, ce fel ar influența aceasta inexistenta cele discutate mai sus.Mai am nevoie de acordul lor pentru dezmembrare și autorizația de construcție?Donația poate fi donata la rândul ei (în condițiile în care exista clauza de limitare a dreptului de vânzare a donatarului)?
Buna ziua,
părintii mei vor sa îmi doneze o casa cu clauza ca nu o pot vinde atâta timp
cat ei trăiesc.Eu sunt unicul lor copil însă ei sunt foarte suciți, egoiști
și foarte băgăcioși de felul lor și atât aceasta clauza cat și faptul ca
cel puțin unul din ei va locui temporar cu familia mea (soția și fiica) ma
pune pe gânduri ca intenția lor nu este una generoasa ci mai degrabă datorata
unei presiuni ale mele (la construcția acestui imobil am contribuit și eu
financiar și deși nu am dovezi directe am martori etc). Pe de alta parte
personal ma interesează dacă pe o parte din suprafața curții, pot construi
un alt imobil pe care sa îl pot valorifica ulterior fără sa încalc acesta
clauza și în ce condiții (contractual specificate) ma pot proteja de o
eventuala revocare a donației.Mulțumesc mult!
Am un vecin caruia ia venit ideea sa construiasca un soi de magazie la o palma distanta de casa mea cu acoperisul orientat catre peretele meu deversand toata apa de ploaie direct pe acesta.Cu aceasta ocazie cu care mi-a obturat si 3 ferestre in procent de la 80 la 100%.Avand in vedere ca am o casa veche batraneasca de chirpic riscul ca aceasta sa cedeze este foarte mare asa ca am facut o plangere mai intai verbala la primarie insa fara niciun rezultat dupa care am facut una scrisa la ITC care in prima instanta a dispus desfiintarea constructiei si somarea proprietarului insa acesta fiind instarit si influent, cu multe relatii nu s-a deranjat sa faca nimic.Am revenit la acelasi ITC la cateva luni dupa cu o noua plangere in urma careia m-am ales cu un control din partea acestora si cum nimic nu este perfect desi am cadastru pe teren casa etc mi-au gasit un WC care nu era prins in schite si doamna inspector m-a santajat spunand ca daca nu imi retrag plangerea la adresa vecinului imi da o amenda (fara somatie) usturatoare pentru acel wc.In prealabil am mai fost amenintat si de doamna de la Primarie ca o sa vad eu ce patesc, ca iau amenda tot eu etc si de vecin ca ma omoara (el fiind de etnie rrom) si ca nu pateste nimic. Problema e ca am cedat santajului doamnei inspector care mi-a cerut pe loc sa iau o decizie ori amenda ori retragere plangere si am retras cea de-a doua plangere cu motivul ca am ajuns la o intelegere amiabila cu vecinul desi in fapt nimic nu s-a intamplat.Nu stiu ce sa mai fac unde sa ma adresez pentru ca imi e teama ca nu mai ajung in primavara cu casa intreaga datorita infiltratiilor si ITC m-a dezamagit total.
Va rog ajutati-ma, sunt un roman de rand fara posibilitati materiale deosebite care traieste cu spaima ca familia lui (10 persoane in principal minori si batrani) s-ar putea sa ajunga in primavara sa stea sub cerul liber.
In ce conditii se poate pensiona anticipat partial conform noi legii a pensiilor un barbat nascut in mai 1950 cu 31 ani,9 luni si 27 zile vechime din care 9 ani grupa a doua de munca?
Ok, am sa ii spun sa urmeze calea recomandata de dumneavoastra, desi din cate stiu nu dispune de banii necesari sa achite amenda.
Care ar fi solutia atat pentru a intra in legalitate cat si pentru a "scapa" de amenda?
Da, exact. :)) Culmea, nu? Si iau suspendat si activitatea pana isi cumpara casa de marcat. :))